ΑΓΟΡΑ ΝΕΑΣ PLASMA... ΜΑΛΛΟΝ...?

Σε αυτόν το σύνδεσμο θα βρεις δοκιμή της G30 και σύγκριση με VT30: http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/in-depth-review/8632-panasonic-tx-p46gt30e-review.html. Η VT30 είναι καλύτερη, αλλά δε ξέρω εάν είναι 600 ευρώ καλύτερη! Κι εγώ προσπαθώ να αποφασίσω ανάμεσα στη G30 και τη ST30.
Σε ενδιαφερει το 3D ε?? Παντως τις εχω δει και τις 2 κοντα και σε 2D εικονα η G30 ηταν σαφως καλυτερη απο την ST30...πιο καθαρη.. Μαλλον λογω των παραπανω φιλτρων που εχει...
Το ξερω οτι η VT ειναι καλυτερη αλλα αν δεν τις δεις και τις 2 διπλα διπλα....

Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΝΕΑΣ PLASMA... ΜΑΛΛΟΝ...?

Θυμαμαι οτι ειχε γινει και poll "ποια τεχνολογια εχει την πιο αναλογικη εικονα".

Το ξέρω, εγώ το είχα ξεκινήσει το poll. :p

Και είχε ενδιαφέρον που οι περισσότεροι ψήφισαν τις plasma, που χειρίζονται το φως με ψηφιακό τρόπο, ενώ στις LCD ο χειρισμός του φωτός γίνεται με αναλογικό τρόπο. :flipout:

"Aναλογική" πάντως, δε σημαίνει πως κρύβει πράγματα... Αναλογική είναι η εικόνα του VHS, αναλογική είναι και η εικόνα του φιλμ των 70mm...

To ότι η μέση LCD έχει προρρυθμισμένη την οξύτητα σε επίπεδα δεκάδες φορές μεγαλύτερα της μέσης Plasma, δεν σημαίνει πως αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό του πάνελ, είναι καθαρά θέμα επεξεργασίας/ρυθμίσεων.

Δηλαδη αν βαλουμε διπλα διπλα μια πλασμα και μια LCD η διαφορα στην εικονα προερχεται καθαρα απο τις ρυθμισεις του καθε κατασκευαστη?

Δεν ξερω , η προσωπικη μου εμπειρια μου λεει οτι αυτο ειναι λαθος.

Δηλαδη αν βαλουμε διπλα διπλα μια πλασμα και μια LCD η διαφορα στην εικονα προερχεται καθαρα απο τις ρυθμισεις του καθε κατασκευαστη?

Δεν ξερω , η προσωπικη μου εμπειρια μου λεει οτι αυτο ειναι λαθος.

Ποιός μίλησε γενικά για την εικόνα μάναμ';

Αν βάλεις μία Plasma και μία LCD ίδιας ανάλυσης, χρωματικού βάθους και μεγέθους δίπλα-δίπλα, αν η μία δείχνει ultra-crisp και η άλλη θολά τα σήματα SD, το μόνο που δε φταίει είναι το πάνελ...

Αν δεν κανω λαθος ενας απο τους λογους που οι πλασμα δειχνουν πιο "αναλογικα" ειναι οι διαρροες φωτος απο το ενα κελι στο διπλανο.

Και γενικα αλλες οι ρυθμισεις και αλλο οι διαφορες λογω τεχνολογιας/αρχης λειτουργιας και εκπομπης.

Αν δεν κανω λαθος ενας απο τους λογους που οι πλασμα δειχνουν πιο "αναλογικα" ειναι οι διαρροες φωτος απο το ενα κελι στο διπλανο.

Και γενικα αλλες οι ρυθμισεις και αλλο οι διαφορες λογω τεχνολογιας/αρχης λειτουργιας και εκπομπης.

Aν εννοήσουμε ως "αναλογική" την ομοιότητα με CRT, αυτό έχει να κάνει με την άμεση εκπομπή μη πολωμένου φωτός από διέγερση μεταλλικών φωσφόρων...

Διαρροές φωτός από το ένα κελί στο διπλανό δεν συμβαίνουν, καθώς τα τοιχώματα των κελιών είναι βαμμένα με αδιαφανείς ουσίες. Αυτό που συμβαίνει, είναι διάχυση του φωτός προς τα πλάγια, μέσα στο πρόσθιο υάλινο προστατευτικό, που μπορεί να φωτίσει ελαφρά και τα διπλανά εικονοστοιχεία. Αυτή η διάχυση, δεν επηρεάζει την ευκρίνεια, απλά μειώνει την κατά ΑΝSI αντίθεση, δημιουργώντας blooming γύρω από τα φωτεινά αντικείμενα. Όσο μεγαλύτερο το πάχος του πρόσθιου υάλινου προστατευτικού και όσο μικρότερο το βάθος των κελιών, τόσο μεγαλύτερη είναι η επίδραση αυτού του φαινομένου (γι' αυτό και στις CRT, που η επιφάνεια των "εικονοστοιχείων" είναι επίπεδη/αβαθής και το γυαλί παχύ, η άπειρη on/off αντίθεση τους, γίνεται μόλις 100-200:1 αν μετρηθεί ως ANSI). Επίσης, το αυτό φαινόμενο παρατηρείται και σε LCD που διαθέτουν υάλινα προστατευτικά κάποιου πάχους, ενώ στις Plasma που φοράνε προστατευτικά τύπου φιλμ, είναι δραματικά μειωμένο...