Αγορά μικρής μηχανής με μεγάλο αισθητήρα και afc sto video!

chriskalios

New member
16 November 2011
7
Ήμουν κάτοχος εδώ και ένα χρόνο μιας canon 450dμε τον κιτ φακό 18-55 την οποία την πούλησα πριν λίγες μέρες λόγο έλλειψης video και μεγέθους.Οι πιο σημαντικες στιγμες ειναι αποτυπωμενες με μια ixus 75 με χαλια video 640χ480 και πολύ θόρυβο στα σκοτεινά καθως η 450d έμενε στην τσαντα της στο σπιτι.Είμαι μέσος χρήστης-οικογενειάρχης(γοητευμενος απο της φωτο της 450d) και δεν ψάχνω κάτι εξεζητημένο, παρά μόνο μια μηχανή για οικογενειακές στιγμές που:

1. να χωράει σε τσέπη μπουφάν(τσαντάκι μέσης ή στην τσάντα της γυναίκας )

2. να έχει μεγάλο αισθητήρα (bokeh)

3. ναέχει video 1080p video με auto focus continuous

4. να έχει ευρυγωνιο φωτεινό φακό

5. να εχει ενσωματωμένο φλας

τιμή μέχρι 400 ευρώ καινούρια η´ μεταχειρισμένη

Last edited:
Γεια χαρά και καλωσόρισες στο forum.

Με ενδιαφέρει και εμένα η αναζήτηση σου καθώς από τη μια αγαπώ τη φωτογραφία και ψάχνω κάτι ποιοτικό, από την άλλη έχω δει στην πράξη και από μένα αλλά και από γνωστούς ότι είναι πολύ εύκολο να την πατήσεις από μέγεθος.

Αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα σε Nikon D3100 και Samsung NX1000 και οι δυο στα 399E. Είναι σαφές ότι η NX1000 πλησιάζει τις δικές σου απαιτήσεις χωρίς φυσικά να αποτελεί και τη μοναδική αξιόλογη πρόταση αγοράς σε αυτά τα λεφτά. Το κυριότερο μειονέκτημα της για μένα είναι ότι ο 20-50mm φακός που δίνει στο κιτ δεν έχει IS.

Αναμένω με ενδιαφέρον τις προτάσεις όσων ασχολούνται με το σπορ...

Re: Απάντηση: Αγορά μικρής μηχανής με μεγάλο αισθητήρα και afc sto video!

Μάλλον η samsung μου παει καλυτερα στο μεγεθος και εχει και aps-c αισθητηρα.
Δεν εχει ομως ενσωματωμενο φλας και δεν ξερω και ποσο καλα τα παει στο video με το focus σε κινουμενα αντικειμενα.
Μηπως εχει το σωμα σταθεροποιητη και γιαυτο δεν εχει ο φακος?

Last edited:
Το πακέτο της NX1000 περιέχει μέσα το απλό flash (κουμπώνει πάνω στο hot shoe)
Ο φακός της είναι σχετικά γρήγορος στο νετάρισμα δεν γνωρίζω όμως αν έχει το συγκεκριμένο feature, ψάξε και τίποτα ντε!
Το σώμα δεν έχει σταθεροποιητή έχει μόνο το σύστημα καθαρισμού του σενσορα από σκόνες. Η Samsung βάζει το σύστημα σταθεροποίησης στους φακούς της σειράς NX και ο συγκεκριμένος ζουμ του κιτ δεν το έχει.

Re: Απάντηση: Αγορά μικρής μηχανής με μεγάλο αισθητήρα και afc sto video!

Εψαξα στο youtube αλλα δεν βρηκα κατι αντιπροσωπευτικο σε αυτο που ψαχνω.Καλο θα ηταν αν καποιος εχει αυτη τη μηχανη να μας πει εντυπωσεις γιατι τα νουμερα δεν λενε παντα την αληθεια και δεν μας δινουν την πραγματικη αισθηση,ιδιαιτερως στα ηλεκρονικα.
Νομιζω οτι ο σταθεροποιητης ειναι must σε ενα φακο.

Καλημέρα και χρόνια πολλά φιλοι μου, ειμαι και εγώ σε ενα παρόμοιο διλημμά και επειδη το Budget ειναι πολύ σφιχτό θα ήθελα τα φώτα σας.

Olympus EPM-1 στα 280ε
ή
Samsung ΝΧ1000 στα 400ε

Μου αρέσει πολύ η Samy, αλλά τα 120ε παραπάνω ειναι αρκέτα και δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο.

Μου αρέσει να τραβάω σε χαμηλό φωτισμό αρκετά, οπότε ενας prime φωτεινός φακός θα αγοραστεί οποιο και να πάρω.
Τι λέτε ?

Στα χρηματα αυτα υπαρχουν και οι:

Panasonic Lumix DMC-GF2C Kit 14mm = 370
Panasonic Lumix DMC-GF2K Kit 14-42mm = 400
Panasonic Lumix DMC-GF3K Lens Kit 14-42mm= 410

Nikon 1 V1 Kit black + 1 NIKKOR 10-30 mm VR=395

Olympus PEN E-PL1 + 14-42mm=329

Οποιος μπορει και γνωριζει σχετικα ας μας δωσει τα φωτα του.... θα βοηθουσε ολους παρα πολυ στην στην ορθη επιλογη γιατι νομιζω οτι ενδιαφερει αρκετους αυτη η αναζητηση

Ο φακός 14 είναι σταθερης εστιακής απόστασης και μάλιστα ευρυγώνιος. Τον έχω πάνω σε μια OLYMPUS EPM1 , Πολύ καλός φακός, αλλά δεν ζουμάρι.

Ο 14-42 που αναφέρεται δυο φορές είναι ο ίδιος φακός . Είναι βασικός ζουμ με απόδοση συμπαθητική. Οπτικά είναι σαφώς χειρότερος από τον 14 αλλά είμαι ζουμ.

Οι GF2/GF3 είναι ουσιαστικά η ίδια μηχανή. Η δεύτερη είναι λίγο πιο μαζεμένη σε διαστάσεις κι έχει λιγότερα κουμπιά.

Οι GF2/GF3 είναι μέτριες πλέον μηχανές για αυτή την τιμή. Ελαφρώς καλύτερη περίπτωση είναι οι OLympus e-pm1 με αγορά είτε από Ελλάδα στα 330 ευρώ http://www.skroutz.gr/s/385710/Olympus-Pen-E-PM1-kit.html είτε από Γερμανία με αγορά στα 300 ευρω. Δες http://www.ebay.de/itm/Olympus-E-PM..._Camcorder_Digitalkameras&hash=item337ca4358f

Eυχαριστω ΒΛΑΣΙΔΗΣ για τις πληροφοριες.Οταν λεμε ενας φακος ειναι χειροτερος απο εναν αλλο οπως πχ 14mm vs 14-42mm τι ενοουμε?
Αναλυση γραμμων,παραμορφωση,οξυτητα...Πως μπορω να δω πρακτικα στους παραπανω φακους τις διαφορες?
Εφοσον την εχεις,με το video πως τα παει?Στα κινουμενα αντικειμενα?Γιατι θα ειναι η μονη συσκευη που θα εχω για foto και video.

Eυχαριστω ΒΛΑΣΙΔΗΣ για τις πληροφοριες.Οταν λεμε ενας φακος ειναι χειροτερος απο εναν αλλο οπως πχ 14mm vs 14-42mm τι ενοουμε?
Αναλυση γραμμων,παραμορφωση,οξυτητα...Πως μπορω να δω πρακτικα στους παραπανω φακους τις διαφορες?
Εφοσον την εχεις,με το video πως τα παει?Στα κινουμενα αντικειμενα?Γιατι θα ειναι η μονη συσκευη που θα εχω για foto και video.

προσωπικά δεν μπορώ να σου πω με ακρίβεια, διότι έχω μόνο τον 14άρη και όχι τον 14-42. Μπορείς να δεις όμως ένα σωρό συγκριτικά στο δίκτυο. Το μόνο που μπορώ να σου εγγυηθώ είναι ότι ο 14άρης στιάζει πολύ εύκολα και σε δύσκολες συνθήκες, κάτι που δεν μπορείς να κάνεις με τον 14-42.

Για βίντεο επίσης δεν μπορώ να σου πώ... Μέχρι σήμερα χρησιμοποιώ την Oly με τον Pany μόνο για πρόχειρες καταστάσεις, άρα και για βίντεο. Για τις "καλές" λήψεις έχω μια ΝΙΚΟν 5100 που τη χρησιμοποιώ με τους καλούς φακούς ζουμ και σταθερής εστιακής απόστασης και αυστηρά σε τρίποδο.

Chris μπορείς να πάρεις την e-pm1 (την έχω κι εγώ), με τον "στάνταρ" 14-42, ο οποίος ναι μεν δεν έχει την ίδια οπτική απόδοση με τον 14άρη pany, αλλά είναι αξιοπρεπέστατος, γρήγορος και το μόνο του θέμα (κοινό σε όλους τους κιτ φακούς) είναι ότι είναι λίγο σκοτεινός. Αν δεν σε καλύψει, στην πορεία προσθέτεις και κάτι άλλο - ο 14άρης pany βρίσκεται με λίγη υπομονή στα 150-160 .

Απάντηση: Re: Αγορά μικρής μηχανής με μεγάλο αισθητήρα και afc sto video!

Οι GF2/GF3 είναι μέτριες πλέον μηχανές για αυτή την τιμή. Ελαφρώς καλύτερη περίπτωση είναι οι OLympus e-pm1

μα η e-pm1 δεν έχει και αυτή ''αρχαίο'' αισθητήρα σαν και της GF2-GF3? Ίδια RAW βγάζουν. Καλύτερα jpg η Olympus

Αν μιλάς για raw μπαίνουν στο παιχνίδι και άλλα πράγματα. Παράδειγμα: με την έκδοση 7 του CaptureOne άλλαξα πορεία στο τι θα αγοράσω γιατί κέρδισα πολλά από επεξεργασία...

Re: Απάντηση: Re: Αγορά μικρής μηχανής με μεγάλο αισθητήρα και afc sto video!

μα η e-pm1 δεν έχει και αυτή ''αρχαίο'' αισθητήρα σαν και της GF2-GF3? Ίδια RAW βγάζουν. Καλύτερα jpg η Olympus

έτσι είναι όπως τα λές. Μόνο που οι Oly έδινε μέχρι την gf5 καλύτερο jpg από την ίδια τη μηχανή, ενώ τώρα με το CaptureOne 7.0 το raw δίνει καλύτερα αποτελέσματα. Κατά τα άλλα ναι, οι αισθητήρες είναι εκτός σημερινής εποχής. Από την άλλη εμένα που στοίχισε η epm1 160 ευρώ με παράδοση στη Θεσσαλονίκη, με λιγότερες από 800 λήψεις από ιδιώτη.