Αγορά νέας τιβι στις 50;

Aggelos M.

AVClub Fanatic
19 June 2006
11,234
Μόλις παρέδωσε (;) πνεύμα η 43αρα πλάσμα Panasonic.
Τέλος πάντων ενώ θα δω αν φτιάχνεται θέλω να πάρω μια νέα.
Περιορισμός το ύψος των 73,5 cm στον χώρο που μπαινει
Κατά τα αλλά η μεγαλύτερη δυνατη
Δεν έχω ψάξει τα τελευταία 10 χρονια και δεν ξέρω τι παιζει
Θα βλέπω από Digea και Mag
Ταινίες και αθλητικά κυριως
Προτείνετε κάτι γιατί αύριο κάτι πρέπει να πάρω, την Τρίτη φεύγω διακοπές και επιστροφή από την επόμενη εβδομαδα
Κόστος λογικό -όχι πάνω από 1000

Αν θα τοποθετηθεί σε επιτοίχια βάση, οριακά χωράει 55". Το θέμα είναι να μη σφηνωθεί και να γίνει σχετικά εύκολα η τοποθέτηση. Για προτάσεις, κοντά στα χίλια ευρώ υπάρχουν και OLED διαθέσιμες, αν δεν πρόκειται να προβάλλεται πολύ τηλεοπτικό.

Κυρίως τηλεοπτικό όποτε δεν θέλω κάτι σουπερ
Επίσης επιτοίχια όχι γιατί ο χώρος είναι βαθύς και θέλει οπωσδήποτε βάση

Για χαμηλές απαιτήσεις και ειδικά δε, αν η απόσταση θέασης είναι πάνω από τρία μέτρα, μια οικονομική LG ή Samsung, με κόστος πάνω-κάτω 500 ευρώ, θα είναι μάλλον η πιο σωστή επιλογή, εφόσον πρέπει να γίνει άμεσα η αγορά. Οι 49" LG διαθέτουν IPS panels, δηλαδή έχουν σχετικά μεγάλες γωνίες θέασης, ενώ όλες οι 50" έχουν VA panels, ήτοι περιορισμένες γωνίες θέασης, αλλά μεγαλύτερη αντίθεση. Με IPS panel υπάρχει επίσης η Sony XH8096/XH8196. Όλες οι προσιτές σειρές στις συγκεκριμένες διαγώνιους διαθέτουν panels με 50 Hz ρυθμό ανανέωσης. Για 100 Hz, μόνο σε αρκετά ακριβότερα (συγκριτικά) μοντέλα, όπως η 49" Sony XH9505 ή η 48" LG CX.

Άρα 49αρα LG με IPS είναι μια επιλογη
Επίσης οι καναπέδες έχουν αρκετή γωνία με την ΤιΒι όποτε χρήσιμο αυτό
Ένα μοντέλο που να είναι σχετικά καλύτερο από αλλα;

Αν πας στις 49" τότε οι επιλoγές είναι Sony ή LG. Οι Sony έχουν καλύτερη εικόνα ιδιαίτερα στο τηλεοπτικό, και οι LG καλύτερες τιμές.

Όσον αφορά στο IPS που αναφέρθηκε πριν;
υπαρχει και στη Sony η όχι;