Αγορά media player

kover

AVClub Enthusiast
Βασικά διάβασα καμιά 300αρια σελίδες από τα sticky αλλά δε κατέληξα. Δε κατάλαβαίνω ακριβώς τη λειτουργία τους για αυτό και ζορίζομαι στην επιλογή. Να πω πως σκοπεύω να ξοδέψω μέχρι 250 .

Το setup που έχω στο σπίτι μου είναι απλό. Μία τηλεόραση panasonic u10. Ένα blue ray player sony (αν θυμάμαι καλά DB550, ή κάπως έτσι) και sky uk.
Από ήχο δεν έχω τίποτα και παίρνω ήχο από τη τηλεόραση. Θα με ενδιέφερε στο μέλον για κάτι καλύτερο αλλά προς το παρών δεν υπάρχει σάλιο.

Έχω ένα netgear 3300 dual band και ένα us robotics 9913 (για τις δύσκολες στιγμές). Αναφέρω τα router γιατί με ενδιαφέρει αμυδρά η μεταφορά υλικού μέσω wi-fi και σίγουρα σε N προτόκολο. Λέω αμυδρά γιατί μέχρι στιγμής τα wi-fi, imo, είναι gtp αν δε βρίσκονται στον ίδιο χώρο και στη περίπτωση μου η τηλεόραση βρίσκεται σε απόσταση 7-8 μέτρων στην ευθέια από το router και με δύο τοίχους να παρεμβάλονται.

Μέχρι στιγμής ό,τι κατέβαζα από ιντερνετ ήταν dvd-r 4.4gig, το έκαιγα και το έβαζα να παίξει. Συνειδητοποίησα όμως πως με 4.4gig download μπορώ να έχω και HD υλικό για αυτό και ψάχνω για media player. Είμαι διαθετημένος να κατεβάζω μέχρι και 10 gig για κάθε ταινία. Παραπάνω δεν έχει νόημα καθώς το blue ray player υπάρχει και πετάει και προμηθεύομαι ταινίες αρκετά φτηνά από Αγγλίες, Αμερικές και όπου αλλού. Θα γούσταρα να κατεβάσω και 50 gig αλλά μετά τα ratio θα πάνε περίπατο και θα θέλω 5-6 μήνες για να κάνω το αντίστοιχο upload.

Εν ολίγης αυτά.
Έχω στραφεί προς τα
1) Dune HD Smart 1
2) Netgear NTV550 κυρίως λόγω του usb stick που δέχεται και θα τρέξει dual band πλήρως συμβατό με το router του σπιτιού (netgear και τα δύο. Dual band και τα δύο, ακριβά και τα δύο, ε του πούστη αν δε πάνε φέτες). Μου αρέσει η ιδέα του να μη μπλέκω με καλώδια και τέτοια αλλά είμαι και επιφυλαχτικός από την άλλη όσον αφορά του τι μπορεί να δώσει.

Αναμένω προτάσεις, επισημάνσεις, διορθώσεις. Δεν έχω αγοράσει ξανά media player ούτε έκανα ποτέ HTPC οπότε έχω μηδενική εμπειρία (μεγάλη στο download, μικρή στο μέσο που θα τα προβάλω καθώς μέχρι τώρα μόνο με DVD-R έκανα τη δουλειά μου).

Επίσης ας μου πει κάποιος αν η επεξεργασία της εικόνας γίνεται στο pc μου ή το ίδιο το media player κάνει όλη τη δουλειά. Θα ήθελα να μην απασχολώ το pc την ώρα της ταινίας (εκτός από έκατακτα κατεβάσματα) καθώς και το δίκτυο του σπιτιού μου.

Last edited:
Στο dune prime (ιδιο σε λειτουργια με το Η1 που αναφερεις) με το draft n στικακι stream-αρω με ανεση (και τοιχο στην μεση παρακαλω) , ματροσκες της ταξης των 14-15gb.Το router μου ειναι το netgear 2200.
Eιναι εγγυημενη λυση σε αυτο το τομεα , και ηδη το fw των dune σε επιπεδο video ειναι ισως το κορυφαιο αυτη τη στιγμη.
Στην θεση σου , με αυτα που ζητας , θα πηγαινα στο H1 και φυσικα θα αγοραζα και το d-link 140 το οποιο ειναι συμβατο στικακι draft n.

Το Η1 από το D1 τι διαφορές έχουν εκτός των 30 λυρών?

Επίσης γιατί d-link140 και όχι αυτό της netgear μίας και το router είναι της netgear.

Το λέω γιατί με το us robotics αν δεν έβαζα κάρτα N της ίδιας usr οι ταχύτητες που έβλεπα ήταν αστείες. Αναγκάστηκα τότε (2006 νομίζω) να παραγγείλω από Αμερική κάρτα της usr για να δω διαφορά και να αγγίξω έστω ταχύτητες N.

Επίσης η επεξεργασία γίνεται στο pc μου ή στο media player? Δηλαδή μπορώ να δώσω τη ταινία στο media player και να τη δω όποτε θέλω εγώ ή πρέπει να έχω και τα δύο ανοιχτά και να stremarei το pc στο media player. Μου φαίνεται απίθανο να πάρω εικόνα της προκοπής ασύρματα στριμάροντας από το pc στο media player (από την άλλη δε το έχω δει στη πράξη οπότε πιστεύω ό,τι μου πείς:))

To θεμα ειναι να εχεις συμβατο στικακι με το player.Πρεπει να το ψαξεις.
Συνηθως τα στικακια με τα ρουτερ δεν εχουν ασυμβατοτητες.
Το Η1 με το D1 διαφερουν στα...

* Το Η1 δεχεται εσωτερικο δισκο 3.5" με hdd rack.Ευκολο βαλε-βγαλε δηλαδη
* Το D1 δεχεται δισκο 3.5" αλλα με ξεβιδωμα (ευκολα) αλλα στην θεωρια χανεις την εγγυηση.Επισης διαθετει display με το οποιο μπορεις να κανεις browsing με κλειστη την τηλεοραση (βολικο να παιζεις mp3 βλεποντας μονο την οθονη του media player).

Σε ΟΛΑ τα αλλα ειναι ιδια.

ΥΓ.Εννοειται οτι αν κανεις streaming απο το pc, ολη την επεξεργασια την κανει το media player.

Χμμ δεκτό. Τώρα πως και που ψάχνω τη συμβατότητα των stick με το media player?

Έχεις να μου προτείνεις κάτι άλλο εκτός από Dune ή τα θεωρείς κορυφαία επιλογή?

Επίσης μήπως υπάρχει media player με δυνατότητα web browsing, torrent download, unrar file (βασικά ό,τι κάνει το pc) ώστε να μη μπλέκω καθόλου το pc?

Σε κανενα δε μπορεις να κανεις browsing και να φορτωνεις torrents (μονο σε HTPC). Σε ολα, τα αρχεια .torrent τα κατεβαζεις στο pc και τα στελνεις στο media player μεσω δικτυου να τα κατεβασει.

Απο ο,τι θυμαμαι τα Dune εχουν καποιο παλιο torrent client που εχει προβληματα με διαφορους trackers. Επισης δεν κανει unrar.

Τα PCH τρεχουν transmission, δεν εχουν προβλημα με τους trackers αλλα δεν κανουν unrar.

Το WDLive με custom firmware του B-rad τρεχει rtorrent, δεν εχει προβλημα με τους trackers και κανει αυτοματο unrar.
(Επισης με το ιδιο firmware και με ενα addon, μπορει να κατεβασει απο file hosters οπως rapidshare, hotfile κλπ. και να κανει και unrar στα αρχεια)

To Netgear νομιζω δεν εχει torrent client.

Last edited:
Είμαι μεταξύ του D1 και του H1.
Από ότι καταλαβαίνω δεν έχει κανένα από τα δύο σκληρό δίσκο μέσα και πρέπει να προμηθευτώ έναν.
Ότιδήποτε πάρω είναι εντάξει από πλευράς συμβατότητας σωστά (3.5")? Δε μπορώ να βρω πουθενά αν ο δίσκος που παίρνει μέσα πρέπει να είναι sata/sata2/sata3 για να διαλέξω έναν από το πλαίσιο.

Παρε εναν sata2 green και θα εισαι ενταξει.Μην παρεις καποιο γρηγορο στις 7200 στροφες γιατι υπαρχει κινδυνος για υψηλες θερμοκρασιες στο κουτι.

ok

τελευταία ερώτηση μιας και κατέληξα στο D1.

Το Γερμανικό amazon χρεώνει 35 ευρώ μεταφορικά και με ζωρίζει. Το Αγγλικό χρεώνει ψίχουλα (10 ευρώ νομίζω) αλλά η ισοτιμία το κάνει ακριβότερο. Υπάρχει άλο site που να το βρω φτηνότερα?

Ε τώρα με τριπάρεις πάλι.

και αυτό θα το έχω σε 2-3 μέρες στα χέρια μου ενώ του amazon θέλει παραπάνω από εβδομάδα.

Τι καλύτερο έχει αυτό από το D1?

Έχω μπλέξει τη βλέπω τη δουλειά. Θα ψάχνω κανένα 2μηνο πάλι για να αγοράσω κάτι.:flipout::flipout:
Αυτά παθαίνω κάθε φορά που ρωτάω. Πονάει αλλά μ'αρέσει :a0210:

Ουσιαστικα ιδιο με το D1 ειναι αλλα με hdd rack.Νομιζω εχει και αναλογικες εξοδους και αυτο οπως το prime.
Αν δεν σε ενδιαφερει το θεμα του ογκου , το base θα αγοραζα.
Το fw και οι λειτουργιες ειναι ιδιες αναμεσα στα players.

Και η ερώτηση του ενός εκατομυρίου

Πόσο συχνά παρουσιάζονται καινούρια media players? Οχι καινούρια γενικώς αλλά καινούριας αρχιτεκτονικής. 2ης γεννιάς ας πούμε. Ρωτάω γιατί ίσως αν περιμένω 1-2 μήνες να πάρω κάτι πολύ ανώτερο, διαφορετικά να ορμήσω.

Σε ενα δυο μηνες θα βγουν τα νεα realtek players τα οποια δεν θα ειναι ανωτερα απο τα τωρινα κορυφαια sigma που ενδιαφερεσαι να παρεις.
Νεα sigma απο τελος του ετους στην καλυτερη περιπτωση.
Εχουν αρχισει και βγαινουν intel ce based media players τα οποια εχουν μια πιο σφαιρικη λογικη ,οπως το boxee.Θεωρω οτι τετοιου ειδους μηχανηματα ειναι το μελλον των media players, αλλα ειναι νωρις ακομα.Το boxee παιζει γενικα καλα και κανει αρκετα πραγματακια παραπανω αλλα εχει ακομα αρκετα bugs.

Να κανω και εγω μια ερωτηση μιας και το thread ειναι επικαιρο.Αναμεσα σε Netgear NTV550, Dune HD Smart D1 και Dune HD Base 3.0 και αν υποθεσουμε οτι τα χρηματα δεν παιζουν ρολο απλα θελουμε το καλυτερο πιο να προτιμησω;Δεν με ενδιαφερουν οι εξτρα ευκολιες οπως εσωτερικο tray δισκων η Bluray player.Θελω απλα ενα μικρο διακριτικο player το οποιο να παιζει εξωτερικους δισκους.Το prime αν και δεν ειναι μικρο ειναι στις επιλογες μου λογω των αναλογικων του εξοδων κατι που θα δωσει λιγη ακομη ζωη στον παλιο μου ενισχυτη στη κρεβατοκαμαρα.Η χρηση που κανω ειναι κυριως .m2ts με ενσωματωμενα presentation grapfics και bitstream hd ηχους.Το player που εχω τωρα δεν τα καταφερνει καλα με τα Bd rips & isos ιδιως σε αυτα που εχουν java μενου γι αυτο και χρησιμοποιω σκετα .m2ts.Επισης πολυ επιθυμητο θα ηταν να υπαρχει η δυνατοτητα φορτωματος εξωτερικου .srt αρχειου κατα την αναπαραγωγη Bd isos & rips μιας και κατι τετοιο θα σημαινε πρακτικα οτι καμια χειροκινητη εργασια δεν θα προαπαιτειται για την θεαση ταινιας.

Να κανω και εγω μια ερωτηση μιας και το thread ειναι επικαιρο.Αναμεσα σε Netgear NTV550, Dune HD Smart D1 και Dune HD Base 3.0 και αν υποθεσουμε οτι τα χρηματα δεν παιζουν ρολο απλα θελουμε το καλυτερο πιο να προτιμησω;Δεν με ενδιαφερουν οι εξτρα ευκολιες οπως εσωτερικο tray δισκων η Bluray player.Θελω απλα ενα μικρο διακριτικο player το οποιο να παιζει εξωτερικους δισκους.Το prime αν και δεν ειναι μικρο ειναι στις επιλογες μου λογω των αναλογικων του εξοδων κατι που θα δωσει λιγη ακομη ζωη στον παλιο μου ενισχυτη στη κρεβατοκαμαρα.Η χρηση που κανω ειναι κυριως .m2ts με ενσωματωμενα presentation grapfics και bitstream hd ηχους.Το player που εχω τωρα δεν τα καταφερνει καλα με τα Bd rips & isos ιδιως σε αυτα που εχουν java μενου γι αυτο και χρησιμοποιω σκετα .m2ts.Επισης πολυ επιθυμητο θα ηταν να υπαρχει η δυνατοτητα φορτωματος εξωτερικου .srt αρχειου κατα την αναπαραγωγη Bd isos & rips μιας και κατι τετοιο θα σημαινε πρακτικα οτι καμια χειροκινητη εργασια δεν θα προαπαιτειται για την θεαση ταινιας.

Μάλλον για Dune HD Smart D1 σε βλέπω .......

Μόλις παρήγγειλα το D1. Όσο το σκέφτομαι και το συζητάω τόσο το καθυστερώ και στο τέλος θα κάνω τη σκέψη "τσαμπα έξοδα" και δε θα πάρω τίποτα:)

Έχω κατασταλάξει σε σκληρό δίσκο (όχι πως ήταν κάτι δύσκολο) αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμα σε wi-fi stick. Το D-link είναι αποδεδειγμένα συμβατό όμως έχω την αίσθηση πως το netgear stick θα αποδώσει καλύτερα, καθώς και το router μου είναι netgear (dual band και τα 2 κτλ.). Αν έχει κάποιος netgear stick στο D1 ας μου πει την εμπειρία του, έτσι κι αλλοιώς θέλει 8-21 working days να έρθει από γερμανικό amazon.

Τα ξαναλέμε όταν παραλάβω για απορίες (θα πνιγώ stadar στις αρχές) και εντυπώσεις

Εχω το αναποδο.Netgear router 300 draft n και το dlink w140 στικακι.
Ματροσκες με μεγαλο bitrate (16-17gb) παιζουν αψεγαδιαστα!
Με απλο b+g παιζουν οι απλες 1080p των 8gb.
Επισης μην θεωρεις καθολυο δεδομενο οτι το dune συνεργαζεται με ολα τα στικακια.

Μόλις παρήγγειλα το D1. Όσο το σκέφτομαι και το συζητάω τόσο το καθυστερώ και στο τέλος θα κάνω τη σκέψη "τσαμπα έξοδα" και δε θα πάρω τίποτα:)

Έχω κατασταλάξει σε σκληρό δίσκο (όχι πως ήταν κάτι δύσκολο) αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμα σε wi-fi stick. Το D-link είναι αποδεδειγμένα συμβατό όμως έχω την αίσθηση πως το netgear stick θα αποδώσει καλύτερα, καθώς και το router μου είναι netgear (dual band και τα 2 κτλ.). Αν έχει κάποιος netgear stick στο D1 ας μου πει την εμπειρία του, έτσι κι αλλοιώς θέλει 8-21 working days να έρθει από γερμανικό amazon.

Τα ξαναλέμε όταν παραλάβω για απορίες (θα πνιγώ stadar στις αρχές) και εντυπώσεις

Πολύ καλή επιλογή..Με το καλό.
(Είναι τόσο μακριά ο router από εκεί που θα βάλεις τον player? εάν όχι ...και μπορείς να κρύψεις το καλώδιο .....αστο το καταραμένο το wi-fi stick. Βάλε το καλωδιάκι να απολαμβάνεις ταχύτητες...)