Αγορά μεγάλης τηλεόρασης

george_z

New member
26 November 2013
16
Καλησπέρα παιδιά,

παρακολουθώ καιρό το forum γιατί είχα βάλει στόχο να πάρω καινούρια τηλεόραση το καλοκαίρι. Τα χαρακτηριστικά που ψάχνω περίπου είναι τα εξής:

Επιθυμητό μέγεθος : 75-85

Απόσταση θέασης : Εδώ είναι ένα βασικό ερωτηματικό , ουσιαστικά θα μπορώ να μεταβάλω την απόσταση αν χρειάζεται μετακινώντας τον καναπέ (δεν υπάρχει τοίχος πίσω του)

Θέση θέασης (απέναντι σχετικά,πλάι): Κατά βάση απέναντι (θα μπει ένας σχετικά μικρός γωνιακός καναπές απέναντι, καλό ειναι να εξυπηρετείται από όλες τις θέσεις του)

Συνθήκες φωτισμού (φως ημέρας,χαμηλός,σκοτεινός,καθόλου): Ελεγχόμενος

Κύρια χρήση-περιεχόμενο (ταινίες,σειρές,αθλητικά,gaming,digea,) : 40% 4K gaming (series x/ps5) , 50% 4K σειρές και ταινίες απο εξωτερικό σκληρό , 10% Netflix

Ιδιαίτερες απαιτήσεις σε ποιότητα: Λόγω σειρών/ταινιών προφανώς δε θέλω το μαύρο να είναι γκρι αλλά δεν είμαι και ο πιο τελειομανής

Προϋπολογισμός : εως 2500

Για να είμαι ειλικρινής έχοντας διαβάσει πολύ και εδώ και σε ξένα forum, είχα καταλήξει στην Sony XH9096, είτε σε 75 είτε σε 85 ίντσες. Απλά επειδή έχουν μπει και οι φετινές στο παιχνίδι για τις οποιές δε ξέρω πολλά, με προβληματίζει ακόμα η σχέση μεγέθους-απόστασης-προυπολογισμού.
Γενικά θα ήθελα για πρώτη φορά να πάω σε ένα πραγματικά μεγάλο μέγεθος, να πλησιάσω όσο γίνεται την εμπειρία του σινεμά. Απλά επειδή όπως είπα μπορώ να μετακινήσω τον καναπέ όσο θέλω, αξίζει να δώσω παραπάνω για 85αρα ή θα με καλύψει η 75αρα? (δεν εχω δει 85αρα από κοντά ποτέ)
Επίσης όσον αφορά τις διάφορες προσφορές, ξέρουμε αν μέσα στο καλοκαιρι θα υπάρξουν κάποιες ανάλογες με αυτές του τέλους Μαρτίου? Τότε πχ είχε βγει μια πολύ καλή για την 77CX αλλά άργησα να το πάρω χαμπάρι, θα την είχα χτυπήσει.

Κοντά στα 2500 ευρώ, πιθανώς θα πετύχεις 77" OLED 2021 προς το τέλος της χρονιάς. Το καλοκαίρι, ίσως βρεις 77" OLED 2020 με παραπλήσιο ποσό, αν προκύψουν καλές προσφορές, λόγω Euro. Μια 85" (LCD) είναι για σχεδόν τέσσερα μέτρα απόσταση, για 4Κ υλικό.

Οκ οποτε μάλλον αφήνω την 85αρα .Εχει βγει η 75αρα 9096 σε vfm τιμή θεωρώ αυτή την εβδομάδα , οποτε με βλέπω για αυτήν τελικά. Ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη απάντηση