Αγορά L-C-R για Yamaha RX-V377 αλλά και για μελλοντική αναβάθμιση

egott

New member
14 February 2015
20
Εχοντας αρκετα χρονια εναν πολυκαναλο teac και ηχεια απο παλια στερεοφωνικα,ειπα να προβω σε αναβαθμιση του home cinema μου.Παρηγγειλα τον rx-v377 γιατι ηθελα να εξοικονομισω οσα περισσοτερα μπορουσα για ηχεια,προς το παρων εχω 2 aiwa,2 sony,ενα κεντρικο οτι ναναι και ενα subwoofer yst-sw45 yamaha.Κοιταζοντας τα threads του φορουμ εστιασα σε μερικα ηχεια οπως τα magnat 202, τα Wharfedale CR-30.1, Dali Zensor 1,Q-Acoustics 2020i και αλλα παρομοια σε αυτο το ευρος τιμης δηλαδη 150-250 ευρω για τα 2 μπροστινα + οσο κανει το αντιστοιχο κεντρικο.Αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι ποση διαφορα εχουν μεταξυ τους.Πχ τα magnat 202 με τα dali zensor 1 η αμα φτασω τα 250 να ζοριστω λιγο και να παω Wharfedale Diamond 10.2,εχω μπερδευτει.
Υ.Γ. 1 Δεν εχω την δυνατοτητα να ακουσω κανενα ηχειο εδω που ειμαι.
Υ.Γ. 2 ο χωρος μου ειναι μικρος περιπου 15 τ.μ.

Re: Αγορα lcr για Yamaha RX-V377 αλλα και για μελλοντικη αναβαθμηση

Η διαφορά μεταξύ τους είναι υποκειμενική κι εστιάζεται κυρίως στις χροιές και πως γεμίζει το καθένα απ αυτά τον εκάστοτε χώρο οπότε απ τη στιγμή που δεν υπάρχει η δυνατότητα ακρόασης είναι δύσκολο κάποιος να σου εξηγήσει διαφορές αντικειμενικά. Αυτά που εγώ προσωπικά έχω ακούσει είναι της Q Acoustics αλλά την προηγούμενη σειρά που όμως φαντάζομαι πάνω κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά θα είναι και τα dali 3 και 7 και βασικά αυτά θα σου πρότεινα αφού θα πας τυφλά σε αγορά. Καθαρά για ψυχολογικούς λόγους στη θέση σου θα πήγαινα στην Q Acoustics που είναι και βραβευμένο, τίμια ηχεία θα σε ικανοποιήσουν εξίσου καλά σε ταινίες αλλά και μουσική, τα Dali τα θεωρώ προσωπικά πιο μουσικά αλλά καλύτερα θα ήταν να πήγαινες στο μεγαλύτερο μοντέλο το 3 που θα γεμίσει το χώρο σου για μουσική χωρίς τη χρήση υπογούφερ. Υπομονή να πάρεις κι άλλες προτάσεις, τις ζυγίζεις και αποφασίζεις, καλώς ήρθες και καλή διαμονή. -bye-

Καλως σας βρηκα.Σαν ανωτατο οριο βαζω τα 250 οποτε τα dali zensor 3 δεν τα φτανω,τα Q Acoustics 2020i γλυκοκοιταω αν και στην αρχη δεν μου γεμιζαν το ματι αφου στις φωτογραφιες φαινονται σαν ηχεια για pc.Τα magnat 202 εχουν 150 αυτα εχουν 240,η διαφορα στην τιμη ειναι τοση οση και στην αποδοση?

Τι γνωμη εχετε για τα Roister Emphasis 25?Σε τι τιμη θα μπορουσαν να ειναι ευκαιρια?νομιζω οτι τα ειδα σε βιτρινα με τιμη 220.

ειναι καλη η τιμη τους αμα ειναι 220!!!!Τωρα πως θα ακουγονται σε τοσο μικρο χωρο δεν ξερω..γιατι εχω διαβασει(οχι ακουσει ομως..)οτι θελουν μια μικρη αποσταση απο τον τοιχο για να ακουγονται καλυτερα.Αμα λεω κατι λαθος δορθωστε με.-bye-

Δηλαδη να παω να τα επεξεργαστω,να μου τα βαλουν να τα ακουσω μην εχουν κανενα προβλημα?οπτικα το ενα εχει ενα ξεφλουδισμα στο πανω μερος.Ειναι σε καλυτερη κατηγορια απο τα 2020i?

Βλέπω το ίδιο λάθος συνεχώς, δηλαδή όσο το δυνατό φτηνότερο ενισχυτή και όσο το δυνατό μεγαλύτερα ηχεία.

Με τον 377 θα έχεις τα roister 25?

Από όλα τα υπόλοιπα δες τα Q2020i. Δεν έχουν μικρότερη καμπίνα από τον ανταγωνισμό ούτε είναι ηχεία για pc. Απλά πρέπει να τα δεις και από το πλάι για να καταλάβεις.

Το να παρω οσο πιο δυνατό φτηνότερο ενισχυτή και όσο το δυνατό μεγαλύτερα ηχεία βασιζεται στο οτι οι ενισχυτες αλλαζουν πιο γρηγορα απο τα ηχεια με καινουργια φορματ αλλα και γινονται ισχυροτεροι στα νεοτερα μοντελα,για τα roister ρωτησα μονο και μονο λογο τιμης.

Ναι, δεν είναι ράφι του σουπερμάρκετ όμως για να τα βάλεις στο καλάθι, κι αν στο ταμείο δεν βγαίνει το ποσό να επιστρέψεις σε κάτι φτηνότερο.

Θα πρέπει να πάρεις ενισχυτή που να ταιριάζει με τα ηχεία.

Re: Αγορα L-C-R για Yamaha RX-V377 αλλά και για μελλοντική αναβάθμιση

ok οποτε προσανατολιζομαι στα ηχεια της Q Acoustics,ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.