Αγορα νεας 3d TV στα 1000 ευρω περιπου

kostas1986

New member
7 January 2013
3
Καλησπέρα σε όλους

είμαι καινούριος στο φόρουμ και μπορώ να πω κάπως αρχάριος με 3d τηλεοράσεις.
ασχολουμε κύριός με υπολογιστές αλλα 3d οθόνη δεν είχα ποτέ

καταλαβαινεται λοιπον πως δεν γνωριζω και πολύ καλα τα προβληματα που μπορει να αντιμετοπησω με μια 3d tv

Θελω να αγοράσω μια 46 αρα (πανω κάτω) 3d tv για να βλέπω κυρίως 3d ταινίες. θα βλέπω και 2d φυσικά αλλα ο ενθουσιασμος μου ως κλασσικος geek κοιτά προς 3d :P
με λίγα λογία : ποια είναι η καλύτερη 3d τηλεόραση που μπορώ να αγοράσω με 1000 ευρω

απο τα λιγα που ξέρω (διορθώστε με εάν κάνω λάθος)
θα ηταν κάλο να εχει 400hz καθαρά (χωρίς mci και λοιπές τεχνολογίες)
ένα media player το οποίο να μην παίζει μόνο από fat32 καλό θα ήταν να διαβάζει και ΝΤFS
και πολύ σημαντικό για εμένα να μην κουράζει το 3d της και για να πω την αλήθεια προτιμώ active shutter γυαλιά (δεν με ενδιαφέρει το κόστος τους θα τα πάρω σιγά σιγά)
η ουσια με ενδιαφερει. δηλαδη ποιοτητα εικονας σε 3d και 2d και να έχει και ένα καλό media player . σημειώστε ότι άνετα θυσιάζω το media player για να κερδίσω σε καθαρότητα εικόνας . δεν με ενδιαφέρουν smart tv και παρόμοιες τεχνολογίες

Καλωσόρισες. Απόσταση θέασης ? Πάνω από 200 Hz δε βρίσκεις σε καμμιά τηλεόραση.

Re: Απάντηση: Αγορα νεας 3d TV στα 1000 ευρω περιπου

Καλωσόρισες. Απόσταση θέασης ? Πάνω από 200 Hz δε βρίσκεις σε καμμιά τηλεόραση.

εννοείς δεν θα βρω πάνω από 200 στην τιμή αυτή?

απόσταση θέασης 3 μετρα

Όλες οι plasma είναι στα 100 Hz. Οι LCD είναι στα 50, 100 και 200 Hz. Για τρία μέτρα απόσταση καλύτερα να το έχεις σαν κάτι το επιπλέον το 3D αφού θα πρέπει να πάρεις 60" τουλάχιστον για να το ευχαριστηθείς. Οπότε μέσα στο budget σου κοίτα για την καλύτερη επιλογή με βάση τις ανάγκες σου. Για τι χρήση προορίζεται, πέραν από τη θέαση ταινιών 3D και μη ?

Re: Απάντηση: Αγορα νεας 3d TV στα 1000 ευρω περιπου

Όλες οι plasma είναι στα 100 Hz. Οι LCD είναι στα 50, 100 και 200 Hz. Για τρία μέτρα απόσταση καλύτερα να το έχεις σαν κάτι το επιπλέον το 3D αφού θα πρέπει να πάρεις 60" τουλάχιστον για να το ευχαριστηθείς. Οπότε μέσα στο budget σου κοίτα για την καλύτερη επιλογή με βάση τις ανάγκες σου. Για τι χρήση προορίζεται, πέραν από τη θέαση ταινιών 3D και μη ?

για καμία άλλη. οι ανάγκες μου είναι προβολή 3δ και 2δ ταινιών. τηλεόραση δεν βλέπω ποτέ..

οταν λες 60'' για 3 μέτρα εννοείς οτι μια 45αρα είναι μικρή?

όταν λεω 3 μέτρα εννοώ μέγιστο μπορώ να καθίσω και πιο κοντά

Last edited:
θα ηταν κάλο να εχει 400hz καθαρά (χωρίς mci και λοιπές τεχνολογίες)

Δεν υπάρχει LCD panel με ανανέωση πάνω από 200 Hz (για Ευρώπη/PAL) και 240 Hz (για Αμερική-Ιαπωνία/NTSC).

Στο θέμα μας τώρα εγώ προτείνω την Sony 46HX750 από ενεργητική και την Panasonic 47ET5 από παθητική. Και στις δύο υπολόγισε και 80-90 ευρώ για να πάρεις ένα εξωτερικό media player της προκοπής (οι ενσωματωμένοι είναι πολύ φτωχοί σε δυνατότητες).

Αν σε ενδιαφέρει πολύ το 3D πήγαινε να δοκιμάσεις σε κάποιο κατάστημα αν "αντέχεις" το ενεργητικό. Προσωπικά με κουράζει τόσο πολύ στα μάτια που μόνο σε παθητικό θα πήγαινα.

Last edited: