Αγορα με τιμολογιο, last year....

Φρα.Πε.

Supreme Member
17 June 2006
6,503
Ελευσίνα
Αγοραζω συχνα πυκνα μεσω iντερνετ αλλα σημερα προσπαθωντας να βρω ενα κινητο τηλεφωνο σε ολα τα καταστηματα πανω κατω βρισκω τις εξης οδηγιες:

1.Παραλαβή από τον Διαχειριστή (της εταιρειας) με την ταυτότητα του.

2.Προσωποποιημένη Πληροφόρηση από το Taxis Net

3.Έναρξη ΓΕΜΗ με Ψηφιακές υπογραφές (Αν είναι ατομική επιχείρηση, Έναρξη από Εφορία )

4.Η πληρωμή πρέπει να γίνει με κατάθεση ή με χρήση κάρτας.

Παλι καλα που δε ζητανε και ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ.

Απο ποτε συμβαινει αυτο, κι αν συμβαινει καιρο, γιατι σε αλλα καταστηματα (παλι Online) δε τα ζητανε??? τι εχω χασει???

Νομιζω οτι αυτα χρειαζονται για να το παρεις χωρις ΦΠΑ.
Το ερωτημα ειναι το εξης:
Αν τα παρεις κανονικα με ΦΠΑ στον επιστρεφουνε πισω ή παει υπερ πιστεως????

Εταιρικη αγορα ειναι, φυσικα αυτη η διαδικασια κοβει πωλησεις στα σκρουτζομαγαζα. ποιος θα κατσει και για ποιο λογο να μαζεψει αυτη τη χαρτουρα???
Το θεμα ειναι εφοσον ισχυει καιρο τωρα γιατι ισχυει επιλεκτικα? προσφατα αγορασα server απο μαγαζι που βρηκα στο skroytz και δε ζητησαν τπτ απ ολα αυτα!
Παντα οι αγορες μου εχουν ΦΠΑ και στο τελος του ετους εχω επιστροφη (αλλο μαρτυριο αυτο), δε ζητησα να μην τον καταβαλω!

Αυτο χρειάζεται μονο αν θες αγορα χωρίς ΦΠΑ για συγκεκριμένα προιοντα (κινητά, ταμπλετ σίγουρα).

Σε αλλο καταστημα, ο ορισμος του παραλογου αν θες να στο στειλουν κιολας!!!

Για την έκδοση τιμολογίου θα πρέπει να ακολουθηθεί η παρακάτω διαδικασία.

Για παραλαβή από το κατάστημα μας, παραλήπτης πρέπει να είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος ή εξουσιοδοτημένος από αυτόν λήπτης μέσω ΚΕΠ και να φέρουν μαζί τα εξής απαραίτητα έγγραφα:

Προσωποποιημένη πληροφόρηση από το Taxis (Στοιχεία μητρώου επιχείρησης) με ημερομηνία εκτύπωσης το αργότερο την προηγούμενη της συναλλαγής
Προσωποποιημένη πληροφόρηση από το Taxis (Στοιχεία μητρώου νομίμου εκπροσώπου) με ημερομηνία εκτύπωσης το αργότερο την προηγούμενη της συναλλαγής
Καταστατικό ή ΦΕΚ που αναφέρεται ο νόμιμος εκπρόσωπος
Ο νόμιμος εκπρόσωπος πρέπει να φέρει μαζί του ταυτότητα
Σε περίπτωση παραλαβής από τρίτο πρόσωπο πρέπει να φέρει υπεύθυνη δήλωση του νομίμου εκπροσώπου (επικυρωμένη από ΚΕΠ ή Αστυνομία ) ότι είναι ενήμερος για την αγορά /παραγγελία
Η πληρωμή τιμολογίων βάση ΠΟΛ 1150, Άρθρο 39Α θα πρέπει να γίνετε αποκλειστικά και μόνο μέσω μεταφοράς από εταιρικό τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο θα αναγράφεται ο αριθμός της παραγγελίας.

Σε περίπτωση παραλαβής από το κατάστημά μας με εταιρική χρεωστική/πιστωτική κάρτα (με PIN)

Οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή δεν θα είναι αποδεκτή .

Εφ’ όσον ακολουθηθούν τα παραπάνω θα προχωρήσουμε στην εκτέλεση της παραγγελίας σας.

Για αποστολή στον χώρο του παραλήπτη μας αποστέλλεται ( μέσω ταχυδρομείου σε φάκελο ) τα εξής έγγραφα:

Προσωποποιημένη πληροφόρηση από το Taxis (Στοιχεία μητρώου επιχείρησης) με ημερομηνία εκτύπωσης το αργότερο την προηγούμενη της συναλλαγής
Προσωποποιημένη πληροφόρηση από το Taxis (Στοιχεία μητρώου νομίμου εκπροσώπου) με ημερομηνία το αργότερο εκτύπωσης την προηγούμενη της συναλλαγής
Καταστατικό ή ΦΕΚ που αναφέρεται ο νόμιμος εκπρόσωπος
Ταυτότητα νομίμου εκπροσώπου εταιρείας
Υπεύθυνη δήλωση του νομίμου εκπροσώπου (επικυρωμένη από ΚΕΠ ή Αστυνομία) ότι είναι ενήμερος για την αγορά /παραγγελία
Η πληρωμή τιμολογίων βάση ΠΟΛ 1150, Άρθρο 39Α θα πρέπει να γίνετε αποκλειστικά και μόνο μέσω μεταφοράς από εταιρικό τρ

Αυτο χρειάζεται μονο αν θες αγορα χωρίς ΦΠΑ για συγκεκριμένα προιοντα (κινητά, ταμπλετ σίγουρα).

Οι φορμες παραγγελιας δεν εχουν καν πεδια εισαγωγης εταιρικων στοιχειων, ουτε καν επιλογη αν θες αγορα διχως ΦΠΑ η με ΦΠΑ κανονικα....

Αν υπάγεσαι στο ΦΠΑ και το είδος που αγοράζεις στα έξοδα (βιβλίων) τότε η έκπτωση του θα γίνει με τη δήλωση ΦΠΑ ή όχι;

Όλη αυτή η διαδικασία νομίζω είναι για να μην πληρώσεις καθόλου τον ΦΠΑ. Διαφορετικά,αγοράζεις με τιμολόγιο, πληρώνεις την πλήρη τιμή και μετά εκπίπτει ο ΦΠΑ που κατεβαλες από τον ΦΠΑ που θα πρέπει να πληρώσεις στο κράτος .

Απάντηση: Re: Αγορα με τιμολογιο, last year....

Όλη αυτή η διαδικασία νομίζω είναι για να μην πληρώσεις καθόλου τον ΦΠΑ. Διαφορετικά,αγοράζεις με τιμολόγιο, πληρώνεις την πλήρη τιμή και μετά εκπίπτει ο ΦΠΑ που κατεβαλες από τον ΦΠΑ που θα πρέπει να πληρώσεις στο κράτος .

αμ δεν εχουν ομως πουθενα τετοια επιλογη. Η πας ως ιδιωτης η ακολουθεις το μαρτυριο!

Re: Απάντηση: Re: Αγορα με τιμολογιο, last year....

αμ δεν εχουν ομως πουθενα τετοια επιλογη. Η πας ως ιδιωτης η ακολουθεις το μαρτυριο!

κάποια από τα μαγαζιά αυτά, πουλάνε σε άλλη τιμή με τιμολόγιο και σε άλλη σε ιδιώτη,

το παραπάνω άσχετα με την διαφορά που προκύπτει λόγω μη απόδοσης ΦΠΑ,

πιθανώς κάτι όχι τόσο νόμιμο πάιζει

Κλασική περίπτωση. Απλώς σου κάνουν τη ζωή δύσκολη για να μην ζητήσεις τιμολόγιο. Σε περίπτωση που δεν γίνεται αλλιώς, οι περιπτώσεις είναι ελάχιστες και δεν τους πειράζει τελικά ο ΦΠΑ σε αυτές στον συνολικό όγκο πωλήσεων.

Για να καταλάβετε τι παίζει ειδικά με τα την κατηγορία smartphones και tablets.

Skroutz-o-μάγαζα που εμπορεύονται smartphones μια οργανωμένη απάτη ολκής [updated]

https://techingreek.com/skroutz-o-magaza-pou-emporevontai-smartphones-mia-organomeni-apati-olkis/

Δυστυχώς όλα αυτά είναι γνωστά εδώ και χρόνια. Λίγο το κράτος που δεν κάνει τίποτα, λιγο εμείς που πανηγυρίζουμε που αγοράζουμε φθηνότερα, έχει γιγαντωθεί το πράγμα.
Το τιμολόγιο δεν τους συμφέρει γιατί τότε δεν εισπράττουν ΦΠΑ και δεν βγάζουν τίποτα ή μπαίνουν και μέσα (για αυτό και συχνά δίνουν άλλη τιμή για τιμολόγιο και άλλη για ιδιώτη).

Γενικά δεν είναι να πολυεμπιστεύεσαι το skroutz. Μια μηχανή αναζήτησης είναι που δεν φτάνει για να ξέρεις γιατί υπάρχει μια τιμή πιο χαμηλή από τις άλλες. Η χρήση του skroutz γίνεται και με άλλους ανήθικους τρόπους που δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε.
Ούτε είναι δικαιολογία ότι ο άλλος βλέπει μια τιμή και δεν τον ενδιαφέρει γιατί. Είναι κοινός τόπος ο καταναλωτής να βρίσκεται προ εκπλήξεως όταν θα χρειαστεί τα υπόλοιπα που προβλέπονται από την εμπορική συναλλαγή.

Το όλο κόλπο του skroutz λειτουργεί καλύτερα για τον καταναλωτή αν πάρει και ένα τηλέφωνο και ζητήσει διευκρινήσεις. Ακόμα κι αν χρησιμοποιήσει την χαμηλότερη τιμή ως χαρτί παζαρέματος σε άλλο κατάστημα. Αν πρόκειται για λίγα ευρώ πιο κάτω π.χ. να χάνει την υποστήριξη ή οτιδήποτε άλλο που δεν πάει ο νους του (το τιμολόγιο π.χ. που συζητάμε) δεν αξίζει, και τουλάχιστον θα ξέρει με τι όρους θα αγοράσει από που και γιατί εφ' όσον τελικά προχωρήσει στην αγορά.

Μα το θεμα ειναι οτι δε χρησιμοποιουμε το skroutz για χαμηλοτερη τιμη αναγκαστικα, αλλα γενικοτερα για να βρουμε ενα προιον που ψαχνουμε στο αχανες διαδικτυο. Κοιταξα παρα πολλα καταστηματα που ειχαν αυτο που ψαχνω (οχι αναγκαστικα το φθηνοτερο που μονιμως δεν υπαρχει σε στοκ -εδω γελαμε) και ολα εφαρμοζουν τα παραπανω του 1ου ποστ με παραλλλαγες. Μου κανει εντυπωση λοιπον οτι -οπως λενε- δε μπορει να διασταυρωθει οτι εγω που αγοραζω ειμαι ο ιδιοκτητης της εταιρειας και απλα ζητανε ολα αυτη την χαρτουρα για να αποθαρυννουν την εταιρικη αγορα με τιμολογιο... αρα οντως καπου βρωμαει..

Σε ολα εχεις δικιο. Ηθελα ομως να επισημανω οτι η παρανομη αυτη συμπεριφορα εν μερει καλλιεργηθηκε απο τις νομιμες αντιπροσωπειες. Εξηγουμαι. Οταν αγοραζεις κατι (π.χ. τηλεοραση, κινητο τηλεφωνο κτλπ) και απο την συμπεριφορα των (καθολα νομιμων φυσικων) καταστηματων και της επισημης αντιπροσωπειας, νιωθεις οτι δεν σε σεβονται και οτι, αν προκυψει προβλημα, ψαχνουν τροπους να αποφυγουν τις ευθυνες του ή/και σε ταλαιπωρουν, σκεφτεσαι "δεν γαμιεται... δεν ειμαι που δεν ειμαι καλυμμενος απο πουθενα, ας αγορασω τουλαχιστον απο τον φτηνοτερο". Αλλη λυση ειναι (αν δεν σε ενδιαφερει το τιμολογιο και για αντικειμενα που μπορεις να παρεις απο εκει) να στραφεις προς αμαζον, οπου λογω του μεγεθους του και της νοοτροπιας του, νιωθεις οτι για 12 μηνες εισαι απολυτα προστατευμενος. Προσωπικα, και εν μερει ντρεπομαι για αυτο, οταν ηρθε η ωρα να αγορασω ενισχυτη, αγορασα απο το αμαζον γιατι ηξερα οτι 1% να κατσει η στραβη με ελληνικο καταστημα θα με τρεχουν μαγαζι-αντιπροσωπεια-πισω στο μαγαζι. Η τιμη στο αμαζον και στο ελληνικο καταστημα ηταν ιδια, αλλα ημουν διατεθειμενος να αγορασω απο αμαζον ακομα και αν εβγαινε ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ.

Για τηλεοραση ειχα βαλει στην ακρη τα 600-800 ευρω, που ειχα σκοπο να διαθεσω, δυο χρονια πριν τελικα προβω στην αγορα. Δεν μπορουσα να προχωρησω γιατι διαβαζα ιστοριες τρομου με καμμενα πιξελ, clouding και banding και σκεφτομουν "αν μου κατσει και εμενα τι θα κανω;" Μαλιστα, οι τηλεροασεις λογω μεγεθους δεν ειναι και ευκολα αντικειμενα, που τα παιρνεις ανα χειρας και τρεχεις... Να "ρισκαρω" 1 και 2 χιλιαρικα που κανουν πολλοι, ακομα και να εχω να τα σπρωξω, δεν υπαρχει περιπτωση να τα δωσω, μονο και μονο για αυτον τον φοβο μου.

Re: Απάντηση: Αγορα με τιμολογιο, last year....

Μα το θεμα ειναι οτι δε χρησιμοποιουμε το skroutz για χαμηλοτερη τιμη αναγκαστικα, αλλα γενικοτερα για να βρουμε ενα προιον που ψαχνουμε στο αχανες διαδικτυο. Κοιταξα παρα πολλα καταστηματα που ειχαν αυτο που ψαχνω (οχι αναγκαστικα το φθηνοτερο που μονιμως δεν υπαρχει σε στοκ -εδω γελαμε) και ολα εφαρμοζουν τα παραπανω του 1ου ποστ με παραλλλαγες. Μου κανει εντυπωση λοιπον οτι -οπως λενε- δε μπορει να διασταυρωθει οτι εγω που αγοραζω ειμαι ο ιδιοκτητης της εταιρειας και απλα ζητανε ολα αυτη την χαρτουρα για να αποθαρυννουν την εταιρικη αγορα με τιμολογιο... αρα οντως καπου βρωμαει..

παντως και απο πλαισιο και κωτσοβολου που εχουν κανει αγορα φιλοι, θελουν τουλαχιστον την εναρξη απο print screen του taxis.