Αγορα καρτας γραφικων

pizza1993

New member
3 January 2009
93
Ν.Ιωνια-Περισσος
Καλημερα!Ολα αρχισαν χθες το απογευμα οταν ξαφνικα το pc κολησε εβγαλε μια μπλε οθονη και εκανε επανεκινηση...Απο τοτε εβγαζε καθε φορα απο το bios boot κιολας γραμμες καθετες και οριζοντιες παντου και εκανε επανεκινηση μολις φορτοναν τα windows βγαζοντας το ερορ στην μπλε οθονη...Ανοιξα τον υπολογιστη και πιεσα καλα μεσα την κ.γ και απο τοτε φορτωνουν τα windows χωρις restart αλλα ακομα εμφανιζονται παντου γραμμες και τετραγωνα λιγοτερα ομως...(Εκανα φορματ αλλα τπτ...Κατα το φορματ οσο γινοταν η εικονα ηταν φυσιολογικη,οταν ομως ολοκληροθηκε και φορτοναν τα windows παλι τα ιδια.)

Τωρα στο θεμα μας.Επειδη μαλλον καικαι η καρτα γραφικων θα προβω σε νεα αγορα.Η παλια μου ηταν radeon xseries 1950.Ημουν ευχαριστημενως καθως επαιζε ολα τα 1080 απροβληματιστα εκτως απο μερικα ''βαρυα'' που εμφανιζε σπασιματα.Θελω μια καλυτερη να υποστιριζει dxva και να ειναι ati εως 50 ευρω.Επισης θα ηθελα να ρωτησω τι ακριβως ειναι το ddr2/3/4/... και τι χαρακτηριστικα πρεπει να κοιταξω.

Το συστημα μου ειναι το εξης:
intel core 2 duo E6600 @ 2.4ghz
2 GB ram
asus P5N-E SLI motherboard.
windows 7

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Στα λεφτά που κοιτάς υπάρχουν ati HD5450 με όλα τα τελευταία τεχνολογικά καλούδια όπως DX11.
Διάλεξε μια οικονομική κάρτα , (g)ddr2 ή (g)ddr3 δε κάνουν και μεγάλη διαφορά σε αυτή την κατηγορία τιμής – καθώς το πρόβλημα είναι η ταχύτητα του πυρήνα και ο αριθμός των μονάδων επεξεργασίας περισσότερο από το εύρος μνήμης.

Απάντηση: Re: Αγορα καρτας γραφικων

Η λύση του tmjuju είναι μάλλον μονόδρομος…

Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια...Τελικα ειχε οντως προβλημα η καρτα γραφικων.Το προβλημα ειναι οτι μου ειπαν οτι η συγκεκριμενη κ.γ(http://www.plaisio.gr/Computers/Har...12H-PCI-Express-GDDR3-512-MB-R5450-MD512H.htm) που μου προτεινατε ειναι χαμηλης επιδοσης,δεν εχει σχεση με την προηγουμενη μου(radeon xseries 1950pro) και θα εχω προβληματα στην αναπαραγωγη hd υλικου.Επισης ειχαν διαθεσιμες μονο τις asus kai sapphire hd5450 που ειναι ομως ddr2 αντι 3.
Παιδια τα φωτα σας,θελω μια κ.γ σαν την παλια η καλυτερη εως 50 ευρω...

Το προβλημα ειναι οτι μου ειπαν οτι η συγκεκριμενη κ.γ(http://www.plaisio.gr/Computers/Har...12H-PCI-Express-GDDR3-512-MB-R5450-MD512H.htm) που μου προτεινατε ειναι χαμηλης επιδοσης,δεν εχει σχεση με την προηγουμενη μου(radeon xseries 1950pro) και θα εχω προβληματα στην αναπαραγωγη hd υλικου.

Όποιος σου είπε κάτι τέτοιο είναι τελείως άσχετος με το θέμα. Μη τον ακούς.

Δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα με τη θέαση HD υλικού.

Οποιαδήποτε κάρτα γραφικών της σειράς Ati 5XXX και να πάρεις, ανεξαρτήτως ταχύτητας / τύπου μνήμης / ποσότητας μνήμης / κτλ. θα κάνει μια χαρά για τη δουλειά σου.

Απάντηση: Re: Αγορα καρτας γραφικων

Όποιος σου είπε κάτι τέτοιο είναι τελείως άσχετος με το θέμα.

Κάποιος που λέει τέτοια πράγματα δεν είναι άσχετος, άλλο είναι, αλλά, εμείς είμαστε ευγενικοί. Έτσι Μήτσε?? -bye--bye-

Για HD video είπαμε ότι δε σου χρειάζονται περισσότερα λεφτά.
Στα λεφτά που κοιτάς οι επιδώσει σε παίγνια είναι .... συμβιβασμός.
Για επιδώσεις σε παίγνια ... σχεδόν... ότι πληρώνεις παίρνεις. Μπορείς να ανεβάσεις το Budget σου και πόσο?