Αγορά LG 55LA620S και απορίες

tiniakos

AVClub Fanatic
7 August 2007
17,518
Τήνος / Ελλάς
Μετά από μελέτη αναγκών και χρημάτων κατέληξα στην Lg 55LA620S για να αντικαταστήσει την Panasonic 50st30.
Η αγορά θα γίνει από κατάστημα ηλεκτρικών ειδών φίλου στην Τήνο στην τιμή των 1060 .
http://www.skroutz.gr/s/3206573/LG-55LA620S.html?from=autocomplete&keyphrase=55la620s

Έχω όμως κάποιες απορίες-ενδοιασμούς πριν προχωρήσω στην αγορά:
1) Το wi-fi της τηλεόρασης μπορεί να απενεργοποιηθεί και να μην είναι συνέχεια on?
2) Έχει αντανακλάσεις η συγκεκριμένη tv, η et50 που είχα δει πέρσι ήταν δράμα σε αυτό το θέμα?
3) Η βάση της tv γυρνάει?
4) Σε τι υπολείπεται στην εικόνα έναντι της 50st30 που έχω?
5) Αξίζει η αναβάθμιση από την 50st30 στην 55LA620s?

Παρόμοιο θέμα αντικατάστασης πλάσμα με LED LCD υπάρχει εδώ...

http://www.avclub.gr/forum/showthre...nasonic-P50G30-%CE%BC%CE%B5-Panasonic-L55ET60

Μπορείς να την δεις στο video αυτό (ίδιο μοντέλο αλλά για Ολλανδική αγορά)...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Στα υπόψη ότι είναι direct LED άρα τα έχει τα "παχάκια" της. Το wifi δεν νομίζω ότι απενεργοποιείται εκτός και την συνδέσεις ενσύρματα με καλώδιο lan.

Εδώ και ένα τέστ στα Αγγλικά...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μπράβο ρε Υπερίονα.
Στο πρώτο βίντεο βλέπω πολλές αντανακλάσεις, η βάση γυρνάει αλλά το μαύρο δείχνει μπλε.

Last edited:
Όπως στα λέω πρέπει να είναι (με βάση εμπειρία μου από άλλες τηλεοράσεις LG περυσινές όμως) , αν συνδέσεις καλώδιο απενεργοποιείται το ασύρματο wifi , αλλιώς λειτουργεί κατά διαστήματα όποτε χρειάζεται μετάδοση δεδομένων (δεν βγαίνει off χειροκίνητα).

Έχω ένα θέμα με τις ακτινοβολίες.
Έχω και μικρά παιδιά στο σπίτι.
Και το ασύρματο ίντερνετ συνεχώς το ανοιγοκλείνω.

Μπορείς να πάρεις κάτι τέτοιο...

http://www.skroutz.gr/c/913/network-plc.html?from=catspan&keyphrase=powerline

Το πιο επικίνδυνο σε ένα σπίτι είναι το ασύρματο τηλέφωνο DECT (και τα κινητά βέβαια) , το wifi λειτουργεί όταν υπάρχει ανάγκη για μεταφορά δεδομένων και όχι συνεχόμενα.

Ασύρματο πήρα gigaset με μηδενική ακτινοβολία όταν δεν μιλάς.
Κινητό προσπαθώ να το χρησιμοποιώ με φειδώ.
Το wi-fi το κλείνω τα βράδια και όταν δεν το χρειάζομαι.
Συγγενικό μου πρόσωπο έκανε αφαίρεση θυρεοειδούς ο γιατρός από τους τοπ στον τομέα του στην Ελλάδα είπε ότι έχουν αυξηθεί πάρα πολύ αυτά τα περιστατικά τα τελευταία χρόνια ιδίως σε νέους ανθρώπους.
Η εξήγηση που μας έδωσε ήταν τα ασύρματα δίκτυα (κυρίως τα ασύρματα τηλέφωνα που είπες) και το Τσερνομπίλ.
Βομβαρδίζομαι από παντού να έχω και την tv να με βαράει υπερβολή.
Εδώ και το xbox 360 ακόμη και κλειστό εκπέμπει wi-fi.

Και εγώ πριν ένα χρόνο το έμαθα και είναι λογικό πως αλλιώς θα ενεργοποιούσε την κονσόλα το ασύρματο χειριστήριο.

Είμαι ανάμεσα στην LG 55LA620S και την LG 55LA660S.

Αφου ειναι προφανες οτι δεν πας με κριτηριο την εικονα,διαλεξε την πιο λεπτη,με τα περισσοτερα μπλιμπλικια κ τη μικροτερη καταναλωση

Κανείς δεν μπορεί να το πει αυτό γιατί δεν ισχύει. Στην καλύτερη περίπτωση για την 620 η εικόνα είναι παρόμοια με την 660.

Και άλλος το είπε αυτό για την F6800....

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/109372-Samsung-UE46F6800

... και μόλις εμφάνισα διαγράμματα χρωματικής ακρίβειας και gamma για σύγκριση έψαχνε τρύπα να κρυφτεί...

Με λίγα λόγια άλλο 2011 και άλλο 2013.

Last edited:
Ο υποψήφιος αγοραστής (ας τον ονομάσουμε "Χ") , θέλει μια τηλεόραση με τα εξής χαρακτηριστικά...
1- Να μην έχει πολλές ανακλάσεις γιατί τώρα έχει τηλεόραση με αρκετές ανακλάσεις κατά την διάρκεια της ημέρας και υπάρχει θέμα...
2- Να έχει παθητικό 3D γιατί τώρα έχει τηλεόραση με ενεργητικό 3D και μια φορά που πήγε να δει τον κούρασε αφάνταστα , τόσο που πούλησε και τα γυαλιά και δεν ξαναείδε...
3- Να μπορεί να βλέπει η γυναίκα του 5 ώρες συνεχόμενα MEGA και τα παιδιά του 5 ώρες συνεχόμενα Nickelodeon χωρίς να ανησυχεί αν θα πάθει burn in...
4- Αν έχει ενεργειακή κλάση Α+ για να γλιτώνει και 20-30 ευρώ το χρόνο δεν τον χαλάει καθόλου...

Δεχόμαστε προτάσεις , it doesn't take a genius....