Αγορά νέας τηλεόρασης, απόσταση θέασης 3,5 ~ 4μ

TR-909

New member
27 October 2012
66
Καλησπέρα, είμαι στη διαδικασία αναζήτησης μοντέλων για τηλεόραση η οποία θα είναι τοποθετημένη ...κάπως μακρυά.Με ενδιαφέρουν σίγουρα το Full HD, 100Mhz+ true refresh rate, και η χρήση θα είναι για θέαση ταινιών/σειρών (.mkv , ripped blurays) και ποδοσφαιρικούς αγώνες από Digea / Nova (όχι HD).Θα με ενδιέφερε να έχει καλό media player ώστε να μπορώ να αναπαράγω τοπικά περιεχόμενο (μέσω USB) εναλλακτικά wifi adapter (802.11n) για σύνδεση με τοπικό δίκτυο και αναπαραγωγή από εκεί (πχ DLNA).

*Μία Samsung UN40EH6030 που αγοράσαμε πέρυσι έχει εκπληκτικό "μαμά" media player ο οποίος παίζει τα πάντα και σωστά (υπότιτλοι, κτλπ)

Τώρα αυτό που με προβληματίζει είναι η διάσταση διότι για μεγάλες διαγωνίους (κοντά στις 60") η τεχνολογία Plasma φαίνεται μονόδρομος αλλά από την άλλη ίσως κάτι να μου διαφεύγει.Επιπλέον δεν ξέρω ποιες αξιόλογες προτάσεις κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή - ότι βλέπω είναι από ιστοσελίδες καταστημάτων χωρίς να γνωρίζω την ποιοτική τους απόδοση.Θα με καλύψει κάτι στις 55"~60" ή τρέφω αυταπάτες?

Δεν μου είναι απαραίτητα τεχνολογία Smart, 3D και το budget κυμαίνεται περί τα 1000 .

Ευχαριστώ προκαταβολικά και κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη.:cool4:

Καλά εννοείται ότι είναι καλύτερη η 6400 απλά δεν ξέρω αν έχει και μεταφορικά από το συγκεκριμένο κατάστημα (είναι Θεσσαλονίκη). To Πλαίσιο από την άλλη (αν και δεν το συμπαθώ σαν αλυσίδα λόγω TurboX) έχει αρκετά καταστήματα και δωρεάν μεταφορικά.

Δεν χανει κατι να κανει μια ερωτηση στο καταστημα που δινει την 6400 στα 1040.Η 6200 στο 1000αρικο τη θεωρω ακριβη.Στα 700-800 το πολυ θα ηταν πιο τιμια.Επισης μεχρι να τελειωσουν οι εκπτωσεις σιγουρα θα δουμε και αλλες 55αρες κατω απο το 1000αρικο οποτε οποιος δεν βιαζετε σε 10-20 μερες σιγουρα θα χτυπησει καλυτερες προσφορες.

Πολυ ενδιαφερον τιμη αλλα ειναι αξιοπιστο το καταστημα?

Αγαπητοί φίλοι ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας.Για να πω την αλήθεια κοιτούσα για plasma αλλά κάτι οι αμφιβολίες που έχω για τις plasma (burn-in, αντανακλάσεις, κτλπ) κάτι η 6400 η οποία φαίνεται "κανόνι" στα specs με έκανε να αλλάξω γνώμη για μια ακόμη φορά.Για την απόσταση θέασης τι λέτε με καλύπτουν οι 55" - φοβάμαι ότι είμαι πιο κοντά στα 4~4,5μ.Σίγουρα θα πρέπει να πάω να τις δω από κοντά για να σχηματίσω πιο σωστή άποψη αλλά και μια τρίτη γνώμη πάντα βοηθάει. :smile:

παιζει ρολο τι διασταση ειχες πριν και το διαστημα προσαρμογης στην νεα
ειχα 50ρα στα 3.00 μ και οταν πηρα 65 μετα απο μια εβδομαδα πηγα την πολυθρονα στα 2.70 με 1080 ταινιες
σε 3δ θελει στα 2.30 περιπου
οταν ομως παιζει φουλ σκριν στα 2.70 ειναι ικανοποιητικα
εννοειται οτι δεν βλεπω τηλεοπτικο σε τετοια αποσταση,εχω την παλια 50

Re: Απάντηση: Αγορά νέας τηλεόρασης, απόσταση θέασης 3,5 ~ 4μ

Πολυ ενδιαφερον τιμη αλλα ειναι αξιοπιστο το καταστημα?

Καλή ερώτηση. Προσωπικά δεν έχω ιδέα. Πάντως, τα μεταφορικά για μια τηλεόραση 55" είναι στα 140 , κάτι που ανεβάζει κατά πολύ το κόστος. Απ' ό,τι κατάλαβα, το κατάστημα έχει έδρα το εξωτερικό (Γερμανία) και απλά στέλνει και Ελλάδα.

Αγαπητοί φίλοι ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας.Για να πω την αλήθεια κοιτούσα για plasma αλλά κάτι οι αμφιβολίες που έχω για τις plasma (burn-in, αντανακλάσεις, κτλπ) κάτι η 6400 η οποία φαίνεται "κανόνι" στα specs με έκανε να αλλάξω γνώμη για μια ακόμη φορά.Για την απόσταση θέασης τι λέτε με καλύπτουν οι 55" - φοβάμαι ότι είμαι πιο κοντά στα 4~4,5μ.Σίγουρα θα πρέπει να πάω να τις δω από κοντά για να σχηματίσω πιο σωστή άποψη αλλά και μια τρίτη γνώμη πάντα βοηθάει. :smile:
Για 4 με 4,5μ κανονικά θες προβολέα, αλλά με τηλεόραση το μίνιμουμ είναι 60 με 65 ίντσες ακόμα καλύτερα.
Βλέπω με 55 ίντσες στα 2,8μ και για ταινίες θα ήθελα 65αρα, φαντάσου τώρα για τη δική σου απόσταση.
Μπορείς να δεις και τη sony 60W855, αξιολογότατη σε εικόνα και πιο κοντά στις ίντσες που χρειάζεσαι και με καλή τιμή.

Φίλε takis1964 με μπέρδεψες λίγο...έβλεπες την 50" από τα 3μ και με την 65" χρειάστηκε να πας στα 2.70 (?).Εκτός και κατάλαβα κάτι λάθος οπότε συγχώρα με προκαταβολικά. :-)

Leonid ευχαριστώ για την απάντηση, με προβληματίζει και εμένα πολύ αυτό που αναφέρεις.Λόγω δουλειάς (πολύ την περίοδο αυτή) δεν έχω καταφέρει ακόμη να επισκεφτώ κάποιο κατάστημα ευελπιστώ να γίνει αυτό άμεσα.Πάντως για την SONY που προτείνεις είναι overbudget τα +1500€ :-)

Για Plasma στις 60" υπάρχουν προτάσεις?

Ευχαριστώ.

Ναι γιατι το ματι συνηθισε αλλα και λογω της καλυτερης εικονας που ειχα καθοτι νεοτερο μοντελο st60

Update: Πήγα μια βόλτα και είδα κάποιες τηλεοράσεις από κοντά.Να ξεκινήσω από την 55" LCD Samsung 6400 η οποία δεν φάνηκε να δικαιολογεί τα 1299€ που την κοστολογούσαν στο Media Markt - στο εξωτερικό τιμάται στα 970€ τιμή σαφώς λογικότερη.Επίσης η 60" Plasma LG PB5600 (777€) έδειχνε τόσο "χλωμή" ανάμεσα στις τόσες LED και γενικότερα η εικόνα της μου φάνηκε μέτρια.Εκεί που κόλλησα πραγματικά ήταν με την 55" Samsung 6900 η οποία στο demo που έπαιζε ήταν εντυπωσιακή και δεν χόρταινα να την χαζεύω.Ξέρω το 4k είναι ουτοπία, content δεν υπάρχει, κτλπ αλλά ότι ξεχώριζε ανάμεσα στο πλήθος των υπολοίπων ήταν γεγονός.:worshippy:

Για την απόσταση...μέχρι τα 3~3.5μ τα πράγματα ήταν ικανοποιητικά, σίγουρα όσο πιο κοντά τοσο περισσότερο χορταίνεις εικόνα.Όσο ξεμάκραινα προς τα 4μ άρχιζε να χάνεται η ουσία και να μεγαλώνει ο δικός μου προβληματισμός.Έσχατη λύση η αγορά πολυθρόνας για θέαση από κοντινή απόσταση.Παραμένω αναποφάσιστος ωστόσο απομακρύνομαι από την σκέψη της Plasma (συνηγορεί και το γεγονός ότι κανείς σας δεν πρότεινε τέτοια τεχνολογία) και μάλλον θα περιμένω λίγο ακόμη έως και τα τέλη των εκπτώσεων μήπως και προκύψει κάποια καλή προσφορά.

Ευχαριστώ για μία ακόμη φορά όλους σας για την πολύτιμη βοήθεια.

Δεν προτείνει κανείς plasma γιατί δεν έχει απομείνει τίποτα σε κυκλοφορία που να καλύπτει και το budget σου φυσικά. Η LG που είδες δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο πάντως.

Ειδες και εσυ οτι απο κοντα φαινεται καλυτερα! οποτε καταλαβαινεις γιατι πηγα τον καναπε κοντυτερα ! Για 55 παντως πας στα 2.50 μετρα το πολυ για να βλεπεις λεπτομερεια με μπαρες πανω κατω

Επανέρχομαι...

55" LCD, 100Hz true και ΟΧΙ Edge LED... budget περί τα 1200€? =)

Όποιες προτάσεις εννοείται ευπρόσδεκτες.

Μάλλον άκυρο ήταν το ερώτημά μου εξ' αρχής καθώς απ' ότι φαίνεται σε αυτή την κατηγορία τιμής τα πάντα είναι Edge. Ευχαριστώ πάντως για την πρόταση. :-)

Ψάχνω να βρω κάποιο link με panels / TV για Samsung και Sony μοντέλα 2014 - αν κάποιος έχει κάποιο bookmark προκαταβολικά υπόχρεος. Τελευταία εισαγωγή στη λίστα:
https://www.skroutz.gr/s/4847425/Samsung-UE55H6700.html

αλλά δεν έχω βρει κάποιο σοβαρό review ακόμη, όπως και οι τιμή της (γενικότερα οι τιμές αυτή την περίοδο σε σχέση με εξωτερικό) είναι αδικαιολόγητα υψηλή.