Aγορά κύριων ηχείων .

chris1978

Established Member
24 September 2010
233
Γεράκας
Καλησπέρα !

Έχω ενα ενισχυτή τον pioneer SC-LX 73 και θέλω να πάρω ενα ζευγάρι κύρια
ηχεία.Το ποσο που μπορώ να δαπανήσω ειναι μέχρι 1200 .Στο συννημένο
παραθέτω ενα σκαριφήμα του χώρου.Τα ηχεία θα χρησιμοποιηθούν κατα κυρίο λογο για θέαση ταινιών με ενδιαφέρει όμως να μπορώ να ακούω και λιγο μουσική.Μέχρι στιγμής έχω ακουσεί τα Acoustic energy aelite 3 και τα crystal audio TX-T3SE-BL.Mπορει να τα σηκώσει ικανοποιητικά ο ενισχυτής ; Eπίσης πιθανολογώ οτι είναι πολυ μεγάλα για το χωρο μου.

Attachments

Last edited:
Kαλημέρα !
Σ´ευχαριστώ για την ποιότητα και την ποσότητα των προτάσεων σου.
Δανείστηκα είδη απο ένα φίλο τα ELAC FS247 και διαπίστωσα οτι αν τα ανοιξώ
πολυ μπουμάρουν οπότε μαλλον θα καταλήξω σε ηχεία βασης.

Kαλημέρα !
Σ´ευχαριστώ για την ποιότητα και την ποσότητα των προτάσεων σου.
Δανείστηκα είδη απο ένα φίλο τα ELAC FS247 και διαπίστωσα οτι αν τα ανοιξώ
πολυ μπουμάρουν οπότε μαλλον θα καταλήξω σε ηχεία βασης.

Αν σου άρεσαν τα elac, μπορείς να δεις και τα BS244 (βάσης), Ειναι και στα χρήματα που διαθετεις. Τα είχα οδηγουμενα απο έναν παλιότερους απο τον δικό σου pioneer (LX81), και τα οδηγούσε πολυ καλα.

Τα ELAC FS247 είναι καταπληκτικά ηχεία. Δεν στα πρότεινα προηγουμένως διότι κοστίζουν περισσότερο απ' το budget σου. Αυτό με το μπουμάρισμα ομολογώ ότι με προβλημάτισε, διότι ο χώρος σου δεν είναι μικρός. Ετρεξες το πρόγραμμα ισοστάθμισης του ενισχυτή;

Kαλησπέρα !
Τα ELAC FS 247 είναι τα μόνα που είχα διαθεσιμα για δοκιμή στο σπίτι.Φυσικα και είναι εκτός προιπολογισμού.Το πρόγραμμα ισοστάθμισης το τρέξαμε και πριν τα δοκιμάσουμε και μετά το φαινόμενο,δεν άλλαξε τιπότα.Σίγουρα και για μένα που εχω άπειρο αυτι είναι καταπληκτικά ηχεία όμως τα άκουγα σε ενα χώρο που ειναι 70+ τετραγωνικά, εγω διαθέτω μόνο 28.Επισης βάλαμε τον ενισχυτή μου στο χώρο του και τον άνοιξα σχέδον τέρμα χωρις να παρατηρησουμε τιπότα.Θα κοιτάξω για βάσης τα BS 244.Τι γνώμη έχετε για :
α.Chario constellation delphinus.
b. Acoustic energy AE 1 CLASSIC.
c. B & w cm-5 .

Θα κοιτάξω για βάσης τα BS 244.Τι γνώμη έχετε για :
α.Chario constellation delphinus.
b. Acoustic energy AE 1 CLASSIC.
c. B & w cm-5 .

Eφόσον προσανατολίζεσαι σε ηχεία βάσης, προσπάθησε να ακούσεις σε 1η φάση τα ELAC BS244. Επίσης, τόσο τα ΑΕ 1 Classic όσο και τα CM5 είναι πολύ καλά ηχεία. Ακουσέ τα και αυτά.

Τα chario δεν θα τα πρότεινα λόγω χαμηλής εμπέδησης. Εντυπώσεις για τα συγκεκριμένα chario θα βρεις εδώ και εδώ.

Τα chario δεν θα τα πρότεινα λόγω χαμηλής εμπέδησης. Εντυπώσεις για τα συγκεκριμένα chario θα βρεις εδώ και εδώ.
Κώστα δεν ξέρω αν τα έχεις ακούσει τα Chario αλλά από ηχεία βάσεως πιστεύω πως είναι από τα καλυτέρα στα χρήματα τους, τα έχω ακούσει σε μουσική όχι σε στήσιμο Home Cinema. Με ένα Sub που οπωσδήποτε θα βάλει ο φίλος νομίζω πως θα πρέπει να είναι υπέροχα.

Καλησπέρα !
Κατάφερα σήμερα να ακούσω τα BS 244 με ένα μείγμα κλασικης μουσικής, τζαζ
και στιγμιότυπα απο διάφορες ταίνιες.Ο ήχος ειναι κρυστάλινος και μεστός απο χαμηλά μέχρι ψηλά, το μόνο που έχω να παρατηρήσω είναι οταν το ηχείο παίζει ψηλά και ακους βιολιά π.χ νομίζω οτι υπάρχει μια μικρή παραμόρφωση του ήχου εκει.(νιωθω αμυδρά σα να τσιρίζει κατι).Τωρα ψαχνω για ακρόαση και στα υπόλοιπα.

Κώστα δεν ξέρω αν τα έχεις ακούσει τα Chario αλλά από ηχεία βάσεως πιστεύω πως είναι από τα καλυτέρα στα χρήματα τους, τα έχω ακούσει σε μουσική όχι σε στήσιμο Home Cinema. Με ένα Sub που οπωσδήποτε θα βάλει ο φίλος νομίζω πως θα πρέπει να είναι υπέροχα.

Τάκη τα έχω ακούσει βρε. Συμφωνώ ότι πρόκειται περί εξαιρετικών ηχείων, αλλά ηχεία 4Ω σε A/V ενισχυτή δεν θα έβαζα.

Εκτός αν μιλάμε γι' αυτόν....... :D

sc_lx90_euga_1_gallery.jpg