Αγορα LCD ή PLASMA σε 40'-42'

GFON

New member
16 January 2007
43
Θελω να αντικαταστωσω την CRT 32αρα PHILIPS που εχω στο σαλονι μου με μια νεα tv.

H αποσταση θεασης ειναι 3,5 m επομενως θα κινηθω σε περιπου 42αρα.

Ακομα δεν εχω αποφασισει σε πια τεχνολογια να κινηθω.
Τα δεδομενα μου ειναι τα εξης

-Η TV μενει πολλες ωρες ανοιχτη ημερησιως ~10 ωρες.
-Το 90% ειναι απλα καναλια , με εκπομπη σηματος απο Παρνηθα με οπτικη επαφη της κεραιας.
-Συχαινομαι τον θορυβο που πιθανων καποια μοντελα ,κυριως plasma, κανουν.
-Υπαρχουν "ταλιμπαν" στο σπιτι που συχνα δλδ καθημερινα πιανουν την οθονη της tv με τα χερια τους ασχετος τι τρωγαν ή γραφαν πριν, αρα κρυσταλλο εναντι φιλμ ειναι καλο να υπαρχει.
-Η τιμη που μπορω να κινηθω ειναι εως 2000ε για κατι που αξιζει τα χρηματα αυτα.
-Το σπιτι ειναι αρκετα φωτεινο με μεγαλη μπαλκονοπορτα στα 2 μετρα δεξια της τηλεορασης.

Εχω δει την pv60, αψογη εικονα αλλα απαραδεκτη σχεδιαστικα, η hitachi 9700 απο την αλλη λιγο χειροτερη εικονα αλλα πολυ καλυτερη σχεδιαστικα.
Απο θορυβο η pv60 που εχει ανεμιστηρες τι λεει??
Επισης παιζει και η philips 42PF5331 ή 42PF5421

Απο την αλλη σε LCD εχω δει την W2000 και την S2510.

Εσεις πια θα προτεινατε για την περιπτωση μου??

An kai ειμαι μακραν υπερ των plasma, ιδιαιτερα για τηλεοπτικο σημα, θα σου ελεγα να το σκεφτεις πολυ γιατι οι plasma βγαζουν αρκετη ζεστη και ακτινοβολια , κι ετσι ακαταλληλες οταν υπαρχουν μικροι "διαολοι" που πηγαινουν κοντα.
Με μια sharp xd1, εισαι καλλυμενος απο ποιοτητα εικονας και lcd.

Εγώ την PV60 δεν την ακούω καθόλου μέσα στο δωμάτιο που είμαι. Πρέπει να βάλω το αυτί μου από πίσω για να την ακούσω

Απο LCD (στην τιμη και στο μεγεθος που λες) προτεινω:

Sony 40S2530
Sony 40W2000
Samsung LE-40M71B
Sharp 42RD1E

Απο πλασμα οπως λες και εσυ μαλλον η Hitachi ειναι η καλυτερη επιλογη αλλα οι πλασμα εχουν δυο αρνητικα: Ακτινοβολια - ηλεκτρομαγνητικα πεδια (οχι τοσο οσο οι CRT παντως) και ανακλασεις οποτε αφου εχεις παιδια (να σου ζησουν παρεπιπτοντως, εγω εχω δυο) καλυτερα LCD να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Εμενα η κορη μου (κοντευει τριων ετων) πιανει συνεχεια την οθονη με τα χερια της αλλα εχω παρει ενα ειδικο κιτ καθαρισμου LCD απο τα multirama και την καθαριζω συνεχεια.:operator:

Εγω έχω την Hitachi 9700. Eιμαι πολυ ευχαριστημενος. Για το θεμα της ακτινοβολιας εχω να πω οτι οταν την πλησιαζω για να την κλεισω νιωθω να εκπεμπει μια ''ζεστασια'', δεν μπορω ακριβως να σου το προσδιορισω.Σαν να ακτινοβολει.
Ο γιος μου (4 χρονων) δεν πλησιαζει κοντα, ουτε την πιανει οποτε δεν εχω αλλα προβληματα.
Ισως λογω παιδιων καλυτερα LCD.

Γιαννης

Πωπω μπέρδεμα.

Από τη μια οι Plasma έχουν burn-in (υποτίθεται) οπότε είναι δύσκολο για πολλές ώρες τηλεοπτικού σήματος.
Από την άλλη οι LCD δεν έχουν πρόβλημα με το burn-in άλλα δεν έχουν τόσο καλή εικόνα σε τηλεοπτικό σήμα.
Επίσης οι LCD έχουν μια απλή "ζελατίνα" μπροστά οπότε αν έρθει κανένας πιτσιρικάς ταρζάν γκιαούρ με οτιδήποτε αιχμηρό... κλάφτα....

Τα ζυγίζεις και αποφασίζεις.

Ένας φίλος πήρε 32άρα LCD και λόγω παιδιών την έβαλε στα 2 μέτρα.
Αλλά ο πιτσιρικάς της πέταξε ένα ελικοπτεράκι και της έκανε σημαδάκι σε ένα σημείο...

Άβυσσος τα πιτσιρίκια...

Καταλαβατε το μπερδεμα μου τωρα.....:chinscratch:

Σαν εικονα σε τηλεοπτικο σημα αλλα και πιθανοτητες να επιβιωση απο τα παιδιά οδηγουμε προς plasma, απο την αλλη θα αντεξει τις πολλες ωρες λειτουργιας ημερησιως ή θα παθει ψυχικο τσιου τσιου απο τη ζεστη, και εμεις μαζι της.

Η επιλογη LCD θα χανει σε τηλεοπτικο ( τοσο μεγαλη διαφορα θα εχει πχ 40V2500 ή 40S2530 σε ευκρινια??) και εχω πιθανο προβλημα με καποιο παιχνιδι που θα αποφασισει να πεταξει, αλλα δεν "καιγομαι" και δεν ακτινοβολώ

Ο θεος βοηθος:BDGBGDB55: :BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Αγορα LCD ή PLASMA σε 40'-42'

Η επιλογη LCD θα χανει σε τηλεοπτικο ( τοσο μεγαλη διαφορα θα εχει πχ 40V2500 ή 40S2530 σε ευκρινια??) και εχω πιθανο προβλημα με καποιο παιχνιδι που θα αποφασισει να πεταξει, αλλα δεν "καιγομαι" και δεν ακτινοβολώ

Παντως στο media markt οι δυο Sony που αναφερεις ειχανε απο τις καλυτερες εικονες σε τηλεοπτικο σημα (βλεπε standard definition) απο ολες τις τηλεορασεις του καταστηματος συμπεριλαμβανομενων και των πλασμα οποτε δεν θα χρειαστει να κανεις και πολλες παραχωρησεις.-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα LCD ή PLASMA σε 40'-42'

Καταληγω σε LCD και μια εκ των 40V2500 (1638 ευρώ)-40S2530(1303 ευρω)-40S2010(1444 ευρω).

Ο οπίσθιος φωτισμός WCG-CCFL που διαθετει η 40V2500 τι ειναι?? Αξιζει τα παραπανω ευρωπουλα.

Η 40S2010 δεν εχει live colour creation και με προβληματιζει....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα LCD ή PLASMA σε 40'-42'

Καταληγω σε LCD και μια εκ των 40V2500 (1638 ευρώ)-40S2530(1303 ευρω)-40S2010(1444 ευρω).

Ο οπίσθιος φωτισμός WCG-CCFL που διαθετει η 40V2500 τι ειναι?? Αξιζει τα παραπανω ευρωπουλα.

Η 40S2010 δεν εχει live colour creation και με προβληματιζει....

Η 40S2010 ειναι το παλιο μοντελο. Η 40S2530 εχει ακριβως οτι και η 40V2500 συμπεριλαμβανομενου του Live Color Creation.

Θα σου εξηγουσα αναλυτικα τι ειναι αλλα θα χρειαστω μιση ωρα πληκτρολογηση οποτε ας πουμε εν συντομια οτι οι συνιστωσες του backlight ειναι πιο εντονες λογω χρησης λαμπων WCG-CCFL (wide color gamut - cold cathode fluorescent lighting) με αποτελεσμα τα χρωματα να ειναι πιο εντονα κατι ομως που μπορει να επηρεασει την χρωματικη ακριβεια της τηλερασης.

sony2_05.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα LCD ή PLASMA σε 40'-42'

Mε λιγα λογια θεωρεις οτι αξιζει τα 400 ευρω παραπανω που στοιχιζει?

Καταλαβατε το μπερδεμα μου τωρα.....:chinscratch:

Σαν εικονα σε τηλεοπτικο σημα αλλα και πιθανοτητες να επιβιωση απο τα παιδιά οδηγουμε προς plasma, απο την αλλη θα αντεξει τις πολλες ωρες λειτουργιας ημερησιως ή θα παθει ψυχικο τσιου τσιου απο τη ζεστη, και εμεις μαζι της.

Ο θεος βοηθος:BDGBGDB55: :BDGBGDB55:

Έχω μία plasma LG 42PC3RA την οποία αγόρασα τέλη Σεπτέμβρη. Θυμάμαι ότι στους πέντε μήνες είχε γράψει 1500 ώρες - περίπου 10 ώρες την ημέρα.

Burn-in δεν έχει κάνει (προσωρινά σημάδια έχει από τα σηματάκια των καναλιών αλλά κανένα δεν έχει μείνει μόνιμα).

Θερμοκρασία καταλαβαίνω αν πλησιάσω σε απόσταση μερικών εκατοστών από την οθόνη αλλά μην φανταστείς τίποτα τρελό - μια "απαλή" ζέστη.

Είμαι ικανοποιημένος από το τηλεοπτικό σήμα και ενθουσιασμένος από την απόδοσή της με ένα Pioneer 696. Δεν μπορώ να σου πω αν είναι καλύτερη από μια LCD, ειδικά τα καινούρια μοντέλα, γιατί δεν μπόρω να την συγκρίνω αν δεν είναι δίπλα η μία στην άλλη.

Θόρυβο δεν έχω ακούσει αν μιλάμε για το ανεμιστηράκι της τηλεόρασης.

Παιδιά δεν έχω (ακόμα) για να σου πω αν αντέχει την κακομεταχείρηση.

Όσο για την ακτινοβολία, έχει συζητηθεί εκτενέστερα και στο παρελθόν, πιστεύω ότι πιο πολύ μας τρομάζει η λέξη ακτινοβολία παρά το πραγματικό αποτέλεσμα της ύπαρξής της. Αν φοβάσαι την τηλεόραση, τότε μάλλον θα πρέπει να έχεις εξαφανίσει από το σπίτι σου τα "φονικά" κινητά.

Κλείνοντας να πω πως, αν ήμουν εγώ στην θέση σου, σήμερα θα κοίταζα με αυτά τα χρήματα για μια 50άρα plasma. Πλέον η 42άρα για τα 3,5 μέτρα μου φαίνεται λίγη.

Φιλικά,
Αντρέας

υγ. Και κάτι τελευταίο. Δείχνω και είμαι plasmaτάκιας και LGάκιας. Εκφράζω μόνο την άποψή μου και δεν θα ήθελα να παρεξηγηθώ από κανέναν.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα LCD ή PLASMA σε 40'-42'

Mε λιγα λογια θεωρεις οτι αξιζει τα 400 ευρω παραπανω που στοιχιζει?

H S2010 εχει πλεον καταργηθει (εκτος αν την βρεις σε κανενα καταστημα που τους εχει μεινει στοκ) οποτε θα σου ελεγα να κινηθεις για μια απο τις αλλες δυο που ειναι ουσιαστικα η ιδια τηλεοραση με διαφορα στις λεπτομερειες (διαφορετικες προρυθμισεις εικονας και λιγο στο design).

Γειά σας φιλοι του avclub!

Ειμαι νέος στο club της ψηφιακής tv. Εχω και γω το ιδιο διλλημα με τον GFON, με ακριβως (ακριβως ομως, ακομη και ταλιμπαν!) τις ιδιες ανάγκες και budget. H συζητηση σας με με εχει βοηθησει αρκετα και εχω ψιλικαταληξει σε plasma tv.

Φιλος μου, σχετικος με τον χώρο, μου προτεινει την Pioneer PDP 4270XA στα 2000€.

Τι λετε, την εχει καποιος?

ΥΓ. Στο πισω μερος του μυαλου μου εχω απο LCD, την SONY BRAVIA V2500.

Σας ευχαριστώ εκ των προτερων.

Nα κοιτάξεις και τις panasonic κατά προτίμηση την καινούρια σειρά που θα κυκλοφορήσει σε λίγο με τιμή - πιστέυω - πολύ χαμηλότερη από την Pioneer... (όχι ότι απορρίπτω την Pioneer)

Pioneer & Panasonic θα σου καλύψουν τις αναγκες μια χαρά εαν προσανατολίζεσαι σε plasma. Οι Pioneer ειναι κορυφή σαν πλάσμα (προσωπική άποψη) τόσο σε εικόνα οσο και σε ποιοτητα κατασκευής αλλά σχετικά ακριβές..

Για Panasonic καλύτερα περίμενε την καινούργια σειρά ....

Αν ειναι να παρεις LCD παρε Full HD ωστε να εκμεταλευτεις καλυτερα τα Blu Ray/HD DVD που δινουν την αναλυση αυτη αλλιως πλασμα με την προυποθεση οτι δεν σε ενοχλουν οι ανακλασεις απο το γυαλι της οθονης. Οι πλασμα και ειδικα οι Pioneer δειχνουν καλυτερα το Standard definition σημα των Ελληνικων σταθμων αλλα σε ΗD κατεβαζουν την αναλυση με αποτελεσμα να μειωνεται η ευκρινεια.

Mε λιγα λογια SD -> plasma , HD -> LCD.