Αγορά lcd 40'/42' - όλοι οι καλοί περάστε

narcotic

New member
10 January 2009
16
Καλησπέρα

Οι ανάγκες μου είναι απλές και καθημερινές (λίγο τηλεόραση, λίγο dvd, μερικές HD ταινίες με usb η από το philips hd player μου, λίγο ps κλπ.. κοινώς λίγο από όλα). Θα με βόλευε αρκετά αν είχε DLNA παρολαυτά αν είναι να επιλέξω μια καλύτερη και να μην έχει αυτή την επιλογή δεν θα σκοτιστώ και πολύ. Το budget μου παίζει στα 1000 euro (+- 10%). Διαβάζοντας τα κείμενα διαφορων παιδιών στο forum έχω καταλήξει στις εξής (χωρίς να αποκλείω νέες προτάσεις / εκτος πλάσμα).

Sony KDL-40W4000 40" (955 euro / Perfect Shop)
Sony KDL-40W4500 40'' (1135 euro / Perfect Shop)
Sony KDL-40E4000 40" (1179 euro / TechNixx)

Samsung LE40A656 40" (1048 euro / Megamarket)

Samsung LE40A756R 40'' (1097 euro / Megamarket)

LG 42LG7000 42'' (905 euro / Perfect Shop)
LG 42LG6000 SCARLET 42'' (915 euro / Perfect Shop)
LG 42LG6100 42'' (825 euro / Perfect shop)

Λοιπόν έχω μερικές ερωτήσεις σχετικά με τις από πάνω.

A.Όσον αφορά τις LG.

1.Μήπως γνωρίζει κανεις τι ουσιαστικές διαφορες έχουν οι LG7000 από τις LG6000/6100 ?!
2.Το XD Engine είναι το ίδιο ανάμεσα σε αυτά τα μοντέλα (κάτι διάβαζα για dual XD engine στην 7000)?
3.Η 6100 εκτος από το ότι είναι slim τι άλλες διαφορες έχει από την 6000?

B.Όσον αφορά τις Samsung.

1.Ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το DLNA (της 756R) και την σύνδεση ethernet, αν πάσχει από τα ίδια προβλήματα που έχουν τα αντίστοιχα μοντέλα της philips? Μπορώ να έχω πχ την εξής συνδεσμολογία laptop-switch-samsung και να παίζω μια HD ταινία από το laptop στην Samsung χωρίς προβλήματα??

C.Όσον αφορά τις Sony.

1.Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το support της και από τα παιδιά στο forum έχω διαβάσει τα καλύτερα, αλλα αυτό που με κάνει να έχω δευτερες σκέψεις είναι το design της. Σίγουρα είναι υποκειμενικό το θέμα αλλα βλέπω την νέα σειρά της Sony 40E4000 να είναι αρκετά ομορφότερες από τις παλαιότερες αλλα δεν βρίσκω περισσότερες πληροφορίες στο forum εδώ.

Μετά από μια πρόχειρη ερευνα κλείνω προς την αγορά της Samsung LE40A756R 40'. Παρολαυτά θα ήθελα την γνώμη σας και τις εμπειρίες σας με τις παραπάνω LCD και όσον αφορά το after sale support των εταιριών.

Ευχαριστώ εκ των προτερων

απο προσωπικη εμπειρια αλλα και απο οτι διαβασα σχετικα και σε αλλα forums πιστευω οτι το καλυτερο after sale το εχει η lg .

το θεμα ομως ειναι και η εικονα .....

προσωπικα παντα πιστευω οτι η sony ειναι ενα σκαλι πανω.

απο κει και περα περι ορεξεως......
(προσωπικα sony δεν θα αγοραζα εκτος των πολυ ακριβων μοντελων)-bye-

Εισαι στον σωστο δρομο. Κατα τεκμηριο αυτες ειναι οι καλυτερες τηλεορασεις που παιζουν σε λογικες τιμες.

Οι 6000/6100/7000 εχουν ακριβως την ιδια εικονα απο οτι ξερω με διαφορες στον σχεδιασμο. Η E4000 ειναι μια W4000 με αλλο "περιτυλιγμα".-bye-

απο προσωπικη εμπειρια αλλα και απο οτι διαβασα σχετικα και σε αλλα forums πιστευω οτι το καλυτερο after sale το εχει η lg .

το θεμα ομως ειναι και η εικονα .....

προσωπικα παντα πιστευω οτι η sony ειναι ενα σκαλι πανω.

απο κει και περα περι ορεξεως......
(προσωπικα sony δεν θα αγοραζα εκτος των πολυ ακριβων μοντελων)-bye-

+1

Ειδικά για το after sales support η LG ειναι (τουλάχιστον στην Ελλάδα) σε πολύ καλά επιπεδα.. :grinning-smiley-043

Αν σκεφτεσαι LG στο λεω επειδή και εγώ την εχω στην λιστα μου για την τελική επιλογή , περιμενε 1 εβδομαδα. Αναμένεται μια ενδιαφερουσα ανακοινωση σε σχέση με την υποστήριξη των τηλεοράσεων της στην Ελλάδα

Αν σκεφτεσαι LG στο λεω επειδή και εγώ την εχω στην λιστα μου για την τελική επιλογή , περιμενε 1 εβδομαδα. Αναμένεται μια ενδιαφερουσα ανακοινωση σε σχέση με την υποστήριξη των τηλεοράσεων της στην Ελλάδα

Δηλαδη 3 χρονια εγγυηση η κατι τετοιο?-bye-

Θέλω και εγω να τολμησω την αγορα νεας τηλεορασης. Αν και φιλιπσακιας και anti-sony εχω αλλαξει πορεια 180 μοιρων. Μαλλον καταληγω στην 40W4000 ή 40W4500.Μου αλλαξατε τα μυαλα!!! Παρ'ολα αυτα μια συγκριση μεταξυ των δυο παραπανω και της panasonic 42PX80 εχει λογική?? Τι γνωμη εχετε? Θα με ενδιεφερε

1.Samsung 786(backlight-led και κορυφαίο μαύρο)
2.Sony KDL-40E4000(Μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής-τηλεόραση για κάθε χρήση)-πιο ακριβή
3.LG Scarlet6100 (slim,καλή εικόνα- ιδια με την Scarlet6000 που είναι πιο ''χοντρή''
4.Sony KDL-40w4500(πάρα πολύ καλή λύση)-δες http://awards.whathifi.com/winners_details.cfm?id=1

Απο κει και πάνω Sony KDL-Z4500(200 hz) και Sonyx4500(led), αλλά αυτές ανεβαινοθ=υν αρκετα σε τιμή

+1

Ειδικά για το after sales support η LG ειναι (τουλάχιστον στην Ελλάδα) σε πολύ καλά επιπεδα.. :grinning-smiley-043

Μπορείς να μας δώσεις μια ιδέα γιατί και εγώ ενδιαφέρομαι για αγορά LG αυτή την βδομάδα?

Τουλάχιστον αυτό που έχεις ακούσει, ξέρεις αν θα ισχύει αναδρομικά?

Και κάτι ακόμη
Για LG α) έχει ρυθμιστεί ηχητικά απο τον Mark Levinson(οσοι ασχολούνται με ήχο γνωρίζουν)-Παντως ετοίμασε και κανένα μικρο συστηματάκι 2.1-
β) εχει αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας και κατανάλωσης ανάλογα με τον χώρο και τον φωτισμό του
Για την Samsung786 με οπισθιο φωτισμό απο led,το μαύρο της δεν παίζεται(πάντα μιλάμε για LCD)
Όσο για την Sony KDL-40E4000. πήγαινε σε κάποιο μαγαζί, δες την και αν αποφασίσεις να την αγοράσεις, κρέμασε την σε τοίχο.
Παρεπιμπτόντως πέρα απο τα internetικά μαγαζιά, κοίτα και τις τιμές στα μαγαζιά στην στοά Φέξη.

Έχω τη Sony KDL-40W4500 εδώ και 2 μήνες περίπου, και ο πεθερός μου αγόρασε πρόσφατα την 40W4000. Πολύ καλές και οι δύο, η πιο ουσιώδης διαφορά για εμένα είναι τα 100Hz της 4500. Το DLNA client της 4500 είναι λίγο ιδιότροπο με το media server που θα χρησιμοποιήσεις. Είδα ότι προτιμάει Windows media player από Tversity. Επίσης, αν στις φωτογραφίες που προβάλλει έχεις βάλει και GPS στίγμα, σου το δείχνει σε χάρτη!
Πάντως η δική μου που την έχω δοκιμάσει καλύτερα, ειδικά σε Hi-Def, "κεντάει" και ο ψηφιακός δέκτης υποστηρίζει hi-def και mpeg4.
Γενικά ευχαριστημένος.

Μπορείς να μας δώσεις μια ιδέα γιατί και εγώ ενδιαφέρομαι για αγορά LG αυτή την βδομάδα?

Τουλάχιστον αυτό που έχεις ακούσει, ξέρεις αν θα ισχύει αναδρομικά?

Το αναφέρω με κάθε επιφύλαξη

Μεσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθει απο την LG πιθανοτατα οτι πλέον θα ισχύει εγγύηση 0 Pixel για ολες τις τηλεοράσεις της από 42 ιντσες και πανω για 2 χρόνια

Δεν γνωρίζω περισσοτερα, ουτε εαν θα ισχυσει για τα παλαιά μοντέλα αν και μου φαίνεται απίθανο..