Αγορά νέας τηλεόρασης 40-42"

errik

New member
25 November 2009
11
Καλημέρα σας,
Επειδή έχω πελαγώσει λίγο με τα μοντέλα που κυκλοφορούν, και επειδή ξέρω οτι υπάρχουν πολύ καλοί γνώστες της αγοράς σε αυτό το forum, θα ήθελα την συμβουλή σας για αγορά νέας τηλεόρασης.

Αυτό που ψάχνω είναι μια 40" ή ακόμα καλύτερα 42" LCD FullHD.
Τα χαρακτηριστικά που με νοιάζουν κυρίως έιναι τα ακόλουθα:
1)Value for money, ψάχνω τηλεόραση όχι budget ούτε κορυφαία. Θέλω κάτι καλό σε λογική τιμή ~ 800-1100 . Φυσικά 1100 θα δώσω αν αξίζει τα παραπάνω χρήματα. Καλό είναι να είναι LED αλλά δεν είναι και αναγκαίο...
2) Σίγουρα να είναι mpeg4
3)Καλό είναι να είναι 200Ηz ή έστω 100Hz
4)Με νοιάζει να έχει καλή εικόνα, τόσο από κανονικά κανάλια mpeg4 όσο και απο Media tank, HDMI.
5)Τα κοκοκοψαρα και τα μπλικιμπλικια όπως internet - skype - wifi - ασύρματη σύνδεση - bluetooth slim design - frameless design κτλ δεν με νοιάζουν καθόλου, με την έννοια δεν πρόκειται να πληρώσω για αυτά πάνω απο 30Ε έξτρα, αλλά δεν θα με πειράξει αν καταλήξω σε ένα μοντέλο λόγω καλής ποιότητας απεικόνησης και τύχει να έχει και αυτά. Το ίδιο ισχύει για το 3D (μόνο που το παραπάνω ποσό ανεβαίνει στα 50-60Ε!! ;-))
6)Αντίθετα με τα παραπάνω, θα ήθελα να έχει USB είσοδο με αναπαραγωγή mkv με ελληνικούς υπότιτλους (δεν είναι deal breaker αλλά είναι καλό να υπάρχει...)
7)Θα ήθελα να είναι καποια μάρκα σχετικά γνωστή (όχι telefunken, lidl και τα σχετικά) Έχω ήδη μια Samsung, και σκεφτόμουν για Lg λόγω καλού value/money παρόλο που έχει λίγο κατώτερο μαύρο και χρωματική απόδοση από τις Samsung
Θα με ενδιέφερε και αν υπήρχε καμια καλή προσφορά με αυτές τις προδιαγραφές.

Ώς τώρα είχα καταλήξει στην LG LG42SL8000 http://www.avforums.com/reviews/LG-42SL8000-LCD-HDTV-Review.html
την είχα παραγγείλει αλλά δεν ήταν διαθέσιμη.
Θα ψάξω και την LG42SL9000 αλλά θέλω εναλλακτικές γιατί δεν βλέπω ούτε αυτή να την βρίσκω...

Edit: Δεν υπάρχει περιορισμός μεγέθους ιδιαίτερος, και λίγο μεγαλύτερη αν υπάρχει και είναι εντός budget και είναι και καλή, προτείνετέ την..
Ευχαριστώ πολύ!!

Last edited:
Καλημέρα σας,
Επειδή έχω πελαγώσει λίγο με τα μοντέλα που κυκλοφορούν, και επειδή ξέρω οτι υπάρχουν πολύ καλοί γνώστες της αγοράς σε αυτό το forum, θα ήθελα την συμβουλή σας για αγορά νέας τηλεόρασης.

Αυτό που ψάχνω είναι μια 40" ή ακόμα καλύτερα 42" LCD FullHD.
Τα χαρακτηριστικά που με νοιάζουν κυρίως έιναι τα ακόλουθα:
1)Value for money, ψάχνω τηλεόραση όχι budget ούτε κορυφαία. Θέλω κάτι καλό σε λογική τιμή ~ 800-1100 . Φυσικά 1100 θα δώσω αν αξίζει τα παραπάνω χρήματα. Καλό είναι να είναι LED αλλά δεν είναι και αναγκαίο...
2) Σίγουρα να είναι mpeg4
3)Καλό είναι να είναι 200Ηz ή έστω 100Hz
4)Με νοιάζει να έχει καλή εικόνα, τόσο από κανονικά κανάλια mpeg4 όσο και απο Media tank, HDMI.
5)Τα κοκοκοψαρα και τα μπλικιμπλικια όπως internet - skype - wifi - ασύρματη σύνδεση - bluetooth slim design - frameless design κτλ δεν με νοιάζουν καθόλου, με την έννοια δεν πρόκειται να πληρώσω για αυτά πάνω απο 30Ε έξτρα, αλλά δεν θα με πειράξει αν καταλήξω σε ένα μοντέλο λόγω καλής ποιότητας απεικόνησης και τύχει να έχει και αυτά. Το ίδιο ισχύει για το 3D (μόνο που το παραπάνω ποσό ανεβαίνει στα 50-60Ε!! ;-))
6)Αντίθετα με τα παραπάνω, θα ήθελα να έχει USB είσοδο με αναπαραγωγή mkv με ελληνικούς υπότιτλους (δεν είναι deal breaker αλλά είναι καλό να υπάρχει...)
7)Θα ήθελα να είναι καποια μάρκα σχετικά γνωστή (όχι telefunken, lidl και τα σχετικά) Έχω ήδη μια Samsung, και σκεφτόμουν για Lg λόγω καλού value/money παρόλο που έχει λίγο κατώτερο μαύρο και χρωματική απόδοση από τις Samsung
Θα με ενδιέφερε και αν υπήρχε καμια καλή προσφορά με αυτές τις προδιαγραφές.

Ώς τώρα είχα καταλήξει στην LG LG42SL8000 http://www.avforums.com/reviews/LG-42SL8000-LCD-HDTV-Review.html
την είχα παραγγείλει αλλά δεν ήταν διαθέσιμη.
Θα ψάξω και την LG42SL9000 αλλά θέλω εναλλακτικές γιατί δεν βλέπω ούτε αυτή να την βρίσκω...

Edit: Δεν υπάρχει περιορισμός μεγέθους ιδιαίτερος, και λίγο μεγαλύτερη αν υπάρχει και είναι εντός budget και είναι και καλή, προτείνετέ την..
Ευχαριστώ πολύ!!

1.) Samsung 40C650
2.) Sony 40ΕΧ500
3.) Samsung 40C750

Επίσης από YPERION :

[/QUOTE]Παρε την 40C750 η καποια απο τις δυο που αναφερεις ο φιλος παραπανω...

Αν θελεις slim design κοιτας και Samsung 40C7000 και Sony 40EX700...

Τα 200 Hz δινουν "αερα" στην κινηση των LCD αλλα στο μεγεθος αυτο δεν θα δεις μεγαλη διαφορα με τα 100 Hz...

Προσοχη ομως γιατι υπαρχουν κατασκευαστες που διαφημιζουν 200 Hz που δεν υπαρχουν (ειναι 100 Hz ουσιαστικα η ανανεωση) οπως συμβαινει με καποια μοντελα LG , Philips , Toshiba...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44629

ΥΓ.Οι Edge LED δεν σου προσφερουν κατι επιπλεον εκτος απο το design και την ελαφρως μικροτερη καταναλωση....[/QUOTE]

Γιατί απορρίπτεις τις plasma?

Γιατί τυχαίνει πολύ συχνά να μένουν στατικές εικόνες πάνω στην τηλεόραση, λόγω gaming-mediatank σε pause και υπάρχει πιθανότητα σύνδεσης υπολογιστή.
Επίσης μάλλον έχω μείνει πίσω στην εποχή που οι Plasma βγάζουν λίγο "κέρινα" χρώματα και έχουν χαμήλή ανάλυση, το οποίο νομίζω έχει αλλάξει...
Από LG δεν υπάρχει κανένα μοντέλο που να αξίζει; Θα προτιμούσα 42άρα απο 40άρα...
Από τις τρείς παραπάνω, τι καλό/κακό έχει η κάθε μία;
Το Slim design δεν με νοιάζει ιδιαίτερα, όπως και το θέμα κατανάλωση (εκτός αν καιει πολύυυυ παραπάνω ένα μοντέλο... τα -30% και -35% δεν μου λένε τίποτα...)
Ευχαριστώ πολύ.

Last edited:
Η 40C650 είναι η τηλεόρασή σου σε LCD. Μην ψάχνεις κάτι διαφορετικό αφού η συγκεκριμένη είναι ακριβώς αυτό που θες ...

Οι και 42LE8500 και 42LE5500 και 42LE5300 λένε τίποτα σαν τηλεοράσεις; Σε σχέση με τις προηγοπύμενες σειρές τι παραπάνω έχουν;
Καλή πρέπει να είναι η Samsung, απλά πιστεύω 42 ιντσες είναι λίγο καλύτερα απο 40.
Η 40C750 τι παραπάνω έχει; Όπως είπα, δεν με πειράζει να δώσω λίγο παραπάνω, αν τα πάνε σε καλύτερη εικόνα και όχι σε φρουφρου και αρώματα του marketing...

Last edited:
κ εγώ σε lcd θα πήγαινα στην samsung c650. Πάντως έχω δει και τη sony ex700 και μπορώ να πω ότι στο χώρο του μαγαζιού που ήταν στημένη είχε πολύ καλή εικόνα.

Απάντηση: Re: Αγορά νέας τηλεόρασης 40-42"

Οι και 42LE8500 και 42LE5500 και 42LE5300 λένε τίποτα σαν τηλεοράσεις; Σε σχέση με τις προηγοπύμενες σειρές τι παραπάνω έχουν;
Καλή πρέπει να είναι η Samsung, απλά πιστεύω 42 ιντσες είναι λίγο καλύτερα απο 40.
Η 40C750 τι παραπάνω έχει; Όπως είπα, δεν με πειράζει να δώσω λίγο παραπάνω, αν τα πάνε σε καλύτερη εικόνα και όχι σε φρουφρου και αρώματα του marketing...

Για τις 2 ίντσες νομίζεις πως θα δεις διαφορά...η διαφορά της εικόνας είναι αρκετά μεγάλη (+τις συνδέσεις και ευκολίες της Samsung που η LG όσο και να ψάχνει δεν θα τις έχει.)C750 για να αξιοποιήσεις τα επιπλέον χρήματα(200hz 3d)ή C650 η καλύτερη lcd 3d τηλεόραση σήμερα κατά πολλούς.

H C650 είναι 100hz. Η C750 είναι μια C650 με 200hz και 3D. Η άποψή μου είναι ότι στις 40" τα 200hz δεν χρειάζονται ενώ η τεχνολογία 3D (εκτός από το ότι χρειάζονται περισσότερες ίντσες για να αξίζει τον κόπο) είναι πολύ νέα και εγώ προσωπικά θα περίμενα να δω πως θα εξελιχθεί πριν δώσω χρήματα γιαυτήν.

Τα 200hz της Samsung Και της Sony πραγματικά αξίζουν,και το τρεμόπαιγμα σε πολύ γρήγορες σκηνές θα το δείς και σε 32'' αλλά και σε 70''.

Γιατί τυχαίνει πολύ συχνά να μένουν στατικές εικόνες πάνω στην τηλεόραση, λόγω gaming-mediatank σε pause και υπάρχει πιθανότητα σύνδεσης υπολογιστή.
Επίσης μάλλον έχω μείνει πίσω στην εποχή που οι Plasma βγάζουν λίγο "κέρινα" χρώματα και έχουν χαμήλή ανάλυση, το οποίο νομίζω έχει αλλάξει...

Βλέπω πως πας προς LCD και σου έχουν ήδη προτείνει πολύ καλά μοντέλα οπότε δε θέλω να σε μπερδέψω παραπάνω, απλά να πω οτι ειδικά οι καινούριες Panasonic plasma είναι πολύ ανθεκτικές σε στατικές εικόνες.

Έχω την G20 ενωμένη με υπολογιστή μέσω HDMI και, αν και το προσέχω γενικά, όσες φορές έχει μείνει στατική εικόνα κατά λάθος και μη (video logos, παιχνίδια, υπότιτλοι, web browser), τα θολά ίχνη αν παραμείνουν εξαφανίζονται μετά από μερικά λεπτά. Συνήθως γίνεται αν το στατικό είναι λευκό και το background μαύρο.

Για τα χρώματα και την ανάλυση όπως το λες, έχουν αλλάξει. Η δικιά μου (και οι περισσότερες καινούριες) είναι full HD 1920x1080, και η χρωματική απόδοση πολύ πιστή στην πραγματικότητα, ειδικά στο THX mode.

Καλές αγορές :)

Re: Απάντηση: Re: Αγορά νέας τηλεόρασης 40-42"

η διαφορά της εικόνας είναι αρκετά μεγάλη (+τις συνδέσεις και ευκολίες της Samsung που η LG όσο και να ψάχνει δεν θα τις έχει.).
Οκ, μάλλον με πείσατε για Samsung.
Τι ευκολίες/συνδέσεις και ευκολίες εννοείς; Για την LG ξέρω για το USB και το mkv που αξίζουν, η samsung έχει τίποτα ιδιαίτερο;

Epίσης σε LG στα ίδια λεφτά μπορείς να πάρεις FULL Led 200Hz μαζί με USB...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά νέας τηλεόρασης 40-42"

Οκ, μάλλον με πείσατε για Samsung.
Τι ευκολίες/συνδέσεις και ευκολίες εννοείς; Για την LG ξέρω για το USB και το mkv που αξίζουν, η samsung έχει τίποτα ιδιαίτερο;

Epίσης σε LG στα ίδια λεφτά μπορείς να πάρεις FULL Led 200Hz μαζί με USB...

All share,dlne,internet@tv,usb media player(mkv dts ddplus)100hz,prv κτλπ κτλπ.

Οκ, διάβασα και reviews, η c650 φαίνεται ιδανική... απλα σε σχέση με LG έχει όντως καλύτερη εικόνα παρά το οτι η LG είναι 200ΗΖ και LED;
Όπως είπα, από τα παραπάνω, μόνο το usb με νοιάζει, τα internet και αυτά, δεν μου λένε σχεδόν τίποτα...

Απάντηση: Re: Αγορά νέας τηλεόρασης 40-42"

Οκ, διάβασα και reviews, η c650 φαίνεται ιδανική... απλα σε σχέση με LG έχει όντως καλύτερη εικόνα παρά το οτι η LG είναι 200ΗΖ και LED;
Όπως είπα, από τα παραπάνω, μόνο το usb με νοιάζει, τα internet και αυτά, δεν μου λένε σχεδόν τίποτα...

Η τεχνολογία led απλά αντικαθιστά τον φωτισμό ccfl με led.Και τα 200 hz της lg είναι σαν 100 της Samsung απλά επειδή τα τελευταία 100 επιτυνχάνονται με το αναβόσβημα του οπίσθιου φωτισμού.