Αγορά μικρού ενισχυτή για laptop

xshamrockx

New member
18 November 2015
21
Kαλησπέρα. Θέλω να μάθω αν υπάρχει κάποια πολύ οικονομική λύση για σύνδεση laptop με μερικά μικρά ηχεία τοποθετημένα μέσα σε γυψοσανίδα.Φανταστείτε ότι τώρα η εγκατάσταση παίζει από ένα φθηνό micro hi fi. Δυστυχώς όμως δεν έχει mic ιn η οποιαδήποτε άλλη είσοδο για να μπει το λάπτοπ. Σκέφτομαι κάποιον μικρό και φθηνό ενισχυτή.
Επίσης σκέφτηκα τη λύση ενός συστήματος 2.1 από αυτά που βγαίνουν για υπολογιστή αλλά θέλω οι έξοδοι για τα ηχεία να είναι για 2 καλώδια και όχι για βύσμα.Κάποια πρόταση;
Τι ακριβώς πρέπει να ψάξω και που;Αν θα ναι δηλαδή τελικός ενισχυτής, προενισχυτής κλπ γιατί δεν έχω ιδέα.

Re: Αγορά μικρός ενισχυτή για laptop

Δηλαδή πόσο οικονομική; Η εγκατάσταση ειναι σε σπίτι ή σε επαγγελματικό χώρο; Επίσης πόσα και ποια ηχεία έχεις ή έστω πόσα Watt είναι το καθένα. Αν έχεις ένα ζευγάρι μόνο τότε μπορείς να πάρεις εναν τριπαθο ή καποιο άλλο σετ micro που να έχει και μια είσοδο AUX. Αλλιώς πας σε έναν εισαγωγικό επαγγελματικό που θα μπορεί να σηκώνει 4 ηχειάκια με κόστος κάτω απο καταστάρικο αρκεί να έχει μια είσοδο για RCA
Άλλη λύση πάλι ειναι να πάρεις εναν οικονομικό AV και να τον ρυθμίσεις να παιζει σε στερεοφωνική λειτουργία όλα τα ηχεία.

Re: Αγορά μικρός ενισχυτή για laptop

Δηλαδή πόσο οικονομική; Η εγκατάσταση ειναι σε σπίτι ή σε επαγγελματικό χώρο; Επίσης πόσα και ποια ηχεία έχεις ή έστω πόσα Watt είναι το καθένα. Αν έχεις ένα ζευγάρι μόνο τότε μπορείς να πάρεις εναν τριπαθο ή καποιο άλλο σετ micro που να έχει και μια είσοδο AUX. Αλλιώς πας σε έναν εισαγωγικό επαγγελματικό που θα μπορεί να σηκώνει 4 ηχειάκια με κόστος κάτω απο καταστάρικο αρκεί να έχει μια είσοδο για RCA
Άλλη λύση πάλι ειναι να πάρεις εναν οικονομικό AV και να τον ρυθμίσεις να παιζει σε στερεοφωνική λειτουργία όλα τα ηχεία.

Κωστή ευχαριστώ για την απάντηση.Η εγκατάσταση είναι σε ιατρείο και έχει νομίζω 6 ηχεία.Τώρα,όλα αυτά τα ηχεία οδηγούνται στην απλή στερεοφωνική έξοδο του micro hifi.Δηλαδή 6 ηχεία συνδεδεμένα μεταξύ τους μάλλον σε 3αδες που καταλήγουν σε απλή έξοδο 2 ηχείων.Πατέντα του ηλεκτρολόγου μάλλον, για ήχο χωρίς απαιτήσεις. Από'τι έχω ακούσει μια χαρά παίζουν για τη χρήση που τα θέλουν ακόμα και με τέτοια σύνδεση.Επειδή δεν θα βάλω χέρι εγώ, θέλω να είναι κάτι τόσο απλό όπως τώρα, αρκεί να έχει είσοδο aux, γιατί θα τα συνδέσει η αρραβωνιαστικιά μου.Να βάλει δηλαδή ένα βυσματάκι στην είσοδο, να συνδέσει τα καλώδια των ηχείων και τέλος.Όσον αφορά στην ισχύ που υπάρχει τώρα δεν ξέρω αλλά πόσο μπορεί να είναι ένα micro στερεοφωνικό των 70 ευρώ...;Φαντάζομαι ότι οποιοδήποτε απλό μηχανηματάκι θα μπορεί να βγάλει έστω τον ήχο που βγαίνει τώρα.Γιαυτό σκέφτηκα ακόμα και ηχεία 2.1.Το budget είναι maximum 50 ευρώ.Αν είναι παραπάνω μπορεί να πάνε σε καινούριο hifi κ να τελειώνουμε, αλλά είναι λίγο...σφιχτοχέρηδες.

ΥΓ- Τι είναι εισαγωγικός και τι av? Υπάρχουν κάπου γραμμένα αυτά εδώ μέσα στο foroum να μαθαίνω;

Υγ2- Πως λέγονται αυτές οι κλασσικές έξοδοι που βγάζουν δύο καλώδια για κάθε ηχείο μήπως το ψάξω έτσι;
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εδώ είσαι. Ενισχυτής & bluetooth receiver για ηχεία και παίζεις από όποια πηγή θες (Laptop/Smartphone/Tablet ..)

http://www.ebay.com/itm/Bluetooth-H...515393?hash=item25a20c7541:g:H68AAOSwe-FU~5hR

Super λύση αλλά όχι για τη χρήση που το θέλω τώρα λόγω των όσων εξήγησα παραπάνω και στο φίλο Kostis22
Ευχαριστώ πολύ όμως θα το πάρω μάλλον για μένα :2thumb22sup:

Last edited: