ΑΓΟΡΑ ΝΕΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 40" - 42" γύρω στα 500 ΕΥΡΩ

miniks

New member
11 November 2012
16
Καλησπέρα παιδιά.Έπειτα από αρκετό διάβασμα στο forum και επειδή ο καθένας μας έχει τις δικές του ανάγκες,νομίζω ότι δεν έχω καταλήξει ακόμα στο τι να επιλέξω.Ωστόσο έχω ξεχωρίσει την Samsung UE40EH6030 λόγω του ότι την προτείνετε αρκετά.Περιμένω να ακούσω άλλες 2-3 επιλογές (ίσως και μια μικρή απόκλιση του budget) ώστε να τις τεστάρω και στην πράξη πριν κάνω την αγορά. Δεν με καίει τόσο το 3D λόγω και του μεγέθους που ψάχνω

Τα δικά μου δεδομένα είναι:

Απόσταση Θέασης: 1,50μ. - 2,60μ.

Χρήση: Τηλεοπτικά κανάλια,αθλητικά,τανίες HD μέσω HDMI από λάπτοπ ή και απευθείας από usb αν είναι δυνατό,αρκετό PRO στο PS3

Xώρος: Στο σαλόνι θα τοποθετηθεί το οποίο είναι αρκετά φωτεινό

Budget: Γύρω στα 500 ευρώ (μπορεί να ανέβει λίγο αν αξίζει πραγματικά :D)

Και μια ερώτηση: Επειδή διάβασα για τις Plasma και το gaming...αν εξαιρέσουμε τον φωτεινό χώρο (PRO και ταινίες είναι για το βράδυ),είναι όντως τόσο ευαίσθητες,ώστε να τις αποκλείσω τελείως;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση αλλά νομίζω ότι η συγκεκριμένη LG είναι στα 50Hz οπότε απορρίπτεται λόγω της χρήσης που την θέλω για αθλητικά. Διορθώστε με αν κάνω λάθος για την συχνότητα.

Να προσθέσω και την Toshiba 40TL933G στις επιλογές μου (αν και με χαλάει λίγο ο σχεδιασμός και το χρώμα της) χωρίς να είμαι σίγουρος αν είναι πολύ καλύτερη της Samsung ώστε να δώσω +70 ευρώ.

Υπάρχει άλλη επιλογή παιδιά? Επίσης αν σας είναι εύκολο να μου απαντήσετε την ερώτηση που έθεσα εξ'αρχής όσο αναφορά τις Plasma για την περίπτωσή μου

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση αλλά νομίζω ότι η συγκεκριμένη LG είναι στα 50Hz οπότε απορρίπτεται λόγω της χρήσης που την θέλω για αθλητικά. Διορθώστε με αν κάνω λάθος για την συχνότητα.

Να προσθέσω και την Toshiba 40TL933G στις επιλογές μου (αν και με χαλάει λίγο ο σχεδιασμός και το χρώμα της) χωρίς να είμαι σίγουρος αν είναι πολύ καλύτερη της Samsung ώστε να δώσω +70 ευρώ.

Υπάρχει άλλη επιλογή παιδιά? Επίσης αν σας είναι εύκολο να μου απαντήσετε την ερώτηση που έθεσα εξ'αρχής όσο αναφορά τις Plasma για την περίπτωσή μου

Δύσκολα θα βρεις καλύτερη από τη Samsung σε αυτά τα λεφτά.Η Toshiba είναι μια καλή εναλλακτική οπότε τις βλέπεις και αποφασίζεις ποια σου αρέσει περισσότερο

ειναι 100hz

Είναι 100Hz MCI,δηλαδή 50Hz πραγματικά

Αν υπόθεσουμε ότι ανεβαίνω λίγο σε λεφτά ποια είναι η αμέσως επόμενη επιλογή εκτός της Toshiba; Plasma με τίποτα λόγω gaming;

Έχει τύχει να παίξω και 8 ώρες σε μια ημέρα και μέτα να παίξω μετά από μια εβδομάδα πάλι. Ας πούμε ένα μέσο όρο 2 ώρες την ημέρα ημερησίως...μόνο PRO παίζω στο PS3 πάντως αν παίζει ρόλο στο ότι δεν έχει πολλές στατικές εικόνες (ΣΚΟΡ,ραντάρ)

Για εμένα η συγκεκριμένη χρήση που περιγράφεις είναι απαγορευτική για τηλεόραση πλάσμα. Αν στις 10 ώρες λειτουργίας έπαιζες την μία (δηλαδή 10% της συνολικής χρήσης) τότε μπορεί να το συζητούσαμε (χωρίς και πάλι να σήμαινε ότι δεν θα υπήρχε κίνδυνος απλός θα ήταν μειωμένος).

Αν φοβάσαι το burn in και αν θεωρείς ότι υπάρχει κίνδυνος ....

...για καλό και για κακό ρίξε και μια ματιά στα εγχειρίδια που υπάρχουν αναρτημένα στις επίσημες ιστοσελίδες των κατασκευαστών....

...για μοντέλα που κυκλοφορούν το 2012....π.χ...

LG - 2012 - Manual.JPG

Οπότε να πάω σε LED καλύτερα...υπάρχει κάποια άλλη επιλογή εκτός από τις Toshiba 40TL933G και Samsung UE40EH6030 ?

Υ.Γ. Αν αξίζει μπορώ να ανέβω λίγο σε budget

Όσο αναφορά το burn in στις LCD,έχω μια LCD Samsung 2333ΗD την οποία χρησιμοποιούσα ως Monitor για 2 χρόνια με πολλές ώρες gaming και πλέον ως TV και δεν έχει πάθει τίποτα.

Last edited:
Το ότι ανέφερα, αυτό που αναγράφουν οι κατασκευαστές στα εγχειρίδια, δεν σημαίνει ότι συμφωνώ κιόλας, κι εγώ στις δικές μου δεν έχω πάθει τίποτα ;)

Απλά ό,τι βρίσκουμε καλό είναι να το αναφέρουμε για να υπάρχει κάπου καταγεγραμμένο.