Αγορά Led tv

Vakis 2000

Established Member
9 February 2010
188
Καλό Βράδυ σε όλους

Ενδιαφέρομαι για την αγορά νέας TV τεχνολογίας Led.
Είμαι ήδη κάτοχος μιας 40 Lcd tv Samsung Tulip. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν σε φιλικό σπίτι είδα την εικόνα της Samsung le40a786. Σε τελείως σκοτεινό δωμάτιο και σε σκοτεινές σκηνές η εικόνα της με οπίσθιο φωτισμό ρυθμισμένο στο 8 ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΑΥΡΟ. Η τηλεόραση λες και ήταν κλειστή. Αποφάσισα λοιπόν αμέσως για την αντικατάσταση της tulip. Έλα όμως που το μοντέλο αντικαταστάθηκε με την σειρά 6,7,8 οι οποίες ως γνωστό έχουν τα led περιφερειακά. Εδώ λοιπόν ζητώ την πολύτιμη βοήθειά σας. Υπάρχει λοιπόν το ενδεχόμενο να απολαύσω και εγώ με κάποιο από τα νέα μοντέλα την εικόνα της 40a786 ? Πρέπει να δω κάποια άλλη εταιρεία ? (Πχ Lg – 42LH9000? Ζητώ συγνώμη αν σας κούρασα, όμως θα σας είμαι υπόχρεος αν λύσετε το πρόβλημά μου.
Φιλικά, Βάκης.-

Η 786 με τα σημερινα δεδομενα ειναι ξεπερασμενη...το μαυρο της μπορει να ειναι καλο για τα δεδομενα των LCD (εφοσον τα LED σβηνουν) αλλα σε κινηση-χρωματα ειναι πολυ πισω απο τις Samsung LCD του 2009...ποσο μαλλον αν βαλουμε και τις πλασμα στην εξισωση που εχουν ακομη καλυτερο μαυρο απο αυτο που ειδες...

Έμένα παρ όλα αυτά, σχετικά με το μοντέλο που έχω τώρα, με εντυπωσίασε.

Ακούω πολλά για τις Plasma όμως σε συνθήκες φωτισμού των πολυκαταστημάτων όπου εκεί αναγκαστικά μπορεί να κάνει συγκρίσεις κάποιος, μια και δεν υπάρχει ειδικός χώρος για να γίνει σωστή επιλογή, εκ πρώτης όψεως φαίνονται λίγο ξεπλυμένες και με μια απόχρωση κοντράστ προς το γκρι. Ίσως όμως είναι τελικά η ιδέα μου. Υπάρχει τελικά κάποιος χώρος για να δω μια plasma νέας γενιάς σε απόλυτο σκοτάδι?

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Ναι σβήνουν, αλλά γίνεται εκνευριστικό, γιατί σβήνει και το γκρι, και έχει κάτι χρώματα στην μέση του πουθενά.
Πήρα την 32B6000 για το δωμάτιο, σαν design και το πόσο λεπτή είναι δεν παίζει. Σαν εικόνα, πολύ ψεύτικη.

Έτσι την έπαθα και εγώ όταν πήρα την samsung. Όμως ύστερα από αρκετό ψάξιμο και ρυθμίσεις τα πράγματα τακτοποιήθηκαν. Εκτός βέβαια από το κοντράστ σε βραδινή θέαση, που σε αναγκάζει να έχεις ανοιγμένο το φως μονίμως. Για τον λόγο αυτό θα φάει κλοτσιά για το εξοχικό.

Last edited:
Θα βγάλω φωτό να ανεβάσω αλλά π.χ. στο Lion king όταν ξεκινάει και βγάζει τον αρχικό τίτλο, είναι όλο μαύρο εκτός από ένα τετράγωνο γύρω από τον τίτλο που είναι ξεβαμμένο κόκκινο και σιγά σιγά όταν ανοίγει η εικόνα γεμίζει όλο το χρώμα.

Όπως τα λέει ο Μάριος είναι. LCD-LED μόνο για γενική χρήση. Το ΗD σε πλάσμα.
Για τα νέα μοντέλα δεν ξέρω θα δείξει...

Re: Απάντηση: Αγορά Led tv

Θα βγάλω φωτό να ανεβάσω αλλά π.χ. στο Lion king όταν ξεκινάει και βγάζει τον αρχικό τίτλο, είναι όλο μαύρο εκτός από ένα τετράγωνο γύρω από τον τίτλο που είναι ξεβαμμένο κόκκινο και σιγά σιγά όταν ανοίγει η εικόνα γεμίζει όλο το χρώμα.

Οταν καποιος ειναι κατοχος Pioneer Kuro λογικο ειναι οποιαδηποτε LCD να του φαινεται "μαπα"...η διαφορα ειδικα στον κορεσμο των χρωματων ειναι σηματικη...:grandpa:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά Led tv

Οταν καποιος ειναι κατοχος Pioneer Kuro λογικο ειναι οποιαδηποτε LCD να του φαινεται "μαπα"...η διαφορα ειδικα στον κορεσμο των χρωματων ειναι σηματικη...:grandpa:

Και όμως με μια Samsung 26'' τετραετίας, δεν είχα αυτό το θέμα. Δεν συγκρίνω με την Kuro γιατί θα ήταν γελοίο.

Πριν αγοράσω tv θα ήθελα να δω, αν υπάρχει κάπου τόπος επίδειξης, μια πλάσμα σε συνθήκες άνευ φωτισμού, λόγω του ότι στα πολυκαταστήματα, όπου υποτίθεται υπάρχει άμεση σύγκριση οι συνθήκες είναι τελείως ακατάλληλες, με αποτέλεσμα η εικόνα μιας plasma να φαίνεται ξε πλυμένη μπροστά σε μια lcd.

Δεν υπάρχει κάπου τέτοιος διαμορφωμένος χώρος...

...το καλύτερο θα ήταν να υπάρχει κάποιος γνωστός σου με plasma..

...απ' ότι έχω δει σε μαγαζιά το fnac στο Mall έχει τον χαμηλότερο φωτισμό...

...χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι σαλόνι σπιτιού..

Πριν αγοράσω tv θα ήθελα να δω, αν υπάρχει κάπου τόπος επίδειξης, μια πλάσμα σε συνθήκες άνευ φωτισμού, λόγω του ότι στα πολυκαταστήματα, όπου υποτίθεται υπάρχει άμεση σύγκριση οι συνθήκες είναι τελείως ακατάλληλες, με αποτέλεσμα η εικόνα μιας plasma να φαίνεται ξε πλυμένη μπροστά σε μια lcd.

Εδώ Panasonic & Pioneer plasma

Ζήτησε τον κο Θεοδοσόπουλο, και να αναφέρεις ότι είσαι μέλος στο avclub.

Σχετικά με τα "ψεύτικα" χρώματα, με λίγο ψάξιμο στο internet διορθώνονται. Έχω τις ρυθμίσεις για την tulip και πιστεύω ότι κάνουν για όλες τις samsung, αφού έχουν το ίδιο μενού.

Σχετικά με τα "ψεύτικα" χρώματα, με λίγο ψάξιμο στο internet διορθώνονται. Έχω τις ρυθμίσεις για την tulip και πιστεύω ότι κάνουν για όλες τις samsung, αφού έχουν το ίδιο μενού.

Νο.....

Δεν διορθώνονται...

Με λίγα λόγια όπως δείχνουν τα πράγματα οι νέες tv της Samsung είναι χειρότερες από τα προηγούμενα μοντέλα. Διότι αν εξαιρέσει κάνεις τα κουσούρια του οπίσθιου φωτισμού σε νυκτερινές θεάσεις η tv που έχω, έχει κατά την γνώμη μου πολύ καλή απόδοση χρωμάτων. Η γνώμη δεν είναι μόνο δική μου, αλλά και όσων την έχουν δει. (σας θυμίζω ότι αυτή την στιγμή έχω μια 40αρα μοντέλο le40m8 του 2007 full hd).

Αν τις δεις απο μονες τους εχουν αρκετα καλα χρωματα...

Βαλε ομως διπλα μια πλασμα (ακομη και της Samsung) και φαινεται η διαφορα...

Ίσως έχεις δίκιο. Οι εργοστασιακές ρυθμίσεις είναι απαράδεκτες. Όμως όπως ανέφερα και παραπάνω λόγω του ότι έχουν - ειδικά της samsung - αρκετές δυνατότητες παραμετροποίησης, το πρόβλημα διορθώνεται κατά κάποιο τρόπο.
Ούτως ή άλλως θα επισκεφτώ πριν αγοράσω το παραπάνω κατάστημα και θα έχω και εγώ καλύτερη άποψη. Στον κύκλο μου δεν έχει κανείς plasma ώστε να μπορέσω να έχω γνώμη.