Αγορα καινουριας 4Κ τηλεορασης

SaiyanPigeon

New member
27 January 2016
5
Γεια σας παιδια...
Μολις ακουσα για το forum σας εδω απο ενα φιλο μου και ειπα να σας ρωτησω μιας και δεν εχω ιδεα τι να παρω...

Θελω να αγορασω μια 4Κ τηλεοραση απο 49" και πανω που θα ειναι κυριως συνδεμενη με το PC για gaming...δεν με νιαζουν καναλια, δεν βλεπω τηλεοραση ελληνικη...
Εχω κανει ενα rig και θα την βαλω στο τελος απο το κρεβατι μου...περιπου δηλαδη στα 2 μετρα και κατι...
Τωρα για smart option δεν ξερω γιατι οπως ειπα θα ειναι μονιμως συνδεμενη στο PC... 3D δεν με ενδιαφερει...
Ειμαι διατεθιμενος να δωσω μεχρι 700ευρω...
Λιγο που εψαξα μια LG 49UF6407 μου φανηκε καλη...για τα herz δεν ξερω τι παιζει και θελω να μαθω..

Fire away!

Στα δύο μέτρα για να διακρίνεις την διαφορά στην 4K ανάλυση πρέπει να πας στις 55"...

optimal-viewing-distance-television-graph-size.png

Σαφώς, για αυτό καλύτερα να δεις κάποια full HD, ειδικά αν θα παίζεις σε ανάλυση έως 1080p.

Σαφώς, για αυτό καλύτερα να δεις κάποια full HD, ειδικά αν θα παίζεις σε ανάλυση έως 1080p.

Εγω το σκεφτομαι και σαν μακροχρονια οτι σε καποιο καιρο το 4Κ gaming θα ειναι πιο προσιτο...και δεν θελω να ξαναχρειαστω αναβαθμηση απο θεμα οθονης...η κανω λαθος?

Κοίτα, αν σηκώνει μεγαλύτερη ανάλυση ο υπολογιστής στο gaming δεν είναι μη λογική η προσπάθεια απόκτησης μιας 4Κ τηλεόρασης. Το θέμα είναι αν όντως θα βλέπεις διαφορά (στην κάθε απόσταση θέασης) ή απλά πληρώνεις παραπάνω (συνήθως) χωρίς λόγο.

Πριν απο κανενα μηνα πηγα σε ενα φιλαρακι μου ο οποιος εχει φτιαξει PC με 4Κ δυνατοτητες (περιπου 1.500 ευρω εδωσε για καρτες γραφικων μονο)
Εχασα την μπαλα απο το ποση διαφορα εχουν τα games...γιαυτο μου μπηκε η ψωρα να αγορασω προς το παρον 4Κ οθονη και μετα εφοσον πεσουν οι τιμες να ειμαι ετοιμος...
Καταλαβαινω τι λες, προφανως και δεν θελω πληρωσω κατι το οποιο να μην το αξιζει...γιαυτο και ζητησα βοηθεια απο εσας κιολας :D

Μιχάλη, δε θα θεωρούσα το διάγραμμα τελείως απόλυτο, απλά ενδεικτικό είναι. Αν διαβάζω καλά στο rtings γράφουν ότι σε αυτή την απόσταση δε βλέπεις πιξελς, αυτό δε σημαίνει όμως κατ'ανάγκη πως το "όλον" δεν είναι καλύτερο, ειδικά αν το υλικό σου είναι σε 4Κ και γλυτώνεις downscaling. Άσε που πιστεύω ότι έχει να κάνει και με το κάθε άτομο, σε ένα βαθμό.

Ενδεικτικό είναι το διάγραμμα και σε αυτό φαίνεται η μεγάλη σημασία που παίζει η απόσταση θέασης. Για 4K gaming πάντως χρειάζονται πολλά λεφτά και κατάλληλο optimization φυσικά, από τις ομάδες ανάπτυξης. Επίσης, οι περισσότερες 4K τηλεόρασης έχουν 50 Hz panels. Αν βλέπεις αθλητικά ή ασχολείσαι με αθλητικά παιχνίδια, ίσως να είναι χρήσιμο το motion interpolation που έχουν οι τηλεοράσεις με 100 και 200 Hz ρυθμό ανανέωσης.