αγορα καρτας γραφικων για 3D σε HTPC

corfu

AVClub Addicted Member
20 October 2006
1,382
ΚΕΡΚΥΡΑ
οτι λεει ο τιτλος. θελω να μου πειτε μια καλη καρτα που να παιζει αψογα σε 3D, να εχει HDMI 1.4 και οτι αλλο χρειαζεται που δεν ξερω.

θα παιζει MKV αρχεια και Blueray rips. Παλια ειχα ακουσει πως για 3D μονοδρομοε ειναι NVIDIA, ετσι ειναι ακομα τα πραγματα?

αναμεσα απο 6850 και νωιδια gtx 550Ti τι λετε?

οτι λεει ο τιτλος. θελω να μου πειτε μια καλη καρτα που να παιζει αψογα σε 3D, να εχει HDMI 1.4 και οτι αλλο χρειαζεται που δεν ξερω.

θα παιζει MKV αρχεια και Blueray rips. Παλια ειχα ακουσει πως για 3D μονοδρομοε ειναι NVIDIA, ετσι ειναι ακομα τα πραγματα?

αναμεσα απο 6850 και νωιδια gtx 550Ti τι λετε?

Αν δεν παίζεις παιχνίδια, μια GT 430 - 440 είναι τέλεια για αυτή την δουλειά.

Θα σου πρότεινα ένα μοντέλο της nvdia απο τη σειρά 560ti. Υπάρχουν αρκετά μοντέλα γύρω στα 200 ευρώ.

καλα θα κανεις ειναι και ποιο γρηγορη απο την 560ti απο οσο θυμαμαι.

καλα θα κανεις ειναι και ποιο γρηγορη απο την 560ti απο οσο θυμαμαι.

Μιλάμε όμως για htpc που σημαίνει ότι σε σχέση με τις nvidia δε μπορείς να εκμεταλλευτείς όλους τους core της (σε αντίθεση με τους cuda) όταν θέλεις να τρέξεις το mpc-hc με mad vr και όλα τα σχετικά. Επίσης βρήκα πολύ σπαστικό το γεγονός ότι η ati δε κλειδώνει σωστά στο 3d με το TMT5 και το Powerdvd και θέλει χειροκίνητη προσαρμογή. Για όλους αυτούς τους λόγους συν το γεγονός ότι η σειρά 560 ti φοράει το τελευταίο fermi 114 (δίνει bitstream ήχο) εγώ πρότεινα nvidia. Όσον αφορά τις επιδόσεις, αν πάρεις ένα μοντέλο σαν αυτό δε νομίζω ότι έχεις να φοβηθείς ή να ζηλέψεις τίποτα και παραμένεις εντός budget.

Αυτη ξερουμε αν κανει bitstream DTS-HD;
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513542
Βλεπω πως υποστηριζει το 3d vision απλα λεω μηπως μου διαφευγει κατι...
Απ'όσο γνωρίζω η σειρά 560 στηρίζεται στο τσιπάκι gf114 που δίνει bitstream ήχο σε αντίθεση με τις πιο δυνατές 570,580.
Γενικά η πιο δυνατή σειρά της nvidia που μπορεί να δώσει bitstream ήχο είναι η σειρά 560 ti. Αν αντέχει το μηχάνημα σου καμία overclocked (παίζουν γύρω στα 200-250 ευρώ) είναι μια άριστη επιλογή.