Αγορά νέας τηλεόρασης 46-47"

craven

AVClub Enthusiast
14 November 2007
910
1) Ποσό μεταξύ 1200-1500
2) Απόσταση θέασης γύρω στα 3 μέτρα
3) Χρήση 60% tv (μέσω nova όχι μέσω κεραίας), 40% ταινίες μέσω htpc
4) Προτιμήσεις σε εικόνα: βαθύ μαύρο, όσο το δυνατόν πιό ζωντανά (αλλά αληθινά) χρώματα..

Επιπλέον σχόλια:

Αποκλείω τις plasma για τον απλό λόγο που αναφέρεται εδώ : http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=42501&page=176
στο post 1755
(δυστυχώς θα κάνω συμβιβασμούς στις προτιμήσεις μου λοιπόν.. βλέπε 4)

Με μια μικρή έρευνα αγοράς (όσες μπόρεσα να δώ απο κοντά) είμαι ανάμεσα στις:
1) Samsung 46b650, 46b750, 46b6000, 46b7000
2) Sony 46W5500,
3) LG 47LH9000

Με τις παλιότερες samsung (πχ 40Μ86-87) η γυναίκα μου είχε χοντρό θέμα για το πόσο την ενοχλούσε η "ψευτο3d" αίσθηση που είχαν κάποια κανάλια μέσω κεραίας (δεν είχε άδικο) ελπίζω αυτό να μην ισχύει στις καινούριες.
Για την LG αν και δεν έχω ακούσει όλων των ειδών τις γνώμες εδώ μέσα, εγώ που την είδα στο media markt (με BR και όχι γρήγορη κίνηση) με εντυπωσίασε το μαύρο της και τα χρώματα της. Αντίθετα η 46b6000 μου φάνηκε πολύ ξελπυμένη όπου και να την είδα (ειδικά δίπλα στην 7000 πχ) ίσως έφταιγαν οι ρυθμίσεις στα μαγαζιά.. η 46b650 μου άρεσε (δεν με ξετρέλανε κιόλας) ενώ την 46b750 και την 46w5500 δεν μπόρεσα να τις δώ πουθενά..

Δεκτές όλες οι απόψεις φυσικά αλλά ας μην αρχίσουμε τα "πάρε πλάσμα" αφού εξήγησα τους λόγους, όπως και ας μην αρχίσουμε "η τάδε είναι πολύ καλύτερη και η άλλη είναι μάπα" χωρίς αυτός που το λέει να μην τις έχει δεί καν και τις 2 ή έστω κάποια σύγκριση :) Δεκτή ακόμα και η άποψη του "περίμενε" αρκεί να ξέρω τι να περιμένω :P

H tv που υπάρχει αυτή την στιγμή στο σαλόνι είναι μια 40w2000

Απο αυτες που αναφερεις καλυτερες σε εικονα κατα την αποψη μου ειναι η B750 και η W5500 ενω αν σε ενδιαφερει το slim design μπορεις να παρεις την B7000 η οποια περιπου ειναι στα επιπεδα της B750 (ισως ελαχιστα υποδιεστερη)...

Και πχ ανάμεσα στις b750 και w5500 αν καταλήγαμε εκεί?
Καταλαβαίνω πως η b750 αναφέρεται ότι έχει πραγματικά 200hz οπότε φαντάζομαι θα έχει καλύτερη κίνηση, σε μαύρο, χρώμα κτλ? (ρωτάω γιατί όπως είπα δεν μπόρεσα να τις δώ)
Επίσης η LG απορρίπτεται μόνο λόγο κίνησης ή υπάρχει και κάτι άλλο? μου άρεσε σε BR περισσότερο απ την b6000 και το ίδιο με την b7000 (η οποία είναι ΠΟΛΥ πιό ακριβή) αλλά φυσικά δεν μπόρεσα να δώ γρήγορη κίνηση όπως και δεν ξέρω την εικόνα των 2 παραπάνω tv..

Εγω θα ελεγα να παρεις αυτην που σου αρεσε .
Τελεια δεν ειναι καμια , συνεπως αν στο ματι σε ικανοποιει καποια περισσοτερο ...
-bye-

Αυτή η λογική είναι σωστή.. αλλά υπάρχει ένα bug... σε ένα μαγαζί μπορεί να σου αρέσει μια tv σε σχέση με μια άλλη επειδή δεν έχουν γίνει πχ οι κατάλληλες ρυθμίσεις σε κάποια απ τις 2, επειδή τις βλέπεις σε συγκεκριμένο υλικό, επειδή δεν μπορείς να δείς όλες τις πλευρές μιας tv (χρώματα, μαύρο, κίνηση κτλ κτλ) οπότε σίγουρα μου άρεσε η LG πχ στα 40sec που την κοίταγα όπως δεν μου άρεσε η b6000 στα 30sec που την κοίταγα (είχα και μια γυναίκα να σέρνω :P) αλλά και να τις δώ όλες δεν μπορώ και δεν εμπιστεύομαι το κάθε μαγαζί.. νομίζω κάποιος πρέπει να εμπιστεύεται περισσότερο ένα forum με "γνώστες" παρά το μάτι του σε ένα μαγαζί υπό αντίξοες συνθήκες ;)

Συνεπως , κανεις εναν κοπο και με γυναικα η χωρις (προτιμοτερο το δευτερο στην περιπτωση σου) , πας να δεις και σε αλλα μαγαζια για να εχεις καλυτερη αποψη !
Εμενα στο ματι παντως οι 650/750 μου αρεσαν περισσοτερο (το εχω πει πολλες φορες) , ενω την lh9000 την περιμενα καλυτερη .
Τελος παντων , για τα λεφτα της , στην κατηγορια της , τη θεωρω καλη αγορα , αν τελικα καταληξεις εκει !

οκ... μια τελευταία ερώτηση λοιπόν... γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποιο κατάστημα που να μπορώ να τις δώ όλες ή έστω τις b750, w5500 και LH9000? για να πάω μόνος αυτή την φορά.. :)

την Β750 την εχω δει σε ενα φιλο και ειναι στα ματια μου καταπληκτική. Όμως έχει ΑΠΟΛΥΤΑ 3D αίσθηση που απο οτι λες δεν θα σου αρεσει. 1400 ευρώ κοστίζει η 52W5500 παντως εάν θα ηθελες μεγαλυτερη.

1) Ποσό μεταξύ 1200-1500
2) Απόσταση θέασης γύρω στα 3 μέτρα
3) Χρήση 60% tv (μέσω nova όχι μέσω κεραίας), 40% ταινίες μέσω htpc
4) Προτιμήσεις σε εικόνα: βαθύ μαύρο, όσο το δυνατόν πιό ζωντανά (αλλά αληθινά) χρώματα..

Επιπλέον σχόλια:

Αποκλείω τις plasma για τον απλό λόγο που αναφέρεται εδώ : http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=42501&page=176
στο post 1755
(δυστυχώς θα κάνω συμβιβασμούς στις προτιμήσεις μου λοιπόν.. βλέπε 4)

Με μια μικρή έρευνα αγοράς (όσες μπόρεσα να δώ απο κοντά) είμαι ανάμεσα στις:
1) Samsung 46b650, 46b750, 46b6000, 46b7000
2) Sony 46W5500,
3) LG 47LH9000

Με τις παλιότερες samsung (πχ 40Μ86-87) η γυναίκα μου είχε χοντρό θέμα για το πόσο την ενοχλούσε η "ψευτο3d" αίσθηση που είχαν κάποια κανάλια μέσω κεραίας (δεν είχε άδικο) ελπίζω αυτό να μην ισχύει στις καινούριες.
Για την LG αν και δεν έχω ακούσει όλων των ειδών τις γνώμες εδώ μέσα, εγώ που την είδα στο media markt (με BR και όχι γρήγορη κίνηση) με εντυπωσίασε το μαύρο της και τα χρώματα της. Αντίθετα η 46b6000 μου φάνηκε πολύ ξελπυμένη όπου και να την είδα (ειδικά δίπλα στην 7000 πχ) ίσως έφταιγαν οι ρυθμίσεις στα μαγαζιά.. η 46b650 μου άρεσε (δεν με ξετρέλανε κιόλας) ενώ την 46b750 και την 46w5500 δεν μπόρεσα να τις δώ πουθενά..

Δεκτές όλες οι απόψεις φυσικά αλλά ας μην αρχίσουμε τα "πάρε πλάσμα" αφού εξήγησα τους λόγους, όπως και ας μην αρχίσουμε "η τάδε είναι πολύ καλύτερη και η άλλη είναι μάπα" χωρίς αυτός που το λέει να μην τις έχει δεί καν και τις 2 ή έστω κάποια σύγκριση :) Δεκτή ακόμα και η άποψη του "περίμενε" αρκεί να ξέρω τι να περιμένω :P

H tv που υπάρχει αυτή την στιγμή στο σαλόνι είναι μια 40w2000

"εγώ που την είδα στο media markt (με BR και όχι γρήγορη κίνηση) με εντυπωσίασε το μαύρο της και τα χρώματα της. Αντίθετα η 46b6000 μου φάνηκε πολύ ξελπυμένη όπου και να την είδα (ειδικά δίπλα στην 7000 πχ) ίσως έφταιγαν οι ρυθμίσεις στα μαγαζιά.."

Αν την ειδες στην θεσσαλονικη τοτε ναι η ρυθμισεις ειναι, το παρατηρησα και εγω. Samsung 46b650, 46b750, 46b6000, 46b7000 the best for me!!!

Την LG την είχα πετύχει μόνο στο media markt στου Ρέντη (γενικά δεν είναι διαθέσιμη σαν μοντέλο σε καμιά βδομάδα θα είναι) την B650 την είχε Ηλ. Αθηνών, Carrefour, Media markt ενώ τις b6000, b7000, b8000 τις είχε Ηλ. Αθήνών, Carrefour τις 2 πρώτες και το media markt νομίζω μόνο το b6000 αν θυμάμαι καλά.. θα πάω σήμερα ελπίζοντας να έχουν κάνει παραλαβές (πριν 10 μέρες όλοι μου έλεγαν ότι στις εκπτώσεις θα κάνουν παραλαβές και ότι δέν είχαν τίποτα λόγω εορτών είχαν ξεπουλήσει) ελπίζω να μπορέσω να τις δώ με ηρεμία χωρίς να γυρίσω 80 καταστήματα :P

Αυτό με την 3d αίσθηση της b750 με ξενέρωσε λιγάκι... θα προσπαθήσω να τους πείσω να την δώ (ΑΝ υπάρχει επιτέλους στα καταστήματα) σε τηλεοπτικό σήμα .. αν έχει την 3d αίσθηση πχ της Μ86 ... δυστυχώς με βλέπω να είναι λόγος απόρριψης..
Γενικά τα 3 μοντέλα που χω καταλήξει είναι το b750 (αλήθεια πλέον η τιμή σε σχέση με την 650 είναι πολύ μικρή.. έχουν τελικά διαφορά στην εικόνα έστω και αμυδρή?), w5500 (μακάρι να μπορούσα το z5500) και η LH9000 λόγω τιμής (πλέον έχει πέσει κατω απ τα 1200) αλλά και local dimming.. αν δεν βρώ κάτι απ αυτά τότε πολύ απλά δεν με βλέπω να παίρνω τίποτα μέχρι το Πάσχα... :)

Γενικά τα 3 μοντέλα που χω καταλήξει είναι το b750 (αλήθεια πλέον η τιμή σε σχέση με την 650 είναι πολύ μικρή.. έχουν τελικά διαφορά στην εικόνα έστω και αμυδρή?), w5500 (μακάρι να μπορούσα το z5500) και η LH9000 λόγω τιμής (πλέον έχει πέσει κατω απ τα 1200) αλλά και local dimming.. αν δεν βρώ κάτι απ αυτά τότε πολύ απλά δεν με βλέπω να παίρνω τίποτα μέχρι το Πάσχα... :)

Βεβαια και εχει διαφορα η B750 απο την 650 , εχει λιγο καλυτερη κινηση , για τα δεδομενα των LCD μαλιστα πλησιαζει στον τομεα αυτο την κορυφη (μαζι με την Z5500 που επισης εχει πραγματικα 200 Hz)...

Το local dimming της LH9000 πρακτικα δεν μπορει να λειτουργησει σωστα επειδη οι ζωνες ελεγχου ειναι λιγες , μονο 240...

Βεβαια στα site που προτεινουν τις local dimming σαν την εκπληκτικη τεχνολογια που μονο αυγα δεν βραζει "ξεχνανε" να αναφερουν την πολυ σημαντικη αυτη λεπτομερεια...χρειαζονται τουλαχιστον 500 ζωνες ελεγχου για ικανοποιητικη λειτουργια...

Και πάνω που έγραφα για την z5500 και πως δεν μπορώ να την φτάσω, βγαίνει η 52z5500 στους καταλόγους της media markt στην Θεσσαλονίκη στα 1599 ευρώ.. η χαρά μου κράτησε λίγο όμως καθώς σε τηλεφωνική επικοινωνία μου πριν απο λίγο με media markt Ρέντη μου απάντησαν για την 52z5500 πως το μοντέλο δεν είναι διαθέσιμο πουθενά καθώς η sony δεν έχει διαθέσιμα κομμάτια εδώ και καιρό και πως ούτε παραγγελία δέχοντε σε αυτή την τιμή, όταν τους είπα και πως την βγάζουν στον κατάλογο τότε στην Θεσσαλονίκη μου είπε πως προφανώς στην Θεσσαλονίκη θα την έχουν (άλλη sony εκεί?) .. αυτό Ρέντη όπου μου είπε πως "αν την είχαμε φυσικά θα την δίναμε και εμείς τόσο αφού το χει ο κατάλογος" .. στο περιστέρι όμως ενώ η κοπελιά μου είπε στην αρχή ότι "ίσως έχουμε ένα κομμάτι αλλά ίσως είναι εκθεσιακό" όταν της ανέφερα την τιμή η απάντηση ήταν "αφού δεν είναι κατάλογος περιστερίου δεν ξέρω πάντως η τιμή είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερη απ αυτή που μου λέτε".. μας δουλεύουν νομίζω και θα θελα να ξερά τι σόι κομμάτια είναι αυτά στην Θεσσ και που τα βρήκαν... ίσως αξίζει για κάποιους "βόρειους" να το ψάξουν... εγώ δυστυχώς τελικά παραμένω στα μοντέλα που είπα.. και με προτεραιότητα με αυτά που ακούω στην samsung b750 (μα τον Τουτατί κάνε να μην έχει άσχημη 3d αίσθηση όταν την δώ)
Νεότερα ελπίζω το βράδυ..

Η διαφορα B750 με Ζ5500 στην εικονα ειναι μικρη , μαλιστα με τις στανταρ ρυθμισεις στα καταστηματα η Samsung φαινεται να δειχνει καλυτερα (κατι που βεβαια δεν ισχυει με τις κανονικες ρυθμισεις για οικιακο περιβαλλον)...

Η ελλειψεις σε πολλες εταιρειες οφειλονται στην καταργηση καποιον σειρων ενοψει των νεων μοντελων 2010...

Αν δεν βιαζεσαι μπορεις να περιμενεις τι νεες Sony και Samsung δηλαδη...

Δεν βιάζομαι τόσο (η w2000 είναι αξιοπρεπέστατη για τα χρόνια της με εξαίρεση το μέγεθος της που 40 ίντζες μου είναι πλέον λίγες) και καθώς βλέπω ότι παντου τα μοντέλα που θέλω δεν είναι διαθέσιμα άμμεσα αλλά μόνο κατόπιν παραγγελίας με άγνωστη ημερομηνία παράδωσης, ίσως τελικά για αγορά καλής τηλεόρασης να μην είναι καλή εποχή και να πρέπει να περιμένω..

Να ρωτήσω κάτι χαζό... μιλάμε για 240 ζώνες και για την 42 και για την 47 και για την 55? αυτό σημαίνει ότι στην πράξη η 42άρα η LG θα έχει πολύ καλύτερη αντίθεση και μαύρο (έλεγχο του μαύρου καλύτερα) απ τις μεγαλύτερες λόγο μικρότερης έκτασης κάθε ζώνης ή χαζομάρες λέω? (βέβαια 42 ίντζες για 3 μέτρα πάλι μικρή θα μου είναι... εγκυκλοπαιδικά ρωτάω καθαρά :))

Εδω βρηκα για το αντιστοιχο Αμερικανικο μοντελο να λεει για μονο 90 ζωνες ελεγχου...

LED LG’s 55LH90 is South Korea’s first 240Hz LED TV. Well, its smaller siblings 47LH90 and 42LH90 will be too. The 55″ LCD TV using a LED backlight has 960 LEDs lighting it up. It’s got local dimming too: 90 LED zones are controlled to generate a contrast ratio of more than 2,000,000:1!

http://www.displayblog.com/2009/04/22/lg-55lh90-55-240hz-led-tv/

Αν ειναι ετσι τοτε ακομη χειροτερα τα πραγματα...

Παντως στο Αγγλικο site της LG που κοιταξα η LH9000 οπως και η SL9000 εχουν αποσυρθει (μαλλον καταργηθηκαν)...μονο η SL9500 υπαρχει...

Όπως και να χει ... ενώ είπα πως δεν θα έπερνα τηλεόραση σήμερα.. πέρασα μια βόλτα απ το media markt περιστερίου και ρώτησα για την 52z5500 (το μόνο media markt που είχε ένα κομμάτι σφραγισμένο αφού σε όποιο μαγαζί και αν πήρα οποιασδήποτε αλυσίδας μου είπαν ότι έχει έλειψη για τουλάχιστον ένα μήνα και σε ένα μήνα θα ρθει στα 2400-2500 όπως επέμεναν όλοι) .. έριξα λοιπόν άδεια μήπως πιάσω γεμάτα λέγοντας για την περίφημη τιμή των 1599 στην Θεσσ.
Αυτή την στιγμή απολαμβάνω στο σαλόνι μου την νέα μου 52z5500 αρύθμιστη μεν με το μόνο που μπορώ να πω να είναι πως ούτε clouding δεν βλέπω, με τις βασικές ρυθμίσεις η εικόνα είναι άπαιχτη σε HD (φοβερό μαύρο... ΜΑΥΡΟ)..
μπορεί να μου βγήκε η πίστη να την χωρέσω στο GETZ μου, να την ανεβάσω μόνος χωρίς ασανσέρ και να την στήσω αλλά... για 1599 νομίζω άξιζε :)
Δυστυχώς ήταν το τελευταίο κομμάτι παντού (και την τιμή την έκαναν εκεί μόλις έμαθαν την τιμή της Θεσσ που δεν το ξεραν καν.. 2300 ειχαν την 46αρα) ... νομίζω απ ότι κατάλαβα πήρα ότι καλύτερο μπορούσα εκτός πλάσμα :)