Εχω βρει το συγκεκριμένο ηχείο μεταχειρισμένο στα 270 ευρώ και θέλω την άποψή σας πριν προχωρήσω στην αγορά του. Οταν ξεκίνησα να στήνω το σύστημα, η αγορά των ηχείων στηρίχτηκε βάσει του 6κάναλου τότε Yamaha RXV - 640. Θυμίζω ότι τα συστήματα 6.1 ήταν το πρώτο στάδιο του τωρινού 7.1 που υποστήριζε την παρουσία πίσω κεντρικού ηχείου. Τότε λοιπόν σκέφτηκα αντί να πάρω δύο κεντρικά και να δώσω περισσότερα λεφτά, να πάρω άλλο ένα σετ απ τα KEF Q1 που χρησιμοποιούσα ως περιφερειακά και να κάνω το ένα εμπρός κεντρικό και το άλλο πίσω κεντρικό. Η αλήθεια είναι ότι απ τη στιγμή που δεν είχα ακούσει άλλο ηχείο ως κεντρικό και κυρίως ένα B&W μιας και τα μπροστά μου ηχεία είναι τα 603S2, δεν έχω καταλάβει αν και κατά πόσο ο ήχος που λαμβάνω απ το κεντρικό είναι ανομοιόμορφος και γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος όσον αφορά την συμπεριφορά του KEF Q1 στο συγκεκριμένο ρόλο που του ανατέθηκε. Τώρα σκέφτομαι ότι με την αγορά ενός κεντρικού, αναβαθμίζομαι ταυτόχρονα σε 7.1 αφού το KEF Q1 θα πάρει την θέση του με τα άλλα 3 ως περιφερειακά οπότε έτσι θα έχω 4 KEF Q1 για πίσω και 3 B&W μπροστά για πιο ομοιογενή ήχο αν όντως αυτό θα συμβεί. Προτιμώ λοιπόν το συγκεκριμένο ηχείο γιατί απ τα άλλα κεντρικά της B&W είναι το μόνο που ταιριάζει απόλυτα στα χαρακτηριστικά με τα 603 S2 (150 watt 8 Ohm, 90db ευαισθησία). Θυμίζω ότι το ηχείο θα το οδηγήσει ο 5κάναλος της Ρότελ που οδηγεί και τα υπόλοιπα ηχεία ενώ για τις ανάγκες του 7.1 τα πίσω κεντρικά (surround back) θα οδηγηθούν απ τον Denon που αυτή τη στιγμή εκτελεί χρέη προενισχυτή κι οδηγεί μόνο το πίσω κεντρικό. Θα ήθελα την άποψή σας, άλλες προτάσεις, γνώμη απ το συγκεκριμένο ηχείο από κατόχους ή μη που το έχουν ακούσει. Ευχαριστώ.
Last edited: