Αγορά L - R ηχείων & κεντρικού με budget περίπου 270 ευρώ

gshyperion

New member
4 February 2014
11
Γειά σε όλους!

Είμαι καινούριος στο φόρουμ. Σας ευχαριστώ όλους που βοηθάτε εμάς τους Newbies στις επιλογές μας!

Θέλω λοιπόν κι εγώ τη βοήθειά σας. Έχω μια τηλεόραση Samsung UF6400. Το θέμα μου αρχίζει όταν βάζω να παίξουν ταινίες οι οποίες έχουν πολύ σιγανό ήχο στην τηλεόραση. Όσο και να δυναμώσω την τηλεόραση ο ήχος παραμένει χαμηλός. Τα τηλεοπτικά κανάλια ακούγονται μια χαρά αλλά σε μερικές ταινίες ο ήχος είναι αρκετά χαμηλός.

Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι να έχω αρκετά ικανοποιητικό δυνατό ήχο από την τηλεόρασή μου. Σκέφτηκα στην αρχή να πάρω ένα soundbar, αλλά είπα καλύτερα να πάω σε μια custom "φτηνή", μέχρι 500 ευρώ, λύση, ώστε στο μέλλον να έχω δυνατότηες βελτίωσης. Έτσι έχω καταλήξει στον ενισχυτή Yamaha RX-V375 κοντά στα 230 ευρώ. Οπότε μου μένουν ~270 ευρώ για ηχεία.

Θα προτιμούσα 2 ηχεία και ένα κεντρικό για αρχή και στο μέλλον βλέπουμε. Θα ήθελα να τα πάρω και τα τρία σε αυτή την τιμή. Το Budget είναι αυστηρά περιορισμένο. Διαβάζοντας πολλά έχω δει τα εξής:

Κεντρικό: Magnat Monitor Supreme Center 252
Στέρεο: Magnat Monitor Supreme 102

Διαβάζω πολύ καλά λόγια για τα Cambridge Audio S30 αλλά και τα Wharfedale Diamond 10.1 αλλά δεν ξέρω αν με αντίστοιχο κεντρικό ξεφεύγει πολύ η τιμή. Καμία ιδέα;

Θέλω τη γνώμη σας αν αυτά τα Μagnat θα είναι επαρκή η πρέπει να προτιμήσω κάτι καλύτερο. Τονίζω ότι προς το παρόν δε με ενδιαφέρει ο σούπερ ήχος ούτε θέλω να ακούω μουσική συνεχώς οπότε συμβιβάζομαι και με πιο απλές λύσεις.

Last edited:
Απάντηση: Αγορά ηχείων (2 + κεντρικό) ~270 ευρώ

Mε τι Player θα παιζεις. Αν παιζεις με τον ενσωματωμενο της tv και απο ψηφιακη της εξοδο δωσεις σε καποιον πολυκαναλο ενισχυτη οκ, να ξερεις ομως οτι δεν μπορουν ολες οι tv να δωσουν πολυκαναλη εξοδο. Κανουν τον ηχο downmix σε stereo, εκτος κι αν παιζεις με τον player της tv. Αν βαλεις καποιον εξωτερικο Player (π.χ. pc, media player) και δωσεις στην tv την ηχο με hdmi, τοτε αυτη θα τον ξανα βγαλει με downmix στον οποιο ενισχυτη. Θα πρεπει απο εξωτερικο Player να πας κατευθειαν στον ενισχυτη.
Απλα να το εχεις υπ'οψιν σου κι αυτο.

Τωρα οσον αφορα τον ηχο, σου παιζει χαμηλα τις ταινιες που την βαζεις να αναπαραγει απο τον Player της. ?
Μηπως οι ταινιες ειναι dts. ? (εκει συνηθως οι διαλογοι ακουγονται ισως λιγο χαμηλοτερα)

Παντως αν το προβλημα σου ειναι γενικο στον ηχο (η tv δεν βγαζει δυνατο ηχο για τα γουστα σου) σιγουρα ηχεια και ενισχυτης ειναι μια μεγαλη αναβαθμιση που δεν εχει καμια σχεση με τα ηχεια της Tv.
Αρχικα κοιτα μηπως μεσα απο καποιες ρυθμισεις του ηχου της Tv λυθει το προβλημα σου. (οι κατοχοι πιστευω θα σε βοηθησουν) Σκαλισες καθολου τις ρυθμισεις ηχου. ?

Για τα ηχεια που αναφερεις, εισαι σε καλο δρομο, ολα ειναι αξιολογα στην τιμη τους.

Last edited:
Re: Αγορά ηχείων (2 + κεντρικό) ~270 ευρώ

Έχεις δίκιο δεν έδωσα όλες τις πληροφορίες.

Τις ταινίες τις παίζω από τον player της Samsung TV. Δεν έχω κάποια εξωτερική συσκευή γ' αυτό το σκοπό. Το πρόβλημα με το χαμηλό ήχο εμφανίζεται μόνο στις ταινίες, όχι στα κανάλια και όχι μόνο στις dts ταινίες. Όσο και να δυναμώσω την TV είναι μέτριος προς χαμηλός. Έχω πειράξει τις ρυθμίσεις του ήχου και δε γίνεται κάτι.

Έχω σκοπό όπως είπες να δώσω στον ενισχυτή από την ψηφιακή έξοδο της τηλεόρασης.

Απάντηση: Re: Αγορά ηχείων (2 + κεντρικό) ~270 ευρώ

Έχεις δίκιο δεν έδωσα όλες τις πληροφορίες.

Τις ταινίες τις παίζω από τον player της Samsung TV. Δεν έχω κάποια εξωτερική συσκευή γ' αυτό το σκοπό. Το πρόβλημα με το χαμηλό ήχο εμφανίζεται μόνο στις ταινίες, όχι στα κανάλια και όχι μόνο στις dts ταινίες. Όσο και να δυναμώσω την TV είναι μέτριος προς χαμηλός. Έχω πειράξει τις ρυθμίσεις του ήχου και δε γίνεται κάτι.

Έχω σκοπό όπως είπες να δώσω στον ενισχυτή από την ψηφιακή έξοδο της τηλεόρασης.

Δεν ξερω αν μιλαμε για αστοχια υλικου, αν ειναι μεγαλο το δωματιο και δεν σου γεμιζει ηχο για τα γουστα σου, ή ειναι θεμα ρυθμισεων στο μενου της. Περιμενε λιγο να δουν οι υπολοιποι κατοχοι το θεμα μηπως σε συμβουλευσουν κατι οσον αφορα το μενου ηχου.

Παντως σε περιπτωση αγορας ενισχυτη και αναπαραγωγης ταινιων απο τον Player της tv, δεν θα εχεις προβλημα να στειλεις πολυκαναλο ηχο στον ενισχυτη.

Re: Απάντηση: Re: Αγορά ηχείων (2 + κεντρικό) ~270 ευρώ

Δεν ξερω αν μιλαμε για αστοχια υλικου, αν ειναι μεγαλο το δωματιο και δεν σου γεμιζει ηχο για τα γουστα σου, ή ειναι θεμα ρυθμισεων στο μενου της. Περιμενε λιγο να δουν οι υπολοιποι κατοχοι το θεμα μηπως σε συμβουλευσουν κατι οσον αφορα το μενου ηχου.

Παντως σε περιπτωση αγορας ενισχυτη και αναπαραγωγης ταινιων απο τον Player της tv, δεν θα εχεις προβλημα να στειλεις πολυκαναλο ηχο στον ενισχυτη.

Δηλαδη απο ξεχωριστο media player θα υπαρχει προβλημα να στειλεις πολυκαναλο ηχο στον ενισχυτη???

Όχι, η λύση του εξωτερικού media player θεωρείται συνήθως η ενδεικνυόμενη. Βέβαια και εκεί θέλει λίγη προσοχή στην επιλογή αφού το κάθε media player όλο και κάποιο κουσουράκι θα έχει ως προς τα αρχεία που μπορεί να αναπαράξει σωστά, αλλά και ως προς τα φορμα ήχου. Για περισσότερα δες στη σχετική κατηγορία του forum.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά ηχείων (2 + κεντρικό) ~270 ευρώ

Δηλαδη απο ξεχωριστο media player θα υπαρχει προβλημα να στειλεις πολυκαναλο ηχο στον ενισχυτη???

Oχι. Ειτε με hdmi ειτε με οπτικη (αν ο ενισχυτης δεν εχει hdmi) δεν υπαρχει κανενα προβλημα.
Το προβλημα υπαρχει οταν καποιο εξωτερικο Player στελνει τον πολυκαναλο ηχο πρωτα στην tv με hdmi.
Μετα η Tv ΔΕΝ μπορει να τον δωσει πολυκαναλο, αλλα τον κανει stereo.

Αν εχεις παλιο ενισχυτη οπου δεν εχει hdmi (και δεν υποστηριζει τα hd forma ηχου) δεν υπαρχει λογος το εξωτερικο Player να στειλει τον ηχο πρωτα στην tv για να τον ξανα επιστρεψεις στον ενισχυτη.

Απο το εξωτερικο player δινεις εικονα με hdmi στην tv και ηχο τον στελνεις με οπτικη κατευθειαν στον ενισχυτη.

Καταλαβαίνω ότι το καλύτερο είναι να βρω κάποιο μαγαζί και να πάω να τα ακούσω τα ηχεία, αλλά επειδή αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει, γνωρίζει κανείς συγκριτικά από τα δυο που ανέφερα στο παραπάνω Post ποιο αξίζει πιο πολύ;

Γνωρίζετε κάποια άλλα, πιο αξιόλογα ίσως, στην ίδια τιμή;

Ευχαριστώ