αγορα μηχανης

skunk93

Senior Member
15 January 2007
432
ταυρος
θα φυγω ταξιδι στο ντουμπαι σε δεκα μερες και θελω να παρω καποια φωτογραφικη μηχανη απο εκει (μου ειπαν οτι εχει διαφορα στην τιμη).διαθετω γυρω στα 300-400 ευρω οποτε μαλλον παμε για compact.με ενδιαφερει το καλο zoom και το καλο video και να εχει και το εφε panorama.επισης αν υπαρχει καποια που να μπορω να αλλαζω και φακο θα με ενδιεφερε.
Υ.Γ. δεν εχω ξαναασχοληθει με αγορα μηχανης οποτε οποια γνωμη ευπροσδεκτη...
ευχαριστω

Έχω τον κουνιάδο μου στο Ντουμπάι και απ'ότι μου έλεγε οι τιμές δεν έχουν τεράστια διαφορά εκτός και αν πέσεις σε κάποια προσφορά.

Με 300-400 ευρώ αγοράζεις μια κορυφαία compact ή μια αξιόλογη DSLR από Ελλάδα ΜΕ φακό και είσαι και καλυμμένος με εγγύηση όσο αυτό γίνεται σε περίπτωση που πάθει κάτι η μηχανή.

Εάν θες να το ρισκάρεις τι να σου πω...εγώ δεν θα το έκανα εκτός και αν ήμουνα απόλυτα σίγουρος ότι στο Ντουμπάι παίζουν πραγματικά καλύτερες τιμές από Ελλάδα.

Μεχρι πριν 2 - 3 χρονια οι τιμες ηταν ενα τουλαχιστον 20% κατω.
Εδω και κανα χρονο οχι.

σιγουρα θα συγκρινω τιμες πριν αγορασω...εχεις να προτεινεις κατι σε compact ή σε dslr με τις δυνατοτητες που θελω?

Ρίξε μια ματιά εδώ:

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=53210

Απ' όσο ξέρω για panorama μόνο κάποιες Canon έχουν την επιλογή αυτή μαζί με το σχετικό λογισμικό (Canon photo stitch) που κάνει την διαδικασία παιχνίδι.

Κατά την επιλογή του mode Panorama παίζει το εξής. Τραβάς την 1η φωτό. Κατόπιν στο ηλεκτρονικό οφθαλμοσκόπιο βλέπεις το κάδρο σου καθώς και μέρος της 1ης φωτό που έβγαλες. Τραβάς τη 2η φωτό και στο επόμενο κάδρο βλέπεις μέρος της 2ης φωτό κ.ο.κ. οπότε έχεις ένα καλό ταίριασμα των φωτογραφιών πριν τις συρράψεις.

H Canon PowerShot SX20IS προσφέρει πολλά από αυτά που θες.

Για DSLR με μεγάλο zoom κλπ κλπ κλπ θα πρέπει να επενδύσεις κάτι παραπάνω σε φακούς οπότε ανεβαίνει το budget. Επίσης υπάρχει θεματάκι με το video…

Επίσης οι τελευταίες Sony έχουν το sweep panorama mode, δηλαδή πατάς το κλείστρο και ταυτόχρονα περιστρέφεις την μηχανή, αυτή τραβάει μια ριπή, και μετά ενώνει μόνη της τις φωτογραφίες σε μία πανοραμική. Από τα τέστ που έχω δεί η DSC-HX5 είναι μέσα στις καλές super zoom τσέπης, και σχετικά οικονομική. Επίσης κάτι ακούγεται ότι με αναβάθμιση firmware θα τραβάει 3D...

http://cameralabs.com/reviews/Sony_Cyber-shot_DSC_HX5/index.shtml