Αγορά LCD OR PLASMA εως 1200 E

yiannisf2

New member
26 September 2007
17
Καλησπέρα, και καλώς σας βρήκα, το site ειναι φοβερο και ακρως ενημερωτικό.
Θελω να αγορασω μια TV και τα χρηματα που διαθετω ειναι το πολυ εως 1200 ευρώ. Η χρηση της θα ειναι για αθλητικες μεταδοσεις και για ταινίες DVD KAI DIVX αρκετά. Το δωμάτιο θα είναι φωτεινο και έχει σημασία όπως εχω διαβασει ηδη στο forum, η απόσταση θα είναι γύρω στα 2.5 με 3 μέτρα. Οι διαστασεις της TV εχω την εντυπωσει οτι πρεπει να είναι 32'' ή 37'' αλλά και 40'' με καλή τιμή και φυσικα ποιότητα ευπροσδεκτη. Απο οτι εχω διαβασει ως τώρα μαλλον LCD αλλα ειχα μια συμπαθεια προς τις PLASMA. τι προτείνετε?
Συνεχίστε την πολυ καλή προσπάθεια που κάνετε.
ευχαριστώ

Με συμπαθεια στα plasmata και το ρωτας ? Εχει μια που τριπλαρει και σκοραρει ..... για δες το αντιστοιχο τοπικ.

Ναι όντως αλλα για τους αγώνες και για το φωτεινό δωμάτιο εχω καποιους ενδοιασμους και επίσης δεν είναι λιγο μεγαλη για αυτην την αποσταση?
ευχαριστω για την απαντηση

Στα λεφτα που θες δεν νομιζω να βρεις κατι καλυτερο (χωρις να ειμαι οπαδος των plasma ) Για το φως δεν ξερω θα σου πουν οι ειδικοι , εγω μια 40D3000 εχω και στην αρχη φαινονταν τεραστια .....μετα κανονικη και ποιο μετα δεν θα με χαλαγε και μια μεγαλυτερη . Αποσταση 2.80 max 3m ειμαι και εγω. Σε LCD φτανεις μεχρι την 40R86 . Για 32 δεν το συζητω = πεταμενα λεφτα πλεον.

Απάντηση: Re: Αγορά LCD OR PLASMA εως 1200 E

Στα λεφτα που θες δεν νομιζω να βρεις κατι καλυτερο (χωρις να ειμαι οπαδος των plasma ) Για το φως δεν ξερω θα σου πουν οι ειδικοι , εγω μια 40D3000 εχω και στην αρχη φαινονταν τεραστια .....μετα κανονικη και ποιο μετα δεν θα με χαλαγε και μια μεγαλυτερη . Αποσταση 2.80 max 3m ειμαι και εγω. Σε LCD φτανεις μεχρι την 40R86 . Για 32 δεν το συζητω = πεταμενα λεφτα πλεον.

+1

+ (άλλο) 1

+1 και εγώ............ όμως το ΣΚ πήγα σε ένα μεγάλο πολυκατάστημα και είδα μπροστά μου από την ίδια απόσταση(2,5m) μια 32αρα μια 37αρα και μια 40αρα LCD... E λοιπόν από την ίδια πάντα απόσταση η 40άρα "pixelιαζε" ενώ η 32 παρά το μικρότερο μέγεθός της είχε καταπληκτική ευκρίνια και για να δεις "pixel" έπρεπε να προσπαθήσεις πολύ και να το κάνεις επί τούτου... Το σήμα συνεχώς άλλαζε ταυτόχρονα σε όλες τις LCD από SD σε HD κλπ κλπ και το Pixelιασμα Pixelιασμα...

Και για μια ακόμη φορά μου έκαναν εντύπωση οι Plasma... Η εικόνα τους πραγματικά είναι μια κλάση επάνω ακόμα και από τις ακριβές LCD στις ίδιες ίντσες...

+1 και εγώ............ όμως το ΣΚ πήγα σε ένα μεγάλο πολυκατάστημα και είδα μπροστά μου από την ίδια απόσταση(2,5m) μια 32αρα μια 37αρα και μια 40αρα LCD... E λοιπόν από την ίδια πάντα απόσταση η 40άρα "pixelιαζε" ενώ η 32 παρά το μικρότερο μέγεθός της είχε καταπληκτική ευκρίνια και για να δεις "pixel" έπρεπε να προσπαθήσεις πολύ και να το κάνεις επί τούτου... Το σήμα συνεχώς άλλαζε ταυτόχρονα σε όλες τις LCD από SD σε HD κλπ κλπ και το Pixelιασμα Pixelιασμα...

Και για μια ακόμη φορά μου έκαναν εντύπωση οι Plasma... Η εικόνα τους πραγματικά είναι μια κλάση επάνω ακόμα και από τις ακριβές LCD στις ίδιες ίντσες...

Αυτή ειναι η ουσία ... αλλά μην βιάζεσαι λίγη υπομονή δεν βλάπτει

Μεταβαίνομεν προς τας εορτάς όπου θα παρελάσουν νέα μοντελάκια -bye-

Δεν ξερω τι ειδους πιξελιασμα ειδες σε HDσημα αλλα θα επιμενω να το λεω μεχρι να βγαλει ο ηλιος κερατα : 32ρα = πεταμενα λεφτα ....βεβαια την επομενη ανοιξη το ιδιο θα λετε και εσεις αλλα καποιοι θα εχουν πεταξει τη χιλιαρουμπα ηδη και αντε μετα να την ξαναμαζεψεις .
Εδω και 1,5 χρονο για 32 ξεκινησα (αποταμιευοντας για αυτο το σκοπο ) θεωρησα λογο αποστασης οτι η 37αρα θα ηταν οτι πρεπει (εμπαινα συχνοτερα στο forum) και οταν μας αποκαλυψε το μπουστο της η 40D3000 αρκετοι απο εδω μεσα νιωσαμε το πρωτο σκιρτησμα, ετσι μεσω του 1ου power buy εγινε μια μονιμη ερωτικη σχεση .:2thumb22sup:

Δεν ξερω τι ειδους πιξελιασμα ειδες σε HDσημα αλλα θα επιμενω να το λεω μεχρι να βγαλει ο ηλιος κερατα : 32ρα = πεταμενα λεφτα ....βεβαια την επομενη ανοιξη το ιδιο θα λετε και εσεις αλλα καποιοι θα εχουν πεταξει τη χιλιαρουμπα ηδη και αντε μετα να την ξαναμαζεψεις .
Εδω και 1,5 χρονο για 32 ξεκινησα (αποταμιευοντας για αυτο το σκοπο ) θεωρησα λογο αποστασης οτι η 37αρα θα ηταν οτι πρεπει (εμπαινα συχνοτερα στο forum) και οταν μας αποκαλυψε το μπουστο της η 40D3000 αρκετοι απο εδω μεσα νιωσαμε το πρωτο σκιρτησμα, ετσι μεσω του 1ου power buy εγινε μια μονιμη ερωτικη σχεση .:2thumb22sup:

Το Pixeliasma το είδα σε αναλογικό σήμα και σε απλό DVD...

Και εγώ fun της D3000 είμαι αλλά σε αυτό το μαγαζί την είδα και ταυτόχρονα είδα και την Samsung LE40S86B (που αντικειμενικά είναι πολύ κατωτερή της SONY) και όμως η εικόνα της Samsung ήταν κορυφαία... Έχουν οι άτιμες πολύ καλό contrast που βγάζει μάτι και ενώ οι SONY έχουν το ίδιο μεν αλλά δεν αποδίδουν στο μάτι το ίδιο καλά (πάντα για εργοστασιακές ρυθμίσεις μιλάω)...

Τι να πω... αυτά είδαν τα μάτια μου... Τώρα όσον αφορά τις 32 ίντσες δεν πάνε στο χιλιάρικο... Σχεδόν με 600 βρίσκεις αξιόλογη 32αρα... Πάντως εκεί που πήγα και βλέποντας τουλάχιστον 40 μοντέλα να παίζουν όλα μαζί ταυτόχρονα και εξετάζοντας με το μάτι κάθε ένα ξεχωριστά έβγαλα ένα (μάλλον χαζό) συμπέρασμα... Μου μοιαζε λες και οι LCD δεν "τραβάνε" πάνω από τις 32 ίντσες... Ακόμα και η 37αρα έχανε σε ποιότητα εικόνας (αυτό το pixeliasma που είπα νωρίτερα) σε αναλογικό σήμα και σε απλό DVD...

Κοιτα μην πας στην εκθεση και μετα ....γκρεμιζεις κανενα σαλονι για να σε παρει . Ακου που σε λεω.

Ούτως ή άλλως εγώ θα προβώ σε αγορά στους πρώτους 3 το πολυ 4ο μήνα του 2008...

Άρα μέχρι τότε θα δουν πολλά τα μάτια μου... Μέχρι στιγμής βλέπω την D3000 του αδερφού μου η οποία τα πάει αρκετά καλά μπορώ να πω...

Και εγώ fun της D3000 είμαι αλλά σε αυτό το μαγαζί την είδα και ταυτόχρονα είδα και την Samsung LE40S86B (που αντικειμενικά είναι πολύ κατωτερή της SONY) και όμως η εικόνα της Samsung ήταν κορυφαία... Έχουν οι άτιμες πολύ καλό contrast που βγάζει μάτι και ενώ οι SONY έχουν το ίδιο μεν αλλά δεν αποδίδουν στο μάτι το ίδιο καλά (πάντα για εργοστασιακές ρυθμίσεις μιλάω)...

Eγω (οπως εχω γραψει και σε αλλο νημα) πηγα χθες σε ενα Electronet και κορυφαια εικονα ειχε μια Mirai 26"!
Kαι φαντασου οτι διπλα της ειχε Samsung R86 , M86 , Philips 32PF9541 , Sony 32S2530 κτλ.

Kαμια φορα δεν ειναι ευκολο να βγαλεις συμπερασματα σε μαγαζια.
Παντως σε LCD δυσκολα βρισκεις καλυτερη εικονα σε SD απο την D3000 (εφοσον ειναι ρυθμισμενη σωστα).