Αγορά νέας τηλεόρασης 43" για καθιστικό

_Jorge_

New member
3 April 2016
17
Καλησπέρα σε όλους.

Πρόκειται να αγοράσω νέα τηλεόραση για να αντικαταστήσω την παλιά που έχω στο καθιστικό, μια Philips 32" Hd Ready 7-8 χρόνων.

Η απόσταση της τηλεόρασης από τον καναπέ κυμαίνεται περίπου 1,90 με 2,30 μέτρα.

Το περιεχόμενο που βλέπω είναι αθλητικά και ταινίες (είτε τηλεοπτικές - είτε από usb).

Η τηλεόραση θα είναι μονίμως συνδεδεμένη με αποκωδικοποιητή OTE - TV.

Ο χώρος δε βρίσκεται ποτέ σε σκοτάδι, αλλά υπάρχει φως, μάλιστα δίπλα στην τηλεόραση.

Το budget κυμαίνεται κοντά στα 500 . Αλλά αν υπάρξει κάποια πολύ καλή επιλογή μπορεί να ανεβεί λίγο (κοντά στα 600 )

Μέχρι τώρα κοιτάω για τηλεόραση 43" και για 4Κ και μάλιστα πιο πολύ κάποιες LG, την 43UF6407

εδώ http://www.plaisio.gr/thleoraseis/tv/tileoraseis/LG-LED-TV-43UF6407-43-4Κ-Ultra-HD-Smart.htm

και την 43UF6907

εδώ http://www.plaisio.gr/thleoraseis/tv/tileoraseis/LG-TV-43-43UF6907.htm

Σχεδόν είχα αποφασίσει να πάρω την πρώτη, την 43UF6407 γιατί είναι 900Hz έναντι της 43UF6907 που είναι 600Hz.

Πήγα στο πλαίσιο να τους ρίξω μια ματιά, μόνο την πρώτη είχανε εκθεσιακή, είδα και κάποιες άλλες τηλεοράσεις, αλλά τι να πω ρε παιδιά σε σχέση με την τηλεόραση που έχω τόσα χρόνια ...όλες καλές μου φαίνονται!!!

Ο πωλητής ωστόσο μου είπε ότι η 43UF6407 δεν έχει τόσο καλό επεξεργαστή, ούτε τόσο καλό 4Κ Upscaler. Μου είπε επίσης ότι η 43UF6907 είναι καλύτερη, αλλά τους έχουνε μείνει μόνο 3 κομμάτια στις αποθήκες και ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθουνε καινούργια μοντέλα από τις εταιρείες που θα είναι και πιο ακριβά.

Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

Πιστεύετε ότι οι 43" είναι εντάξει για την απόσταση αυτή;

Είναι υπερβολή που κοιτάω 4Κ για αυτά που πρόκειται να βλέπω σε αυτήν την απόσταση; Αρκεί μια Full HD;

Τι άλλο πρέπει να προσέξω;

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια μοντέλα;

Πρόκειται για αγορά τουλάχιστον πενταετίας (όπως φαντάζομαι και για τον περισσότερο κόσμο που αγοράζει καινούργια τηλεόραση)

Ελπίζω να μην σας κούρασα.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!!!

Καλωσόρισες. Καλή λύση είναι η Samsung J6200 στις 48". Για θέαση 4K υλικού στην απόσταση θέασης σου χρειάζεσαι από 50" και πάνω, ενώ τα νούμερα που βρίσκεις, στα τεχνικά χαρακτηριστικά των τηλεοράσεων, δεν αντιστοιχούν στον πραγματικό ρυθμό ανανέωσης. Ο μέγιστος στις LCD είναι τα 200 Hz.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση Μιχάλη. Δηλαδή αν κατάλαβα μου προτείνεις να μην πάρω 43" αλλά να πάω απευθείας 48" ή 49". Και όσον αφορά μάρκα κυρίως προς Samsung, έτσι;

Απλά σκέφτομαι, δε θα είναι μεγάλη η διαφορά από 32" να πάω σε 48";

Για την απόσταση θέασης και την χρήση που αναφέρεις κάποια στις 48"-50" θα είναι ιδανική λύση. Η J6200 έχει καλό value for money, καλό όμως είναι να δεις διάφορα μοντέλα από κοντά.

Πήγα σε καταστήματα και είδα από κοντά τηλεοράσεις. Όντως κάποιες Samsung έχουνε καταπληκτική εικόνα. Είδα την UE40JU6400 που είναι καταπληκτική, όπως και την UE48JU6000 που επίσης έχει πολύ καλή εικόνα.

Το θέμα είναι ότι κατέληξα για την απόσταση που τη θέλω, όπως και τους υπόλοιπους στο σπίτι, βολεύει να είναι στις 43".Ούτε 40", ούτε 48". Επίσης, τελικά, δε θα μπορέσω να υπερβώ τα 500 γιατί κάτσανε και κάποια άλλα έξοδα.

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής

Από τις 2 LG που έχω παραθέσει παραπάνω, την LG 43UF6407 και την LG 43UF6907 και οι δύο είναι κοντά στα 500 και 43". Ποιά κατά τη γνώμη σας είναι καλύτερη, αν γνωρίζει κάποιος;

Τελικά πήγα σήμερα να παραγγείλω μια από τις παραπάνω LG και για πρώτη φορά έπεσα πάνω στην Samsung 43J5500. Εκπληκτική ποιότητα εικόνας και 500 . Λέω να πάω να την παραγγείλω.

Τι γνώμη έχετε για αυτήν;

Από ότι ρώτησα έχει 100Hz πάνελ. Θα παίξει ρόλο αυτό σε αθλητικά - ταινίες;

Μιχάλη ρώτησα και για την Samsung J6200 αλλά δε θέλω να ανεβώ σε 48" ούτε να πέσω σε 40". Για αυτήν έχεις καλή γνώμη;

Τέλος στον Κωτσόβολο μου πρότειναν να βάλω εγγύηση 100 για 5 χρόνια, την πρώτη φορά επισκευή μετά αλλαγή. Πιστεύετε ότι συμφέρει;

Η 5500 εχει 50hz panel.

Αλλά με την 40j6200 στα 349 Ευρώ, γιατί να δώσεις 150 πάνω για να πάρεις χειρότερο panel ?
Αν είναι να ανέβεις, όπως είπε ο Μιχάλης θα πας στις 48, να αξίζει τον κόπο

Το πρόβλημα είναι οτι αν ανέβεις 43, πληρώνεις σχεδόν τα ίδια λεφτά με μια 48ρα σε προσφορά, οπότε δεν βλέπω για ποιον λόγο να πας 43.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση Terastios.

Η 6200 τι πάνελ φοράει; Θα παίξει ρόλο αυτό σε αθλητικά - ταινίες που κατά κύριο λόγο θα βλέπω;

Πιστεύεις δηλαδή ότι το καλύτερο θα ήταν να επιλέξω ανάμεσα στην 40j6200 και στην 48j6200;

Σεβαστή η επιθυμία σου να μείνεις στις 43 ίντσες . Άποψη μου όμως , όπως και άλλων εδω μέσα πως για την απόσταση που την θέλεις αν πάς στις 48' , 49' δεν θα το μετανιώσεις !!!!
Σε μερικές μέρες από την ημέρα που θα την βάλεις στο σπίτι θα γίνει αισθητό. Εγώ πέρασα από 40' σε 49' πριν μερικούς μήνες για απόσταση γύρω στα 3 και κάτι μέτρα και νομίζω οτι και η 60άρα θα μου ήταν μια χαρά.
Αν βρεις κάτι που ικανοποιεί τις οικονομικές σου απαιτήσεις γιατί κακά τα ψέματα στην εποχή που ζούμε αυτό έχει γίνει το πιο βασικό , ξανασκέψου το.

Η 6200 φοράει 100ρι VA Panel, που είναι εξαιρετικό για αθλητικά και ταινίες.
Χάνει, όπως όλα τα VA Panel, στις γωνίες θέασης.

Για αθλητικά και ταινίες, σαφώς προτιμότερο είναι VA Panel.

Εξαιρετική επιλογή στα 350 Ευρώ η 40J6200 (mediamarkt - plaisio)
Είχε βγεί παλαιότερα και η 48ρα σε προσφορά στα 550.
Αν αποφασίσεις για 48ρα, γνώμη μου να περιμένεις να ξαναβγεί προσφορά, που θα βγει σίγουρα, γιατί είναι μοντέλο 2015 και ξεστοκάρουν όλες οι αντιπροσωπείες και καταστήματα τώρα, αφού έρχονται αυτά του 2016 σιγά - σιγά.

Αν πας στην 40ρα, καλύτερη τιμή δύσκολα να βρεις, οπότε χτύπα την.

Last edited:
Λοιπόν παίδες, τελικά πήρα την Samsung 40J6200 χθες το βράδυ!

Είμαι κατευχαριστημένος από την τελική επιλογή! Και όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι στο σπίτι! Πολύ ωραία τηλεόραση, εξαιρετική εικόνα και γενικά, όπως είπατε όλοι σας, όντως είναι πολύ καλό value for money! :a0210:

Επίσης οι 40 ίντσες αποδεικνύονται μια χαρά για το μικρό χώρο του καθιστικού μου. Ίσως περισσότερες ίντσες να ήταν κάπως κουραστικές, αν συνυπολογίσουμε ότι τόσα χρόνια τη βγάζαμε με 32-άρα. Οι υπόλοιποι στο σπίτι μου λενε ότι δε θα ήθελαν μεγαλύτερη τηλεόραση. Την έχουνε καταβρει με αυτή! :firstprize:

Ίσως αν συνηθίσουμε σε αυτές τις ίντσες αργότερα να πάμε σε παραπάνω.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους παιδιά για τις συμβουλές. Αποδείχθηκαν καθοριστικές για να κάνω μια πολύ καλή αγορά! :grinning-smiley-043

Καλές θεάσεις!

Εξαιρετική τηλεόραση σε απίστευτη τιμή πήρες.
Αύριο λέω να την πάρω και εγώ για δεύτερη τηλεόραση....