ΑΓΟΡΑ LED 42

ferb

New member
21 November 2010
63
Γεια σας παιδια μολις γραφτηκα στο forum.Εχω μια σονυ 32 hd ready και θελω να παρω μια καινουρια τηλεοραση η αποσταση ειναι περιπου 3 μετρα οποτε κοιταω για 42 ιντσες με τα λιγα που ξερω εχω καταληξει στην lg 42le8500 διαβασα ολα τα ποστ για τη συγγεκριμενη tv και μπερδευτηκα λιγο.μπορειτε να μου πειτε τη γνωμη σας και αν εχετε να μου προτεινετε κατι αλλο βεβαια ειμαι λιγο κολλημενος sonakias πρωτη φορα θα παρω lg και εχω αποκλησει samsung panasonic.Επισης σχετικα με τις τιμες ο κοτσοβολος στο site του εχει την 42le8500 με παζαρι 1140 αλλα στο καταστημα μου ειπαν τελευταια τιμη μετρητοις 1500?????!!!!!!!ειμαι ανοιχτος σε προτασεις.Σας ευχαριστω..
edit:χρηση blue ray,playstaison 3, kai nova

Last edited:
Αν διαβασεις το αντιστοιχο νημα η τηλεοραση αυτη εχει βγει προβληματικη λογω ανομοιομορφιας (banding) και κινησης.

Αφου εισαι λατρης των Sony σου προτεινω την 46ΕΧ700...

http://www.skroutz.gr/s/282084/Sony-KDL-46EX710-46.html?keyphrase=46EX710

Η αποσταση θεασης (3 μετρα) δεν ειναι για 42" και επισης μακρυα απο Κωτσοβολο που ειναι "φαρμακειο".

Καλημέρα φίλε και καλώς ήρθες στο forum. Είσαι ανοιχτός σε προτάσεις αλλά έχεις αποκλείσει Samsung και Panasonic! Κι όμως με τα χρήματα που θα δώσεις για την LG μπορείς να πάρεις πολύ καλύτερη TV, σε LCD την C750 της Samsung και σε plasma Panasonic G20(γύρω στα 800 Ευρώ) και Samsung C6900 η οποία ξεφεύγει λίγο. Δες μέσω skroutz.gr. Αν παίζεις βέβαια πολλές ώρες Playstation, πάνε για LCD. Στις ίντσες η Samsung πάει σε 40 και μετά σε 46, σου προτείνω το τελευτάιο μέγεθος για την απόσταση σου.

Ευχαριστω παιδια για την αμεση ανταποκριση.Φιλε yperior οι sony που εχω δει με edge led μου φαινεται οτι σκοτεινιαζουν στο κεντρο διορθωσε με αν κανω λαθος.Επισης με προβληματιζει η αντιθεση,τι ειναι το mega???

Η 8500 ειναι θεωρητικα εντυπωσιακη με LED local dimming κτλ. αλλα πρακτικα ειναι μετρια σε εικονα και με πολλα προβληματα.

Η C750 την ξεπερναει σε ολους τους τομεις (χρωματα , κινηση , ομοιομορφια κτλ) πλην μαυρου οταν η οθονη δειχνει σκοτεινες σκηνες. Aλλα και εκει ακομη η 8500 εχει το προβλημα του halo/blooming.

SG204486.JPG

http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/in-depth-review/3904-lg-infinia-42le8500-review.html

H LE7500 ποιος ειπε οτι εχει μικρες διαφορες? Ειναι edge LED με ψευτο dimming πολυ λιγων περιοχων που ειναι πρακτικα αχρηστο.

http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/in-depth-review/3541-lg-37le7500-review.html

Last edited:
Η 8500 ειναι θεωρητικα εντυπωσιακη με LED local dimming κτλ. αλλα πρακτικα ειναι μετρια σε εικονα και με πολλα προβληματα.

Η C750 την ξεπερναει σε ολους τους τομεις (χρωματα , κινηση , ομοιομορφια κτλ) πλην μαυρου οταν η οθονη δειχνει σκοτεινες σκηνες. Aλλα και εκει ακομη η 8500 εχει το προβλημα του halo/blooming.

SG204486.JPG

http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/in-depth-review/3904-lg-infinia-42le8500-review.html

Λίγο άσχετο, τελικά κατά τη γνώμη σου υπάρχει κάποια LCD με πολύ καλό μαύρο?

για την ΕΧ700 τι ξερεις.συγνωμη που σας ζαλιζω αλλα εχω μπερδευτει

Λίγο άσχετο, τελικά κατά τη γνώμη σου υπάρχει κάποια LCD με πολύ καλό μαύρο?

Στα test patern και οταν το μαυρο καλυπτει το μεγαλυτερο μερος της οθονης κατι μπορουν να κανουν οι local dimming.

Πρακτικα ομως 200 ζωνες ελεγχου δεν μπορουν να συγκριθουν με 2 εκ. σημεια ελεγχου (ανα pixel δηλαδη) των πλασμα.

Γι'αυτο και οι Kuro με το μηδενικο πρακτικα μαυρο παραμενουν προτυπο στην εικονα ακομη και σημερα.

Πηγα χτες στο κοτσοβολο και ειδα την ex710 στις μαυρες σκηνες εχει το μαυρο της το χαλι κατα τα αλλα μου φαινεται πολυ καλη.επισης διπλα ειχε την ex700 η οποια μου φανηκε οτι ειχε καλυτερη εικονα και οι δυο παιζανε demo.μαλον φταιγανε οι ρυθμισεις η ο φωτισμος γιατι ουσιαστικα ειναι ιδιες μονο η μοστρα αλλαζει.Απο τι εχω καταλαβει οι πιο εμπειροι ειστε υπερ των plasma??

Η LG 50PK550 δειχνει καλυτερα απο την LE8500 και ειναι και 50" και πιο φτηνη.

Οι πλασμα ομως δεν κανουν για χρηση ως μονιτορ και για πολυωρο gaming γιατι εχουν το προβλημα του image retention.

Για καποιον που δεν παιζει παιχνιδια και δεν θελει να την χρησιμοποιει για μονιτορ (internet browsing κτλ) κατα την γνωμη μου δεν υπαρχει λογος να κοιταζει LCD.