Αγορά mini LED LCD Samsung QE85QN95B ή 83" OLED για αναβάθμιση της Samsung QE75Q90R

Άρχισα να κοιτάω από σήμερα και την
Samsung oled qe83s90da

Δεν έχει Dolby vision από το είδα

Γενικά σαν επιλογή στα 3.000€ αξίζει ή να δω την lg oled c4?
TCL 98 mini led LCD .
Αφού τα δίνεις τα φράγκα καντο σωστά.
98 ίντσες σινεμά!

Στις 83 ίντσες δεν έχουν QD-OLED panel οι OLED της Samsung αλλά WOLED από την LG, αυτά που η ίδια βάζει στη σειρά C.
Δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να τη προτιμήσεις έναντι της LG, εκτός και εάν είναι πιο οικονομική.
Είδα ότι έχει πολύ καλή βαθμολογία στο rtrings, την βγάζει σαν καλύτερη oled τώρα για αγορά στη Black Friday

oled που είχα (65c8 pla)παλιά πάντως στα επίγεια κανάλια το upscale στα επίγεια είναι πολύ χάλια σε σχέση με την fx Sony που έχω τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος και στα αθλητικά που βλέπω μέσου κοσμοτε κτλπ. Τις φοβάμαι τις lg oled σε αυτό το τομέα είναι η αλήθεια. Ακόμα και τώρα η βαθμολογία που δίνει στο rtrings το upscale δίνει 8 ενώ στην Sony 9 αν θυμάμαι καλά

Last edited:
Το upscale εξαρτάται κυρίως με τον επεξεργαστή εικόνας και από αυτή την άποψη θα είναι μια χαρά η Samsung.
Στο rtings, τεστάρουν την 65 ιντσών S90D, η οποία φοράει QD-OLED panel και όχι WOLED. Ότι αφορά την επεξεργασία τα συμπεράσματα θα είναι κοινά, αλλάζει η φωτεινότητα, το χρωματικό εύρος σε BT.2020 κυρίως, επαγωγικά και το colour volume.

Δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι κοινό και το PQ-EOTF tracking.

• Like
Reactions: sosimple
Δηλαδη τα
Το upscale εξαρτάται κυρίως με τον επεξεργαστή εικόνας και από αυτή την άποψη θα είναι μια χαρά η Samsung.
Στο rtings, τεστάρουν την 65 ιντσών S90D, η οποία φοράει QD-OLED panel και όχι WOLED. Ότι αφορά την επεξεργασία τα συμπεράσματα θα είναι κοινά, αλλάζει η φωτεινότητα, το χρωματικό εύρος σε BT.2020 κυρίως, επαγωγικά και το colour volume.

Δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι κοινό και το PQ-EOTF trackin

Δηλαδή τα τεστ που κάνουν είναι πάντα σε 65αρες; Ή απλά έτυχε να κάνουν στην Samsung τώρα ;

Δεν είναι standard το μέγεθος που παίρνουν.
Στην αρχή κάθε review έχει ένα πινακάκι με όλες τις διαστάσεις του μοντέλου και με bold υπογραμμίζουν αυτή που τεστάρουν.

Δεν είναι standard το μέγεθος που παίρνουν.
Στην αρχή κάθε review έχει ένα πινακάκι με όλες τις διαστάσεις του μοντέλου και με bold υπογραμμίζουν αυτή που τεστάρουν.
Κατάλαβα!

Παράγγειλα την Sony XR Χ90L με ενδοιασμό πάντως !
Σκέφτομαι να την ακυρώσω και να πάω σε OLED στην LG C σειρά ,απλά δεν έχει MLA panel και έχει αρκετή διαφορά στην φωτεινότητα.
Δεν ξέρω αν αξίζει να ανέβω και να πάω σε 77 πλέον ή 83 OLED που ξεφεύγει.
Μπερδεύτηκα αρκετά

αραγε θα βγει εδω στην ελλαδα καμια 83 ολεντ στα 3000 περιπου αυτες τις ημερες?

τσουκου τσουκου φτανουμε (σε εμπορικες οχι διαπλανητικες τιμες) στις 90 ιντσες που καποτε ηταν η δημοφιλης ιντσα για πανι προβολεα......