Αγορά μεταχειρισμένου ενισχυτή: Τι πρέπει να προσέξουμε

wynn

AVClub Enthusiast
20 September 2011
753
Χαιρετώ το forum! Η ερώτησή μου είναι γενικού χαρακτήρα στο τι πρέπει να προσέχουμε όταν θέλουμε να αγοράσουμε έναν μεταχειρισμένο ενισχυτή .
Παρατηρώ τις αγγελίες και υπάρχουν μηχανήματα τα οποία καινούρια στοιχίζουν πολλά παραπάνω λεφτά και υπάρχουν ευκαιρίες , τουλάχιστον φαινομενικά. Αν καταλήξουμε σε ένα μηχάνημα τι μπορούμε να κάνουμε για να σιγουρευτούμε ότι είναι σε καλή κατάσταση λειτουργικά? Εκτός βέβαια από το προφανές να τον ακούσουμε, μπορούμε π.χ. να πάμε με τον πωλητή σε κάποιον ηλεκτρονικό που ασχολείται με hi fi να το ανοίξει να δεί την κατάσταση του κυκλώματός του για να είμαστε βέβαιοι ότι αγοράζουμε κάτι άρτιο?
Συνηθίζεται μία τέτοια πρακτική? Ρωτάω καθώς είμαι άπειρος στο χώρο και βλέπω ότι στις εποχές που ζούμε ένα καλό μεταχειρισμένο μηχάνημα μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα από ένα καινούριο χαμηλότερης κατηγορίας στα ίδια λεφτά.

Αν υπάρχει άλλο αντίστοιχο νήμα και δεν το πρόσεξα παρακαλώ τους admin να σβήσουν το δικό μου για να μην επαναλαμβανόμαστε
 
Δεν νομίζω να υπάρχει κάποια συνταγή
Όλα εξαρτώνται από τον πωλητή και τον αγοραστή
Τι προτείνει ο ένας τι αποδέχεται ο άλλος-bye-
 
Να προσθέσουμε στην κουβέντα και τους προενισχυτές. Επίσης τους τελικούς.
Πέρα από την αξιοπιστία του συγκεκριμένου προενισχυτή αυτό που μας ενδιαφέρει είναι:

Ποιά εξαρτήματα παλιώνουν; Με τι ρυθμό;
Πόσο διαφορετικά επιδρά ο χρόνος σε μηχανήματα με διαφορετικές τεχνολογίες, π.χ. Τρανζίστορς, FET's, MOSFET'S, λάμπες;

Δε σας κρύβω πως μου περνάνε κάποιες σκέψεις από το νου για κάποια ευκαιρία μεταχειρισμένου Ultra Hi-End μηχανήματος που έχω εντοπίσει τελευταία...
 
Νομίζω ότι είναι όπως και στα αυτοκίνητα. Εξαρτάται τι χρήση του έχει κάνει ο προηγούμενος. Μπορεί να το έχει πέντε χρόνια και να το προσέχει σαν τα μάτια του ή μπορεί να το έχει ένα χρόνο και να είναι το μηχάνημα πολύ ταλαιπωρημένο. Γι αυτό πρέπει να συζητήσεις και να ψυχολογήσεις τον πωλητή. Προσωπικά δεν αγοράζω ποτέ μηχανήματα από νεαρούς όπου συνήθως ακούνε σε πολύ υψηλές εντάσεις.