Αγορά led tv 40" μέχρι 600 E.

kamaster

New member
31 October 2011
5
Καλησπέρα σε όλους! Ενδιαφέρομαι για αγορά τηλεόρασης 40" γύρω στα 600Ε. Η απόσταση θέασης είναι 3μ και η χρήση της για ταινές και σύνδεση με Η/Υ (gaming). Υπάρχει σε προσφορά η phillips 40pfl5606 στα 499 Ε. Νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή πρόταση. Περίπου στα ίδια χρήματα υπάρχει και η σειρά d5000 της samsung. Θα μου ήταν πολύ χρήσιμες οι προτάσεις σας!

Kαλησπέρα. Κατ'αρχάς, 40" στα 3 μέτρα είναι πολύ μικρή. Έχεις κάποιο συγκεκριμένο λόγο που θέλεις led? Γιατί αυτό σε περιορίζει πολύ σε τιμή/μέγεθος.

Όχι,δεν έχω συγκεκριμένο λόγο, απλά με αυτά τα χρήματα για plasma θα πάω σε LG 50" (πολύ μεγάλη για το χώρο μου), ενώ για lcd ούτε που το σκέφτομαι αφού με 50-100 Ε επιπλέον μπορώ να πάρω led με όποια πλεονεκτήματα αυτές έχουν... Σημειώνω ότι ενδιαφέρομαι μόνο για fullhd τηλεοράσεις και με 100hz συχνότητα ανανέωσης.

Στα τρία μέτρα πας στις 46¨ για να μην το μετανιώσεις. Οι led ή για την ακρίβεια οι lcd με φωτισμό led είναι πιο κομψές (slim design) αλλά από εικόνα δεν έχουν σημαντικές διαφορές, μερικές φορές μάλιστα είναι χειρότερες από τις απλές lcd ... Από "ράτσες" σε lcd προτιμάω Samsung και μετά LG. Δεν συνιστώ Philips ... Αν οι ανάγκες σου δεν περιλαμβάνουν σύνδεση με pc και παιχνίδια αλλά βασικά ενδιαφέρεσαι για τηλεοπτικά και ταινίες θα μπορούσες να δεις σε plasma (panasonic, samsung, lg).

Θεωρείς το clouding, banding, torching κτλ πλεονεκτήματα?
Τεσπα, πέρα απ'την Philips που λες, για την οποία (όχι την συγκεκριμένη αλλά γενικά για την Philips) τα τελευταία χρόνια ακούγονται τα χειρότερα, η samsung D5xxx είναι στην πραγματικότητα 50hz αλλά με χαμηλό lag, και μάλλον η πιο αξιόλογη αλλά λίγο πάνω απ'το budget σου είναι η D6000.
Tώρα, αν θεωρείς πως στον χώρο σου δεν ταιριάζει μια 50ρα (π.χ.) πάω πάσο, γιατί ήταν ο λόγος που και εγώ κατέληξα με 42" στα 2,5 μέτρα, και φυσικά το μετάνοιωσα...

Με αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν ιδιαίτερες επιλογές για 40+. Μειονεκτήματα έχουν και οι πλάσμα, πάρα ταύτα θα έχω συνδεδεμένο laptop ,οπότε μάλλον καταλήγω σε led
(καλύτερα χρώματα και αντίθεση σε σχέση με lcd). Η τεχνολογία pmr της phillips είναι πραγματικά 100hz; Για lg δεν έχω ακούσει τα καλύτερα από θέμα αξιοπιστίας...(καμμένα pixels).

Re: Απάντηση: Αγορά led tv 40" μέχρι 600 E.

καταλήγω σε led
(καλύτερα χρώματα και αντίθεση σε σχέση με lcd).

Δεν ισχύει αυτό που γράφεις... Oι EdgeLED, εκπτώσεις κάνουν στην εικόνα σε σχέση με τις συμβατικές. Το κέρδος είναι στο πάχος, στο βάρος και την κατανάλωση...

Ρε παιδιά ο άνθρωπος 5 Post πιο πάνω αναφέρει πως τη θέλει και για gaming μέσω PC!
kamaster αν δε μιλάμε για πολύωρο gaming την ημέρα μπορείς να πας και σε plasma γιατί είναι κρίμα να δώσεις περισσότερα χρήματα για μικρότερη TV.
Η απόσταση θέασής σου είναι OK για 50άρα, και αν χωράει προχώρα άφοβα.
Το μέγεθος θα το συνηθίσεις πολύ γρήγορα.
Αν πάλι επιμένεις για LCD προτίμησε Samsung.

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Με το budget σου πρέπει να κοιτάζεις για 50" plasma αν δεν παίζεις πολλές ώρες καθημερινά, ενώ για μια καλή LCD στις 46"-47" πρέπει να δώσεις αρκετά περισσότερα. Η απόσταση θέασής σου είναι μεγάλη για 40"-42", εκτός αν μπορείς να την μειώσεις τουλάχιστον μισό μέτρο. Για τα 100 Hz που αναφέρεις, εφόσον δε βλέπεις αθλητικά, δεν θα σου είναι ιδιαίτερα χρήσιμα. Λαμβάνοντας υπόψιν πως το εισερχόμενο σήμα είτε από κονσόλα είτε από υπολογιστή είναι 720p/1080p στα 60 Hz.

Η lg50pv350 που έχω δει είναι μια πολύ καλή αγορά, όμως δεν χωράει στο σύνθετο του σαλονιού, οπότε οι λιγότερες αλλαγές οδηγούν σε 40". Οι philips παλαιότερα είχαν πολύ καλό όνομα και αξιοπιστία,τι έχει αλλάξει; Έχω δει την εικόνα της 40pfl6606 και είναι φοβερή! Επίσης τα 50hz με 100hz έχουν τεράστια διαφορά σε ταινίες.Εχω την εντύπωση πως όταν πρωτοκυκλοφόρησαν οι LCD ιδανική απόσταση θέασης στα 2,5μ ήταν οι 32". Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Φίλε με όλο το σεβασμό άσε τα ονόματα και τις αξιοπιστίες και πάνε να δεις και από κοντά τις TV εκτός από τη Philips, γιατί θεωρητικά και μόνο να μιλάμε δεν υπάρχει νόημα.
Και εγώ έχω μια CRT Philips μια χαρά είναι αλλά μέσα σε 10 χρόνια που βγήκε αλλάζουν τα πράγματα πως να το κάνουμε.
Πράγματι τα 100Hz δίνουν στη ταινία μια αίσθηση video game και ψεύτικου, αυτή είναι η διαφορά.
Με λίγα λόγια καταστρέφουν τη ταινία, άποψή μου.
Εκεί που αξίζουν τα 100Hz είναι σε ποδόσφαιρο και γενικότερα αθλητικά.

Για τις αποστάσεις δες εδώ:(post 13)

http://www.avclub.gr/forum/showthre...-d8000?p=1056292342&viewfull=1#post1056292342

Last edited:
Απάντηση: Re: Αγορά led tv 40" μέχρι 600 E.

Ναι, η συγκεκριμένη lg έχει καλά χαρακτηριστικά, δεν υπάρχει όμως ετοιμοπαράδοτη. Το σίγουρο είναι ότι με έχετε πείσει να αποφύγω τη philips, αν και δεν άκουσα από κανένα μέχρι τώρα τους λόγους που δεν θεωρούνται καλές. Χριστούγεννα έρχονται, ελπίζω να υπάρξει καμιά καλή προσφορά για τη σειρά d6000 της samsung και βλέπουμε...

Έως και την σειρά 5 (του 2010) οι Philips είχαν υπερβολική φωτεινότητα και οξύτητα και χρώματα που δεν ήταν στα πλαίσια του φυσιολογικού (ανακριβή σε σχέση με τα πρότυπα).

Φέτος φαίνεται ότι έχει γίνει μια προσπάθεια να έρθουν σε κανονικά επίπεδα με βάση κάποια τεστ που διαβάζουμε.

Δεν μπορώ να εκφέρω προσωπική γνώμη δεν έχω δει ακόμη καμία του 2011.