Αγορά καλωδίου HDMI

Ferox

Established Member
5 January 2008
167
Τι πιστεύετε αξίζουν τα λεφτά τους τα καλώδια των 40+ ή και με ενα μέχρι 10 κάνουμε δουλειά? Τα καλωδια τα θέλω για σύνδεση (ps3,4 και pc) σε ενισχυτή και απο εκεί για την tv.

"Ακριβό" καλώδιο HDMI μόνο για μεγάλα μήκη ( 15μ+, μέχρι τα 10μ είσαι μια χαρά και με ένα των 15-20 ).

Η σύνδεση HDMI είναι ψηφιακή packet based, δεν θα έχεις καλύτερη εικόνα/ήχο με ένα Χ HDMI αντί του Ψ HDMI.

Οι αποστάσεις δεν θα περνάνε τα 3 μέτρα. Έχεις κάποια καλώδια να μου προτείνεις?

Σε ως 3 μέτρα εγω έχω χρησιμοποιήσει διάφορα από Belkin, Crystal Audio, DeLock, Digitus και ήταν όλα τους απροβλημάτιστα για εώς και 1080p σήμα ( για 4K πάλι θα είσαι κομπλέ με αυτά της Belkin & Crystal Audio, σε αυτά τα μήκη πάλι )

ok ευχαριστω, και για version παμε στο 1,4 ? ή 2.00 ? δεν εχω 4κ tv

Τι πιστεύετε αξίζουν τα λεφτά τους τα καλώδια των 40+ ή και με ενα μέχρι 10 κάνουμε δουλειά? Τα καλωδια τα θέλω για σύνδεση (ps3,4 και pc) σε ενισχυτή και απο εκεί για την tv.
Κοίτα εγώ πήρα αρκετά καλώδια hdmi , κάποια ήταν και ακριβά .
Θα έλεγα ότι εδώ δεν ισχύει (από τα λίγα είδη πιστεύω) "το πολύ ακριβό είναι και καλό".Πιστεύω ότι ένα καλώδιο των 10-15 ευρώ , δηλαδή να μην είναι no name , είναι η καλύτερη επιλογή .
Θα σου πρότεινα τα παρακάτω :
https://www.skroutz.gr/c/1946/kalwdia_HDMI/m/9840/Bandridge.html

Ακόμα philips και hama hdmi που έχω πάρει, ήταν καλά .

Ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις σας. Για τα crystal audio τι γνώμη εχετε; Εχει κοντα μου μαγαζί που εχει (οδες) κ ελεγα να παω να παρω απο εκει

Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι ότι πολλά καλώδια HDMI είναι δύσκαμπτα. Έχω ένα Oelbah που τελικά κατέληξε στο μόνιτορ του υπολογιστή στη δουλειά, γιατί ήταν τόσο σκληρό που δεν μπορούσα να το τυλίξω για να στριμωχτεί πίσω από την τηλεόραση... Με βόλεψε πολύ το Audioquest Pearl, ακριβώς γιατί είναι πολύ εύκαμπτο, κι ας κόστισε παραπάνω, έτσι έχει καταλήξει στις περισσότερες συνδέσεις. Επίσης έχω χρησιμοποιήσει Belkin που ήταν το δεύτερο πιο εύκαμπτο. Στον προβολέα έχω ένα 10μετρο Clicktronic, απλά γιατί ήταν το φθηνότερο δεκάμετρο που είχα βρει, αλλά είναι επίσης δύσκαμπτο, θέλει μισό μέτρο για να γυρίσε από το κανάλι στο προβόλι.

Πολύ σωστή παρατήρηση !
Ήθελα και εγώ να το γράψω .
Το θέμα δεν είναι μόνο ότι είναι δύσκαμπτα , είχα και εγώ δύο netgear hdmi , το πιο χοντρό καλώδιο hdmi που έχω δει , αλλά ότι χαλάνε πιο εύκολα , καθώς ζορίζονται πιο πολύ σε γωνίες κ.τ.λ

Υπάρχει καλώδιο που να συνδέει HDMI σε VGA υπολογιστή?
Όλες οι σύγχρονες κάρτες γραφικών έχουν έξοδο HDMI. Το ίδιο και όσα μόνιτορ ξεφεύγουν από την εισαγωγική κατηγορία (που δεν έχουν μόνο και μόνο για να μην πληρώσουν οι εταιρίες δικαιώματα για το HDMI).

Ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις σας. Για τα crystal audio τι γνώμη εχετε; Εχει κοντα μου μαγαζί που εχει (οδες) κ ελεγα να παω να παρω απο εκει

Εχω 2 τέτοια μικρά (~ 2μ ) κανενα πρόβλημα. Τα ειχα αγοράσει γύρω στα 8 Ευρώ το ένα αν θυμάμαι καλά