Αγορά LED τηλεόρασης 55" - 60" - HELP!

gravity

New member
25 January 2015
22
Καλησπέρα παιδιά! Θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με τις ποιο κάτω τηλεοράσεις.

Δεν γνωρίζω την ορολογία του χώρου, π.χ. clouding, input lag, crosstalk κτλ, αλλά μπορώ να αντιληφθώ πολύ εύκολα όταν βλέπω μια ταινία αν πιξελιάζει σε γρήγορες σκηνές, αν το μαύρο δείχνει γκρι, αν υπάρχει θολούρα στην εικόνα η γενικότερα αν είναι φτωχή η εικόνα.

Είχα πάει στο media markt στην Θηβών και κοίταζα τη πιο κάτω τηλεοράσεις. Δυστυχώς όλες οι Samsung έδειχναν ποδόσφαιρο από nova και οι εικόνα ήταν επιεικώς χάλια σε όλες. Κάποιος υπάλληλος μου απάντησε ότι όλες οι tv μοιράζονται το ίδιο σήμα από το ίδιο splitter γι’ αυτό δείχνουν χάλια. Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνουν αυτό αφού λειτούργει αποτρεπτικά για τους πελάτες (η τουλάχιστον για μένα). Πώς να αγοράσεις μια τηλεόραση που η εικόνα της είναι χάλια;

Οι υπόλοιπες tv όπως οι LG 55LB700V και Sony KDL-55W815B έπαιζαν το κλασσικό full hd demo τους και ομολογώ ότι η εικόνα τους ήταν εξαιρετική! Πιστεύω όμως πως και οι υπόλοιπες Samsung πάνω κάτω έτσι θα έδειχναν άμα έπαιζαν το δικό τους demo.
Προσωπικά ψάχνω για τηλεόραση τουλάχιστον 55 με 60 ίντσες€, να έχει 3D και να κυμαίνεται μέχρι 1200ευρό. Αν είναι κυρτή το θεωρώ μεγάλο συν καθώς δίνει την αίσθηση βάθους στην εικόνα, γι’ αυτό και έχω συμπεριλάβει την Samsung UE55H6800.
Τέλος, αξίζει να πάρω 4Κ όπως την LG 55UB850V ή δεν πρόκειται να δω καμία διαφορά σε full hd ταινίες και στα τοπικά κανάλια;
Εσείς σε τι μου προτείνετε να εστιάσω την προσοχή μου;

LG 55LB700V: www.skroutz.gr/s/4992494/LG-55LB700V.html

Sony KDL-55W815B: www.skroutz.gr/s/4771580/Sony-KDL-55W815B.html

Samsung UE55H6400: www.skroutz.gr/s/4639766/Samsung-UE55H6400.html

Samsung UE55H6800: www.skroutz.gr/s/5302809/Samsung-UE55H6800.html

Samsung UE60H6240: www.skroutz.gr/s/5749735/Samsung-UE60H6240.html

LG 55UB850V: www.skroutz.gr/s/4814691/LG-55UB850V.html

Τέλος, αξίζει να πάρω 4Κ όπως την LG 55UB850V ή δεν πρόκειται να δω καμία διαφορά σε full hd ταινίες και στα τοπικά κανάλια;

Διαφορά θα δεις αλλά θα είναι προς το χειρότερο...http://www.rtings.com/info/4k-ultra-hd-uhd-vs-1080p-full-hd-tvs

Ειδικά με την συγκεκριμένη LG που έχει πανελ IPS και 50 Hz απο το πάνελ είναι χειρότερα τα πράγματα.

Οι κυρτές τηλεοράσεις δείχνουν χειρότερα από τις επίπεδες (παραμόρφωση εικόνας ειδικά στα άκρα).

Για ολα τα μοντελα που ρωτας υπαρχουν αντιστοιχες εντυπωσεις και reviews εδω μεσα. Αφιερωσε λιγο χρονο και θα καταλαβεις γιατι δεν πρεπει να πας σε lg και ακομα περισσοτερο σε 4k. Αν εισαι στα 3+μετρα η 60αρα ειναι η μονη σου επιλογη απλα θα σου ελεγα να δεις εκτος της samsung και την sony 60w855 με κατι λιγο παραπανω απο το budget σου.

Ότι ακριβώς σου είπαν οι δύο προηγούμενοι φίλοι.
Όχι κυρτή , θα έχεις χειρότερη ανομοιομορφία στο πάνελ και χειρότερη γωνία θέασης.
Όχι 4Κ , δεν υπάρχει υλικό ( και αυτό που θα βγει θα είναι επί πληρωμή ) και θα βλέπεις χειρότερα το HD υλικό και πολύ χειρότερα τα SD υλικά ( π.χ. digea , DVD δισκάκια κτλ ) από μια καλή FullHD τηλεόραση.
Όχι LG , το κυριότερο γιατί δεν έχει καλή αντίθεση - μαύρο λόγω IPS πάνελ
- Τέλος όπως σου είπαν, είναι λίγο πάνω από το budget σου, αλλά είναι μια πολύ καλή επιλογή και η σονυ 60W855 για το χώρο σου βάσει της απόστασης θέασης που έχεις.

Ότι ακριβώς σου είπαν οι δύο προηγούμενοι φίλοι.
Όχι κυρτή , θα έχεις χειρότερη ανομοιομορφία στο πάνελ και χειρότερη γωνία θέασης.
Όχι 4Κ , δεν υπάρχει υλικό ( και αυτό που θα βγει θα είναι επί πληρωμή ) και θα βλέπεις χειρότερα το HD υλικό και πολύ χειρότερα τα SD υλικά ( π.χ. digea , DVD δισκάκια κτλ ) από μια καλή FullHD τηλεόραση.
Όχι LG , το κυριότερο γιατί δεν έχει καλή αντίθεση - μαύρο λόγω IPS πάνελ
- Τέλος όπως σου είπαν, είναι λίγο πάνω από το budget σου, αλλά είναι μια πολύ καλή επιλογή και η σονυ 60W855 για το χώρο σου βάσει της απόστασης θέασης που έχεις.

+1 συμφωνώ απόλυτα...

φίλε πάρε SONY θα το ευχαριστηθείς. Έχει ΜΑΥΡΟ ΜΑΥΡΟ σε όλα τα format και φοβερή ΚΙΝΗΣΗ. Πήρα SAMSUNG, πήρα PANASONIC, πήρα LG και κατέληξα σε SONY και ησύχασα ως προς την εικόνα τόσο σε SD όσο και σε HD.

Διαφορά θα δεις αλλά θα είναι προς το χειρότερο...http://www.rtings.com/info/4k-ultra-hd-uhd-vs-1080p-full-hd-tvs

Ειδικά με την συγκεκριμένη LG που έχει πανελ IPS και 50 Hz απο το πάνελ είναι χειρότερα τα πράγματα.

Οι κυρτές τηλεοράσεις δείχνουν χειρότερα από τις επίπεδες (παραμόρφωση εικόνας ειδικά στα άκρα).

Γιατι 50Hz; Εδώ λέει πως είναι 1000Hz.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για ολα τα μοντελα που ρωτας υπαρχουν αντιστοιχες εντυπωσεις και reviews εδω μεσα. Αφιερωσε λιγο χρονο και θα καταλαβεις γιατι δεν πρεπει να πας σε lg και ακομα περισσοτερο σε 4k. Αν εισαι στα 3+μετρα η 60αρα ειναι η μονη σου επιλογη απλα θα σου ελεγα να δεις εκτος της samsung και την sony 60w855 με κατι λιγο παραπανω απο το budget σου.

Είμαι στα 3.30μέτρακαι παρόλο που οι 55άρες γράφουν ότι έχουν πλάτος 124cm (το οποίο μου φαίνεται τεράστιο) όταν της κοιτάω στο media markt μου φαίνονται πολύ μικρές.

Τελος πάντων, θεωρείς ότι η Sony KDL-60W855B είναι καλύτερη από την Samsung UE60H6240;

Παιδιά δώστε μου λιγο τα φώτα σας, ποιά να διαλέξω απο τις δύο;

Αυτή τη στιγμή η 6400 είναι 150 φθηνότερη και υπερέχει και στο smart κομμάτι. Αν πρέπει να πάρεις τώρα λοιπόν δεν νομίζω ότι αξίζει τη διαφορά η λίγο καλύτερη εικόνα σε τηλεοπτικό και μόνο που έχει η Sony. Αν δεν επείγει η αγορά, είναι πιθανόν λόγω εκπτώσεων να υπάρξει κάποια προσφορά που να αλλάξει την κατάσταση

ψηφιζω σονυ.εχω την 50αρα ενω την 6400 την εχει συγγενης μου...νομιζω οτι η σονυ ειναι λιγο καλυτερη.