Αγορά μεταξύ OLED Sony AF8 και LG C8

gvard

Established Member
4 April 2011
205
Καλησπέρα,

Έως και σήμερα τα Sony Center γιορτάζουν 10 χρόνια και έχουν την AF8 55" στα 1.599 ευρώ με δωρεάν πενταετή εγγύηση από την ίδια την Sony (και όχι κάποια ασφαλιστική). Αν κατάλαβα καλά από όσα γράφονται εδώ, την ίδια προσφορά την έχουν αρκετές φορές μέσα στο έτος (και πληρώνεις εξτρά την εγγύηση), σωστά; Απορώ γιατί πηγαίνοντας στο Public που την έχει 2.300 μου είπε πως η εν λόγω τιμή (1.599) δεν υπάρχει και δεν την έχει ακούσει ξανά.

Re: Sony KD AF8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ήταν ειδική προσφορά για τα Sony Center της για αυτό το τριήμερο όπου έκλειναν 10 χρόνια στην Ελλάδα (είχαν και πάρτυ προχθές). Μάλιστα την τιμή δεν την έλεγαν από το τηλέφωνο, ανέφεραν πως ήταν σούπερ αλλά έπρεπε να πάω από εκεί για να μου την πουν (η AF9 55άρα έβγαινε 2.499 από 3.099). Να πω την αλήθεια ήμουν έτοιμος να την πάρω αλλά κόλλησα στα εξής:

-Το Android TV που έχει μου φάνηκε λίγο αργό σε απόκριση, ειδικά όταν έτρεχαν πολλές εφαρμογές αλλά και σε άνοιγμα της τηλεόρασης από το μηδέν (σε samsung το netflix φόρτωνε πολύ πιο γρήγορα)
-Η φωτεινότητα μου φάνηκε λίγο πιο μικρή από αυτή που περίμενα: διαβάζοντας και πάρα πολλά reviews αυτές τις 2 ημέρες είδα πως αυτό το παρατήρησαν και άλλοι
-Burn-in: Καθώς ένα μεγάλο ποσοστό θα το περνάει η γυναίκα μπροστά στα ελεύθερα κανάλια, σκεφτόμουν μήπως είχα κάποιο θέμα με το λογότυπο τους. Από ότι διάβασα δεν πρέπει να με απασχολούσε, αλλά η ημιμάθεια από πολλές σελίδες που διάβασα με τρόμαξαν καθώς δεν είναι καθόλου το αντικείμενο μου.

Εν τω μεταξύ μου είπε η γυναίκα μου το Σάββατο το πρωϊ πως αν πουλούσα αυθημερόν την τωρινή (KDL-50W815B) θα έδινε το ΟΚ, την έβαλα στο FB Marketplace στα 380 ευρώ (η τηλεόραση είναι σε άριστη κατάσταση) και πλάκωσε πολύς κόσμος ο οποίος όμως μπορούσε από Κυριακή απόγευμα και μετά, οπότε πάτησε εκεί και έγινε ψιλοφασαρία ("αν δεν την πάρουν θα μείνει, που θα την βάλεις κλπ κλπ"). Ας ελπίσω πως η εν λόγω προσφορά θα βγει ξανά στο μέλλον (ή πως θα βγει τη AF10 η οποία θα έχει νέο android OS, δεν θα είναι επικλινής όπως η AF9 αλλά θα είναι όπως η AF8).

Γενικότερα με την σταθερότητα του antroid τα έχουμε πει .
Πάντα θα υπάρχει το μέτρο σύγκρισης .
Όσον αφορά για το antroid στην έκδοση που τρέχει η συγκεκριμένη τηλεόραση προσωπικά δεν θα πήγαινα σε καμία αναβάθμιση ,τρέχει μια χαρά και απολαμβάνεις τα mkv να τρέχουν με τους επεξεργαστές της Sony.
Όσον αφορά το Burn-in νομίζω ότι έχει γίνει τόσος μεγάλος ντόρος λες κσι δεν υπάρχουν θέματα με τις άλλες τεχνολογίες .
Κάποιοι έχουν φροντίσει για αυτό (ανταγωνισμός )

Την W815 B που είμαι κάτοχος με πολύ καλό μαύρο την έχω στο σαλόνι με την οικογένεια και δεν την αλλάζω με καμία 4Κ led.
Όμως όταν βλέπεις την AF8 είναι σε άλλο επίπεδο λόγος αντίθεσης χρώματα,γωνία θέασης ήχος .

Αν κάτσεις και σκεφτείς ότι η συγκεκριμένη όταν βγήκε είχε πάνω από 3000 euro στις 55intzes.

Την W815 B που είμαι κάτοχος με πολύ καλό μαύρο την έχω στο σαλόνι με την οικογένεια και δεν την αλλάζω με καμία 4Κ led.

Μιας και έχεις την W815B, βλέπεις τρομερή διαφορά στο μαύριο με την AF8; Εκτός αντίθεσης, στο μαύρο θέλω να μάθω. Επίσης κατά το boot γνωρίζεις τις καθυστερήσεις της 815B, στην AF8 βλέπεις διαφορά αισθητή;

W 815 b όπως σου είπα είναι μια πολύ καλή τηλεόραση και δεν την αλλάζω με καμία 4K .
Ίσως με την σειρά 900 αλλά led με led πάλι ;
Διαφορά υπάρχει όπως σου είπα και αν θέλεις να δεις διαφορά μόνο με oled θα δεις .
Η AF8 είναι πιο γρήγορη στο λειτουργικό από την 815b ...ειδικότερα στο You tube + τις δυνατότητες που έχει.
Αν θέλεις όμως την απόλυτη ταχύτητα στο λειτουργικό και στην ποιότητα κύλισης των εφαρμογών καμία τηλεόραση δεν συγκρίνεται με ένα Apple TV και Xbox X.

Χαζή ερώτηση, μην με παρεξηγήσετε (ο καθένας στον τομέα του): Στο σπίτι 75/25 βλέπουμε ελεύθερα κανάλια/ταινίες. Η τηλεόραση δουλεύει περίπου 6 ώρες την ημέρα κατά μέσο όρο. Star/Alpha/ΣΚΑΙ έχουν το λογότυπο τους πάνω αριστερά και το άσπρο τους κάνει overlap σε κάποια σημεία. Να ανησυχώ για burn in σε εκείνο το σημείο με OLED τηλεόραση;

Αν γίνεται ζάπινγκ και δεν είναι σε ένα κανάλι για 6 συνεχόμενες ώρες, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Επίσης σημαντικό είναι να κλείνει η τηλεόραση από το stand by για για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη ρύθμιση και ξεκούραση του πάνελ.

Δεν είναι σε ένα κανάλι 6 συνεχόμενες ώρες, αλλά μεταξύ των καναλιών που γίνεται το ζάπινγκ τα λογότυπα έχουν κοινά pixel με το λευκό. Επίσης όταν λες να κλείνει από το stand by τι εννοείς; Η τηλεόραση δεν θα βγαίνει ποτέ από το ρεύμα και θα κλείνει από το κουμπί του τηλεχειριστηρίου (θα έχει δηλαδή το κόκκινο λαμπάκι -αν έχει αντίστοιχο- αναμμένο).

Το καλό που έχει η LG (που αναγνωρίζει τα idents και ρίνει 20% την φωτεινότητα) άραγε παίζει να γίνει με κάποιο software update;

Ο φίλος πιο πάνω τα είπε μια χαρά .
Η κάθε τηλεόραση oled επειδή φοράει το ίδιο πάνελ δεν σημαίνει ότι είναι το ίδιο (αν και αμφιβάλω για ίδιο πάνελ μπορεί να θέτει διαφορετικές προδιαγραφές )Έχει να κάνει και με τους επεξεργαστές της εικόνας -κίνησης που επέτρεψε μου είναι με A κεφάλαιο ακόμη σε σήμα sd μετατροπή του HDR σε SDR και σε σήμα HD ...Εκεί φαίνεται η ικανότητα της επεξεργασίας όχι μόνο σε HEVC HDR 4K αρχεία .

Στο θέμα παρακράτησης του ειδώλου για να το λέμε και Ελληνικά η Sony έχει πάρει τα εξής μέτρα .
1)Αισθητήρας φωτός .
2)Μετακίνηση του pixel -συνιστά να το έχουμε ενεργοποιημένο .
3) Ανανέωση του Πάνελ ,το χρησιμοποιούμε μόνο αν αντιληφθούμε burn -in η μια φορά τον χρόνο .

Μέχρι στιγμής δεν έχω παρατηρήσει το παραμικρό .

Τι χρήση κάνεις κατά μέσο όρο ημερησίως; Ελεύθερα κανάλια βλέπεις;

Απάντηση: Sony KD AF8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

καλημέρα και απο μένα . Με το σκεπτικό ότι η θεαση ειναι στανταρ που εχουμε . είτε digea ή ΟΤΕ ή ΝΟVA . Kαι τα συγκεκριμένα λογότυπα των καναλιών NOVA και OTE είναι παντα στο ιδιο σημείο . αν πας πχ στο οτεsports1 και το αλλαξεις στο 2 παλι στο ιδιο σημειο ειναι το λογοτυπο και αντίστοιχα στα σινεμα του καναλιου κλπ . αναλογη περίπτωση και στα καναλια της nova . επισης και στην digea τα ελληνικά λογότυπα δεν ξερω κατα πόσο φωτεινότητα εχουν . αν υποθέσουμε λοιπον οτι ουσιαστικά το να αλλάζεις καναλι ειτε στον οτε ή στη νοva , ή να βλέπεις επίσης αθλητικα σε αυτά που και παλι εχουν στατικές εικόνες των σκορ κλπ ( δειτε τι μπαρες υπαρχουν στα ματς τσ λ ελληνικο πρωτσθλημα ,ευρωλιγκα μπασκετ) , και δεδομενου ότι η φθορα των πιξελ δουλευει αθροιστικα στις ωρες που καταπονουνται δεν θα υπαρξει προβλημα ?

Καλησπέρα και από μένα .
Έχω την εκτίμηση ότι σε όλους τους προβληματισμούς που έχουν τεθεί υπάρχουν απαντήσεις στο νήμα με τις OLED τηλεοράσεις .
Αλλά και αυτό που βλέπω σαν ευτυχής κάτοχος της AF8 .

1)Αισθητήρας φωτός .
2)Μετακίνηση του pixel...Αυτός είναι και ο σκοπός του για τα λογότυπα των καναλιών .
3)Ανανέωση του Πάνελ μια φορά τον χρόνο η αν υπάρξει πρόβλημα .

Και τα δικά μου ερωτήματα .
1)Ξαφνικά ανακαλύψαμε το burn-in λες και δεν υπήρχε στις πλάσμα η ακόμα και στις παλιότερες crt τηλεοράσεις .
2) Το clouding στις LCD τηλεοράσεις η ακόμη και το burn in που υφίσταται σε ορισμένα πάνελ LCD.
3) Αλλοίωση της εικόνας κσι χρωμάτων σε γωνιές θέασης .
4) Λόγος αντίθεσης .

Αυτά δεν μας ενοχλούν ;

2)Μετακίνηση του pixel...Αυτός είναι και ο σκοπός του για τα λογότυπα των καναλιών .

Και τα δικά μου ερωτήματα .
1)Ξαφνικά ανακαλύψαμε το burn-in λες και δεν υπήρχε στις πλάσμα η ακόμα και στις παλιότερες crt τηλεοράσεις .
2) Το clouding στις LCD τηλεοράσεις η ακόμη και το burn in που υφίσταται σε ορισμένα πάνελ LCD.
3) Αλλοίωση της εικόνας κσι χρωμάτων σε γωνιές θέασης .
4) Λόγος αντίθεσης .

Αυτά δεν μας ενοχλούν ;

Σχετικά με το (2), αν διάβασα καλά η μετακίνηση είναι για μερικά pixel (2-3) και στην ουσία δεν κάνει για λογότυπα καναλιών (λόγω του ότι είναι εκατοντάδες pixel και απλά προστατεύει τις άκρες του λογότυπου).

Σχετικά με τα δικά σου ερωτήματα:

1) Δεν είναι νέο, αλλά το είχα ξεχάσει με τις LCD (τουλάχιστον στη χρήση που κάνω εγώ). Επειδή ενδιαφέρομαι για OLED για αυτό έθεσα το ερώτημα, δεν ήρθα εδώ σαν fanboy των LCD.
2) Τι εννοείς clouding; Συγνώμη αλλά είμαι άσχετος
3) Δεν το έχω με την W815B
4) Έχεις δίκιο!

Για να σε βγάλω από το δίλλημα .

Την XF 65” είχα παραγγείλει την ακύρωσα τελευταία στιγμή και ευτυχώς .

Λόγος αντίθεσης καλύτερα μαύρα,χρώματα καθαρότητα από την w815B ακόμη και στην digea.

Καλύτερους επεξεργαστές .

Multimedia δυνατότητες καμία σχέση με την W815B...Σταθερότητα του antroid στην έκδοση που τρέχει και γρήγορο ,υπάρχει όμως πιο γρήγορο όχι σε τηλεόραση (δεν μιλάω για την ποιότητα της εικόνας )

Clouding τυχεροί είμασταν που δεν το είχαμε στην W815b.Αν ανατρέξεις στο internet θα καταλάβεις τι εννοώ .

Στο θέμα ανανέωσης του pixel αν ανατρέξεις στοv video που ανέβασα θα αντιληφθείς για το πως συμπεριφέρεστε η συγκεκριμένη τηλεόραση και για το πως τρέχει γιατί όπως σου είπα υπάρχουν επεξεργαστές και software με Α κεφάλαιο .

Μην νομίζεις της έχω αλλάξω τα φώτα για να δω την συμπεριφορά της ...Έτσι και αλλιώς την έχω ασφαλίσει για 5 χρόνια .
Απομένει μόνο η αντοχή της στον χρόνο μέχρι στιγμής όλα καλά .

Απάντηση: Re: Sony KD AF8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Για να σε βγάλω από το δίλλημα .

Την XF 65” είχα παραγγείλει την ακύρωσα τελευταία στιγμή και ευτυχώς .

Λόγος αντίθεσης καλύτερα μαύρα,χρώματα καθαρότητα από την w815B ακόμη και στην digea.

Καλύτερους επεξεργαστές .

Multimedia δυνατότητες καμία σχέση με την W815B...Σταθερότητα του antroid στην έκδοση που τρέχει και γρήγορο ,υπάρχει όμως πιο γρήγορο όχι σε τηλεόραση (δεν μιλάω για την ποιότητα της εικόνας )

Clouding τυχεροί είμασταν που δεν το είχαμε στην W815b.Αν ανατρέξεις στο internet θα καταλάβεις τι εννοώ .

Στο θέμα ανανέωσης του pixel αν ανατρέξεις στοv video που ανέβασα θα αντιληφθείς για το πως συμπεριφέρεστε η συγκεκριμένη τηλεόραση και για το πως τρέχει γιατί όπως σου είπα υπάρχουν επεξεργαστές και software με Α κεφάλαιο .

Μην νομίζεις της έχω αλλάξω τα φώτα για να δω την συμπεριφορά της ...Έτσι και αλλιώς την έχω ασφαλίσει για 5 χρόνια .
Απομένει μόνο η αντοχή της στον χρόνο μέχρι στιγμής όλα καλά .

η xf με την Α8 φορανε ακριβως τους ιδιους επεξεργαστες αν συγκρινεις αυτα τα 2 μοντελα . και η XF εξαιρετικη τηλεοραση . δεν εχει εικονα 9 10 των oled αλλα και αυτη πλησιαζει πολυ . εγω εχω την A9F.

Στο θέμα της κίνησης υπάρχει άλλος επεξεργαστής Xmotionclarity στην XF και άλλος στης oled της sony motion flow XR.
Η ουσία είναι όμως μιλάμε για άλλο πάνελ και δεν μπορεί να φτάσει τον λόγο αντίθεσης της OLED.

Πολύ καλή η XF για LCD όμως .

Υ.Σ και τις γωνιές θέασης .

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Sony KD AF8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οσους σας απασχολει το Burn in, φροντιστε εκτος απο τακτικο κλεισιμο ωστε να ξεκιναει το compensation cycle, να εχετε και καποιο preset mode που δεν ειναι τερματισμενα contrast/oled light. Kαποιοι παιζουν με αυτα τα δυο στο 100 και στην ουσια κανουν οσο το δυνατον πιο φωτεινα τα στατικα λογοτυπα των τηλεοπτικων κλπ.

Δεν θα πω ψέμματα, έριξα μία ματιά και στην LG C8 και μάλλον προς εκεί το κόβω, καθώς το μενού του android OS μου φάνηκε λίγο laggy και με έχει πιάσει φόβος για το λογότυπο των καναλιών και το burn in (η LG εντοπίζει τα λογότυπα και ρίχνει το dimming στο εν λόγω σημείο). Είχε κανείς άλλος ενδιασμό μεταξύ των δύο μοντέλων να μου πει γιατί προτίμησε την AF8 να έχω και άλλες αποψεις;