Αγορα laptop . Asus V16 V3607VU ή HP Victus 15-fb3007nv;

songless_bird

AVClub Fanatic
8 May 2013
12,318
Νότια Μακεδονία
Όπως λέει και ο τίτλος θέλω μια γνώμη για αυτά τα δύο σε επίπεδο hardware και vfm .
Το HP από όσο διαβάζω έχει καλύτερο επεξεργαστή αλλά είδα από κοντά την οθόνη σε άλλα ακριβότερα victus και δεν ενθουσιαστηκα . Δυστυχώς το Asus δεν το είδα από κοντά.

Το Asus ο Γερμανός το δίνει με δωρεάν 4 χρόνια εγγύηση. Δυστυχώς δεν έχω κάρτα eurobank.

Δεν μπόρεσα να βρω άλλες αξιόλογες gaming προτάσεις μέχρι 800€ .

Asus

Hp

Είμαι σίγουρος ότι δεν έχει 1ΤΒ δίσκο. Παντού το έχουν με 512 , ακόμη και η σελίδα της HP. Οπότε μην το υπολογίσετε στα +.

Ευχαριστώ.

Η πρόοδος της Asus στις οθόνες είναι καλή, οπότε μάλλον και εγω το Asus θα τσίμπαγα.
Πιστεύω ότι δεν θα είναι χειρότερη από το HP. Και το Asus μου αρεσει αισθητικά περισσότερο καθώς δεν μοιάζει με καγκουροgaming.

Οπότε μένουμε στον επεξεργαστή. Δεν γνωρίζω τίποτα για τους νέους επεξεργαστές και ειδικά τους mobile. Είναι αρκετή η διαφορά του intel με του amd ώστε το hp να θεωρηθεί καλύτερη μακροχρόνια λύση, όχι απαραίτητα για gaming;

Mixed bag είναι τα των επιδόσεων μεταξύ των 2 αυτών CPU.
Δεν ξέρουμε και τι thermal design target έχει το Asus για τον Intel.
Πάνω κάτω τα ίδια, κάπου υστερεί το ένα, αλλού το άλλο, αλλά όχι σε βαθμό που να είναι σημαντική η διαφορά (μεσοσταθμικά).

• Like
Reactions: songless_bird
Θα πάω να δω ποιος έχει το Asus από κοντά. Το HP σαν ποιότητα κατασκευής δεν είναι ότι καλύτερο . Ειδικά για τα 999€ που ζητούσε αρχικά.

Ευχαριστώ πάντως.

ΥΓ πόσο μπορεί να κοστίσει να βάλω άλλα 16gb ram; Φαντάζομαι πρέπει να πάει στο εξουσιοδοτημενο service και να μην βάλω χέρι εγώ.

Θα πάω να δω ποιος έχει το Asus από κοντά. Το HP σαν ποιότητα κατασκευής δεν είναι ότι καλύτερο . Ειδικά για τα 999€ που ζητούσε αρχικά.

Ευχαριστώ πάντως.

ΥΓ πόσο μπορεί να κοστίσει να βάλω άλλα 16gb ram; Φαντάζομαι πρέπει να πάει στο εξουσιοδοτημενο service και να μην βάλω χέρι εγώ.
Δεν ξέρω αν έχει η Asus τοπικό αντιπρόσωπο.
Οπότε το πιο πιθανό είναι να την προσθέσεις μόνος σου... αλλά... κάτι μου λέει πως τα DIMM (Memory) slots θα είναι 2, οπότε αν θες 32GB RAM θα πρέπει να βγάλεις τα 2 8αρια που φοράει από μαμάς και να βάλεις στην θέση τους 2 16αρια.
Δεν είναι κάτι το τρελλό.
150-250€ πάει το σετάκι μνήμες DDR5 32GB για laptop σαν αγορά.

Δεν ξέρω αν έχει η Asus τοπικό αντιπρόσωπο.
Οπότε το πιο πιθανό είναι να την προσθέσεις μόνος σου... αλλά... κάτι μου λέει πως τα DIMM (Memory) slots θα είναι 2, οπότε αν θες 32GB RAM θα πρέπει να βγάλεις τα 2 8αρια που φοράει από μαμάς και να βάλεις στην θέση τους 2 16αρια.
Δεν είναι κάτι το τρελλό.
150-250€ πάει το σετάκι μνήμες DDR5 32GB για laptop σαν αγορά.
Αν είναι 8 και 8 σε dual channel το αφήνω. Σε ένα βίντεο είδα ότι φοράει όμως μόνο μια 16αρα .

Σήμερα πήρα τελικά το Asus.

Πρώτες εντυπώσεις.

Η επάνω επιφάνεια μοιάζει μέταλλο ή κάποιο premium πλαστικό. Η δακτυλια πάει σύννεφο από το το πρώτο πιάσιμο. Οποτε εδώ έχει αστοχία επιλογής σε υλικό ή χρώμα.
Το track pad τεράστιο. Πιάνει το 1/4 της επιφάνειας και το.μεγεθος του είναι αντιεργονομικο όσων αφορά τα κλικ . Σαν TouchPad είναι καλό.

Η οθόνη τίποτα το ιδιαίτερο. Σε λιγότερα και ιδια χρήματα βρίσκεις oled αλλά όχι καλή κάρτα γραφικών. Οπότε συμβιβάζεσαι.

Σε ταχύτητα περίμενα πιο πολλά. Όταν κάνεις κάτι άλλο παράλληλα πχ να κατεβάζεις ένα παιχνίδι βλέπεις κολλήματα και καθυστέρηση στην ανταπόκριση όταν ανοίγεις κάτι άλλο. Εδώ είναι καθαρά θέμα windows όταν το laptop ειναι τελείως άδειο... Και σίγουρα ο ssd δεν πρέπει να χρίζει δάφνες. Πρώτο άνοιγμα μέχρι να μπει στην οθόνη setup των windows έκανε 40 δευτερα.

Ram έχει ένα module 16gb οπότε δεν δουλεύει σε dual channel και αυτο σίγουρα επιρρεαζει . Επιβάλλεται η αναβάθμιση.

Από θόρυβο σε απλή χρήση δεν ακους τίποτα . Όταν κατέβει το expedition 33 θα το δούμε σε γραφικά και θόρυβο.

Δίνει η Asus 3 μήνες Xbox game pass .

Συν ενα 1 χρονο επιπλέον εγγύηση με εγγραφή στο site της Asus.

Πρώτη επαφή με τα windows 11 . Πραγματικά ειναι άθλια σε UI . Επίσης θα έπρεπε κανονικά να κάνω κατευθείαν φορματ πριν αρχίσω να περνάω λογαριασμούς και εφαρμογές αλλά δεν ήξερα τι να περιμένω από τα 11.

Εντυπωσιακός ο φωτισμός στο πληκτρολόγιο, άστοχη επιλογή τα διάφανα πλήκτρα. Αν υπήρχε επιλογή να αντικατασταθουν με κανονικά θα το έκανα . Δεν φαίνονται οι χαρακτήρες από την διαφάνεια και τον φωτισμό...

Μπαταρία ούτε 3 ώρες. Στο 60% μου έγραψε 1 ώρα και 20 λεπτά υπόλοιπο.

Γενικά σαν hardware για την τιμή του είναι τίμιο. Τα windows το υποβαθμίζουν.
81696cf0f0501fe51d5ccd48578f8d5d.jpg
581fc5a682de58916d8c02736da37935.jpg
704c0563d43bbd8471d2f09dc08ae4eb.jpg
ab04b9cbbc4438ff4ba181cdcaa5eb9f.jpg

Εννοείται τα ξηλώνεις και βάζεις Tiny windows 11 . Κατά την διάρκεια της εγκατάστασης δεν συνδέεσαι στο Internet για να μην σου ζητήσει microsoft account (αηδιαστική υποχρεωτική νοοτροπία τελευταία) . https://archive.org/details/tiny11_25H2
Θα έχεις τα πιό ελαφριά windows ever (και θα γλυτώσεις και πολλάαααααα GB)

Εννοείται τα ξηλώνεις και βάζεις Tiny windows 11 . Κατά την διάρκεια της εγκατάστασης δεν συνδέεσαι στο Internet για να μην σου ζητήσει microsoft account (αηδιαστική υποχρεωτική νοοτροπία τελευταία) . https://archive.org/details/tiny11_25H2
Θα έχεις τα πιό ελαφριά windows ever (και θα γλυτώσεις και πολλάαααααα GB)
Δεν βάζω πειραγμένα windows .
Επίσης αν δεν κάνεις login δεν λειτουργεί ούτε το game pass.

Καλά ενταξει. Δεν είναι χακαρισμενα με την έννοια που το λέμε. Είναι ψαγμένο από κομπιουτερα που έχει τρέλα με το privacy σε σημείο που δεν φαντάζεσαι. Βέβαια η πρώτη του επιλογή στα δικά του μηχανήματα είναι Linux. Αλλα σε πελάτες του που θέλουν οπωσδήποτε windows βάζει αυτά.
Είναι απλά καθαρισμένα. Δεν είναι "σπασμένα" σαν κάτι πειρατικά που ψάχναμε παλιά. Πάλι θέλουν licence key για να γίνουν activated.
ΟΚ κάτσε με τα big brother τότε που σε θέλει λογκαρισμενο όλη την ώρα να κάνουν tracing και το κλικ που κανεις.

Last edited:
Καλά ενταξει. Δεν είναι χακαρισμενα με την έννοια που το λέμε. Είναι ψαγμένο από κομπιουτερα που έχει τρέλα με το privacy σε σημείο που δεν φαντάζεσαι. Βέβαια η πρώτη του επιλογή στα δικά του μηχανήματα είναι Linux. Αλλα σε πελάτες του που θέλουν οπωσδήποτε windows βάζει αυτά.
Είναι απλά καθαρισμένα. Δεν είναι "σπασμένα" σαν κάτι πειρατικά που ψάχναμε παλιά. Πάλι θέλουν licence key για να γίνουν activated.
ΟΚ κάτσε με τα big brother τότε που σε θέλει λογκαρισμενο όλη την ώρα να κάνουν tracing και το κλικ που κανεις.
Από "ψαγμένο" που μπορεί να έχει βάλει μέσα τα δικά του backdoor . Κάτσε φάε τον παπά εσύ. Με αρχεία που μπορεί να θέλουν τα παιχνίδια για να εγκατασταθουν και να λειπουν και πάντα θα είσαι πίσω στις ενημερώσεις καθώς θα πρέπει να περιμένεις να "καθαρίσει" ότι βάζει πίσω το κάθε update της MS . Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Ξέρεις ότι μπορούν στο service να σου ακυρώσουν την εγγύηση αν δεν έχεις official λειτουργικό επάνω ε;

Όποιος εχει τρελα με το privacy δεν ασχολείται με τα windows.

Ξαναλέω δεν είναι σπασμένα χακαριαμενα . Κάνουν κανονικά activate στην Microsoft εφόσον έχεις product key. Και βέβαια κάνουν update κανονικά. Δεν μένεις πίσω σε κάτι.
Εννοείται όποιος θέλει privacy β;ζει Linux , ήδη το ανέφερα ότι ο γνωστός μου ειναι linuxάς μια ζωή.
Κι αν θέλει κάνα παιχνιδάκι ή για υποστήριξη των πελατών , ανοίγει windows σε terminal

Ξαναλέω δεν είναι σπασμένα χακαριαμενα . Κάνουν κανονικά activate στην Microsoft εφόσον έχεις product key. Και βέβαια κάνουν update κανονικά. Δεν μένεις πίσω σε κάτι.
Εννοείται όποιος θέλει privacy β;ζει Linux , ήδη το ανέφερα ότι ο γνωστός μου ειναι linuxάς μια ζωή.
Κι αν θέλει κάνα παιχνιδάκι ή για υποστήριξη των πελατών , ανοίγει windows σε terminal
Δεν έχει σημασία. Είναι πειραγμένα από τρίτο. Αφαιρεί την εγγύηση από το laptop .
Και μένεις πίσω σε update γιατί μπορει να αφηνει τα patch ασφαλειας να περνανε αλλα πρέπει να ελέγξει τι δεν βάζει πίσω η MS από αυτά που ξηλωνει και μετά να το ανεβάσει στο github .
Η συγκεκριμένη έκδοση είναι για παλιά μηχανήματα που απλά κάποιος δεν θέλει να τα πετάξει. Δεν θα τον πρότεινα σε κανέναν με νέο υπολογιστή με εγγύηση.

Last edited: