Αγορά νέας τηλεόρασης 48-50" εώς 500 ευρώ

passenger80

New member
11 February 2015
40
Καλησπέρα σε όλους,
ψάχνω μια τηλεόραση κυρίως για gaming και ταινίες, λιγότερο για tv και πολύ λιγότερο για αθλητικά. Η απόσταση θέασης είναι περίπου 2 μέτρα. Θέλω να δώσω περίπου 500 , βέβαια δεν θα με πείραζε να δώσω λιγότερα!
Κάνοντας μια έρευνα αγοράς, έχω καταλήξει στα εξής μοντέλα (σε αύξουσα τιμή)
Samsung UE48H5000
Lg 49LB5500
Sony KDL-48w585b
Sony KDL-48605b
Samsung UE48H6200

Επειδη δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα smart tv, wifi, Ethernet, δεν θα με πείραζε να αγόραζα την πρώτη στη λίστα και να γλύτωνα πάνω από 100 . Απο αυτά που βρήκα, η h5000 έχει αρκετά καλή εικόνα για τα λεφτά της. Αυτό που με απαχολεί είναι τα 50hz. Θα έχω πρόβλημα στο gaming; Γιατί κυρίως για αυτό τη θέλω. Κάπου διάβασα οτι η Sony 585b είναι καλή για gaming, αλλά και αυτή 50hz είναι. Έχει διαφορά απο τη Samsung h5000 σε αυτόν τον τομέα;
Αν τα hz παίζουν σοβαρό ρόλο στο gaming, πρέπει να πάω στην ακριβότερη 6200 ή και η Sony είναι αρκετή;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειας σας!

Καλωσόρισες. Το σήμα από τις κονσόλες είναι στα 60 Hz, οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα με μια τηλεόραση 50/60 Hz. Σε περίπτωση που παίζεις παιχνίδια με γρήγορη κίνηση όμως, το motion interpolation μιας τηλεόρασης με 100 ή 200 Hz ενδεχομένως να μειώνει την όποια "θολούρα" υπάρχει. Αν και συνήθως, τηλεοράσεις με περισσότερα Hz από το panel έχουν υψηλότερο lag. Νομίζω πως οι καλύτερες λύσεις είναι οι δύο τελευταίες στην λίστα σου. Σε κάθε περίπτωση όμως, πήγαινε να δεις όλες τις επιλογές από κοντά.

Re: Απάντηση: Αγορά νέας τηλεόρασης 48-50" εώς 500 ευρώ

Καλωσόρισες. Το σήμα από τις κονσόλες είναι στα 60 Hz, οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα με μια τηλεόραση 50/60 Hz. Σε περίπτωση που παίζεις παιχνίδια με γρήγορη κίνηση όμως, το motion interpolation μιας τηλεόρασης με 100 ή 200 Hz ενδεχομένως να μειώνει την όποια "θολούρα" υπάρχει. Αν και συνήθως, τηλεοράσεις με περισσότερα Hz από το panel έχουν υψηλότερο lag. Νομίζω πως οι καλύτερες λύσεις είναι οι δύο τελευταίες στην λίστα σου. Σε κάθε περίπτωση όμως, πήγαινε να δεις όλες τις επιλογές από κοντά.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
Για την πρώτη που ειναι και 100 φθηνότερη τι άποψη έχεις; Έιναι καλή για παιχνιδια; Την έχω δει και απο κοντά και μου φαίνεται ικανοποιητική για τα λεφτά της. Ξέρεις αν έχει ικανοποιητικό lag ή θα έχω πρόβλημα;
Όσο για τις 2 Sony, κάπου διάβασα εδώ μέσα οτι είναι ακριβώς οι ίδιες τηλεοράσεις με διαφορετικό design και οτι δεν αξίζουν τα παραπάνω 60 της δεύτερης. Δεν ισχύει;

Καλημέρα
Σήμερα έλαβα sms απο την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ και έχει την LG 49Lb5500 στα 399 , την τηλεόραση αυτή την ζαχαρωνα εδώ και καιρό αλλά στα 449 που έιχε δεν θα την αγόραζα. Παρακάτω θα βρέιτε το link με τα χαρακτηριστικά της τηλέορασης.
http://www.electroniki.gr/electroniki/el_gr/lg-49lb5500.php

Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία!
Την είχα δει και εγώ αυτήν, αλλά έχω διαβάσει διάφορα για τις φετινές lg και οτι είναι καλύτερες οι Samsung και οι Sony περίπου στις ίδιες τιμες. Η Samsung ue48h5000 είναι περίπου στα ίδια λεφτά και από αυτά που κατάλαβα είναι κάπως καλύτερη. Δεν ξέρω βέβαια, ας πει κάποιος που γνωρίζει τη γνώμη του!

Την είχα δει και εγώ αυτήν, αλλά έχω διαβάσει διάφορα για τις φετινές lg και οτι είναι καλύτερες οι Samsung και οι Sony περίπου στις ίδιες τιμες. Η Samsung ue48h5000 είναι περίπου στα ίδια λεφτά και από αυτά που κατάλαβα είναι κάπως καλύτερη. Δεν ξέρω βέβαια, ας πει κάποιος που γνωρίζει τη γνώμη του!
Έτσι όπως τα λες είναι!

Βέβαια η 48H5000 έχει και 50 διαφορά (449)

Η φθηνότερη στο σκρουτζ εχει 416 . 16 διαφορά δεν ξέρω αν αξίζει. Εμένα βασικά η απορία μου είναι αν αξίζουν τα 100 διαφορά που έχει η Sony KDL-48w585b. Η μήπως και η Samsung UE48H5000 για παιχνίδια και ταινίες είναι αρκετή και δεν αξίζουν τα 100 παραπάνω;

εδώ και 2 εβδομάδες έχω συνδέσει ps4 με την samsung 48h5000 και πραγματικά δεν έχει καμία θολούρα ή κοψίματα σε pro2015, nba2k15 και far cry 4...επίσης σε αθλητικά κανένα θέμα...το μόνο αρνητικό είναι πως όταν ενεργοποιείς το led motion (και καλά για να έχεις τα 100Hz που υπόσχεται στα specs) τότε μειώνεται αισθητά η φωτεινότητα της οθόνης αλλά χωρίς να γίνεται ενοχλητικό ακόμα και με τα φώτα όλα ανοιχτά στο σπίτι...για μένα που έψαχνα όσο γίνεται αξιοπρεπέστατη τηλεόραση σε χαμηλή τιμή είναι μία τίμια επιλογή. ελπίζω να βοήθησα..κοίτα τι έχω γράψει και στα review για την συγκεκριμένη tv!

Αν κάθεσαι σε κοντινή απόσταση είναι ευδιάκριτη η "θολούρα" που υπάρχει σε όλες τις τηλεοράσεις 50 Hz, κατά την γρήγορη κίνηση του πλάνου. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως οι πιο πάνω επιλογές δεν είναι αξιοπρεπείς για την χρήση για gaming ή την παρακολούθηση αθλητικών, ενώ υπάρχουν διάφορες μέθοδοι σε τηλεοράσεις 50 Hz που περιορίζουν το motion blur. Εξαρτάται και από την "ευαισθησία" του καθενός σε τέτοια θέματα.

Αυτό είναι το πρόβλημα μου, οτι δεν ξέρω ποσο ενοχλητικό μπορεί να είναι αυτό το motion blur γιατί δεν έχω εικόνα! Έχω μια 32" ίντσες που δεν έχω προσέξει τίποτα τέτοιο αλλά ίσως στη μεγαλύτερη να είναι ενοχλητικό, δεν ξέρω! Έχω δει και κάποια βιντεάκια στο YouTube αλλά δεν εχω πλήρη εικόνα του προβλήματος. Βέβαια ο φίλος πριν έλεγε οτι δεν εχει προσέξει τίποτα στην δικιά του με το ps4! Και τα 150 παραπάνω είναι θεματάκι! Αλλά απο την άλλη, δεν αγοράζεις και tv καθε μέρα!! Μεγάλο πρόβλημα!

Μόνο από κοντά μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα. Πάρε μαζί σου ένα ολιγόλεπτο video από ποδοσφαιρικό αγώνα, σε ένα usb stick και παίξε το στις τηλεοράσεις που σε ενδιαφέρουν. Εναλλακτικά, δες παρόμοιο υλικό στην 32" τηλεόρασή σου από ένα μέτρο απόσταση περίπου.

Μόνο από κοντά μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα. Πάρε μαζί σου ένα ολιγόλεπτο video από ποδοσφαιρικό αγώνα, σε ένα usb stick και παίξε το στις τηλεοράσεις που σε ενδιαφέρουν. Εναλλακτικά, δες παρόμοιο υλικό στην 32" τηλεόρασή σου από ένα μέτρο απόσταση περίπου.

+1000!!

Καλή ιδέα, αυτό θα κανω! Εχει σημασία η ποιότητα του video? να ειναι hd ή και απλό τηλεοπτικό σήμα είναι το ίδιο;

Όσο καλύτερη ποιότητα γίνεται. Με τηλεοπτικό σήμα, θα δεις τις δυνατότητες upscale της εκάστοτε τηλεόρασης.

Αγορά νέας τηλεόρασης 48-50 ιντσών, όποιος μπορεί ας βοηθήσει!!!

Καλησπέρα σας,
Είμαι σε αναζήτησή νέας τηλεόρασης και έχω καταλήξει στα εξής μοντέλα:
SONY KDL50W705
Samsung UE50h6200 ή την UE48h6200
Samsung UE48h6400
Samsung UE48h6500

Η απόσταση θέασης είναι περίπου 2 μέτρα, και τη θέλω για gaming, ταινίες και τηλεόραση (και που και που αθλητικά).
Τις πρώτες 2 που είναι 50 ίντσες τις προτιμώ αλλά δεν ξέρω αν οι άλλες 2 τελευταίες είναι σε κάτι καλύτερες και για 2 ίντσες λιγότερο δε με πειράζει πολύ.
Η Sony είναι η πιο ακριβή απο όλες και δεν ξέρω αν αξίζει η διαφορά από τις άλλες φθηνότερες. Αν η διαφορά δεν είναι μεγάλη προφανώς προτιμώ τις φθηνότερες! Από αυτά που έχω διαβάσει, και η Samsung ue48h6200 είναι καλή τηλεόραση και επειδή είναι και η φθηνότερη τη σκέφτομαι σοβαρά, αν δεν χάνω βέβαια κάτι σημαντικό απο τις άλλες ακριβότερες!
Οποιοδήποτε γνώμη θα με βοηθούσε ιδιαίτερα!
Ευχαριστω για το χρόνο σας!

Re: Αγορά νέας τηλεόρασης 48-50 ιντσών, όποιος μπορεί ας βοηθήσει!!!

Πάρε τη SONY.Και χαμηλότερο input lag έχει και καλύτερη για digea είναι.