Αγορά νέας τηλεόρασης.[Budget 600 ευρώ]

kasmir

New member
20 February 2007
45
Καλημέρα σας.
Η τηλεόραση στο σαλόνι μας άφησε χρόνους και πρέπει να προχωρήσουμε σε αγορά νέας.

Χρήση:

• Τηλεοπτικό σήμα 90%
  • Ταινίες HD 5%
  • Gaming 5%

Απαιτήσεις:

• Budget μέχρι 600 ευρώ
  • Απόσταση θέασης 4m(max)
Έχω δει αυτές:

1. LG 42LD550
  2. Panasonic TX-P42U30

Οι 42 inches είναι οριακά,ίσως και λίγες,αλλά το budget είναι πολύ περιορισμένο.

Ευχαριστώ για κάθε πρόταση/συμβουλή.

Κώστας.

Last edited:
Panasonic U30

Εχει ολα τα θετικα των πλασμα: πιο "αναλογικη" εικονα σε τηλεοπτικο , πιο φυσικα χρωματα , πολυ μεγαλυτερη πραγματικη αντιθεση , τελεια ομοιομορφια , μεγαλη γωνια θεασης κτλ.

Δεν υπαρχει λογος να πας σε LCD με μονο 5% gaming.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Κατά καιρούς διαβάζω για το φαινόμενο burn in και δεν έχω βγάλει κάποιο ακριβές συμπέρασμα παρά μόνο ότι όσο προχωράει η τεχνολογία έχουν μειωθεί οι πιθανότητες να εμφανιστεί.Μπορείς αναφορικά να μου πεις τι πρέπει να προσέξω για να μην εμφανιστεί;;;
Επίσης με προβληματίζει και η κατανάλωση των plasma;;;Ποσοστιαία πόσο παραπάνω είναι από τις lcd;;;

Η Panasonic 42GT30 μετρηθηκε απο site στα 124 watt , η LG 42LE5500 στα 102 watt.

Αν πουμε οτι δυο τηλεορασεις εχουν 30 watt διαφορα τοτε...

0.07 ευρω/KWh x 8 ωρες/ημερα x 365 ημερες/χρονο x 0,030 KW = 6,13 ευρω/χρονο

Ολες οι οθόνες με βάση τον φώσφορο (CRT & Plasma) εχουν μια γνωστη
ευπαθεια να "απομνημονευουν" κάποια μόνιμα είδωλα στην οθόνη. Αυτό το "κάψιμο' είναι μια φυσική ιδιότητα του φώσφορου και του τρόπου που αντιδρά στο φώς και τα ηλεκτρικά φορτία.Το burn-in είναι αποτέλεσμα χαλασμένων πιξελς τα οποία εχασαν την πλήρη φωτεινοτητα τους, απέκτησαν μια μνήμη στην λειτουργία τους και θυμούνται την χρωματική πληροφορία που "ταίζονταν" για ένα μεγάλο διάστημα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να "ξεχασουν" την εικόνα που σχημάτιζαν. Τα στατικά λογότυπα καναλιών είναι ίσως ο σοβαρότερος κίνδυνος, οι μπάρες αριστερά και δεξιά όταν βλεπουμε 4:3 υλικό σε 16:9 οθόνη, μια παγωμένη εικόνα απο DVD, μια παγωμένη εικόνα απο δορυφορικό δέκτη, εικόνα και μενού απο βιντεοπαιχνίδι αποτελουν τα μέγιστα προβλήματα καψίματος. Συγουρα οι εταιρειες εχουν ελαχιστοποιηση τους κινδυνους αυτους, αλλα ειναι και θεμα χρησης της TV, εαν παιζεις σε 4:3 ή να εχεις στατικες εικονες...

Η Panasonic 42GT30 μετρηθηκε απο site στα 124 watt , η LG 42LE5500 στα 102 watt.

Αν πουμε οτι δυο τηλεορασεις εχουν 30 watt διαφορα τοτε...

0.07 ευρω/KWh x 8 ωρες/ημερα x 365 ημερες/χρονο x 0,030 KW = 6,13 ευρω/χρονο

Τίποτα ουσιαστικά.

Ολες οι οθόνες με βάση τον φώσφορο (CRT & Plasma) εχουν μια γνωστη
ευπαθεια να "απομνημονευουν" κάποια μόνιμα είδωλα στην οθόνη. Αυτό το "κάψιμο' είναι μια φυσική ιδιότητα του φώσφορου και του τρόπου που αντιδρά στο φώς και τα ηλεκτρικά φορτία.Το burn-in είναι αποτέλεσμα χαλασμένων πιξελς τα οποία εχασαν την πλήρη φωτεινοτητα τους, απέκτησαν μια μνήμη στην λειτουργία τους και θυμούνται την χρωματική πληροφορία που "ταίζονταν" για ένα μεγάλο διάστημα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να "ξεχασουν" την εικόνα που σχημάτιζαν. Τα στατικά λογότυπα καναλιών είναι ίσως ο σοβαρότερος κίνδυνος, οι μπάρες αριστερά και δεξιά όταν βλεπουμε 4:3 υλικό σε 16:9 οθόνη, μια παγωμένη εικόνα απο DVD, μια παγωμένη εικόνα απο δορυφορικό δέκτη, εικόνα και μενού απο βιντεοπαιχνίδι αποτελουν τα μέγιστα προβλήματα καψίματος. Συγουρα οι εταιρειες εχουν ελαχιστοποιηση τους κινδυνους αυτους, αλλα ειναι και θεμα χρησης της TV, εαν παιζεις σε 4:3 ή να εχεις στατικες εικονες...

Και εγώ αυτό το άρθρο διαβάζω μόλις τώρα.

Επειδή τηλεόραση τις περισσότερες ώρες της ημέρας βλέπουν οι γονείς μου δεν ξέρω αν θα μπουν στην διαδικασία να ακολουθήσουν τις οδηγίες για αποφυγή του burn in.Είναι και αυτός ένας σοβαρός παράγοντας για την αγορά Plasma τηλεόρασης...:ridinghorse:

Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση παιδιά σε αυτό το budget;;;Βοηθήστε λίγο γιατί έχουμε μείνει χωρίς τηλεόραση!

Νομίζω ότι με τα λεφτά που διαθέτεις είναι κάπως δύσκολο να βρεις καλύτερη από την Panasonic U30. Εναλλακτικές θα μπορούσαν να είναι η Samsung C650 και η LG PJ550 (HD Ready), οι οποίες είναι περσινά μοντέλα.

Επειδή τηλεόραση τις περισσότερες ώρες της ημέρας βλέπουν οι γονείς μου δεν ξέρω αν θα μπουν στην διαδικασία να ακολουθήσουν τις οδηγίες για αποφυγή του burn in.Είναι και αυτός ένας σοβαρός παράγοντας για την αγορά Plasma τηλεόρασης...:ridinghorse:

Δεν υπαρχουν οδηγιες για την αποφυγη burn in. Απλως να χρησιμοποιεις νορμαλ την τηλεοραση χρειαζεται. Burn in για να παθεις πρεπει να προσπαθησεις.

Συγκεκριμενα ουτε 8 ωρες συνεχομενες με την ιδια εικονα δεν αρκουν για να το παθεις...

http://www.digitalversus.com/final-...rn-in-on-the-panasonic-p50v10-news-13317.html

O πεθερος μου εχει πλασμα εδω και 1.5 χρονο και με 10 ωρες χρηση ημερησιως (και χωρις κανενα απολυτως στρωσιμο) δεν τα καταφερε να παθει τιποτα παντως.-bye-

Δεν υπαρχουν οδηγιες για την αποφυγη burn in. Απλως να χρησιμοποιεις νορμαλ την τηλεοραση χρειαζεται. Burn in για να παθεις πρεπει να προσπαθησεις.

Συγκεκριμενα ουτε 8 ωρες συνεχομενες με την ιδια εικονα δεν αρκουν για να το παθεις...

http://www.digitalversus.com/final-...rn-in-on-the-panasonic-p50v10-news-13317.html

O πεθερος μου εχει πλασμα εδω και 1.5 χρονο και με 10 ωρες χρηση ημερησιως (και χωρις κανενα απολυτως στρωσιμο) δεν τα καταφερε να παθει τιποτα παντως.-bye-

Πολύ καλό το test Yperior!

Ενας φιλος μου εχει κανει παρομοιο τεστ σε LG plasma οταν ξεχασε το menu του δορυφορικου δεκτη ολο το βραδυ να παιζει με ανοιχτη την τηλεοραση.

Δεν επαθε burn in ουτε αυτος , η τηλεοραση ομως ηταν ενος χρονου.

Σε καινουργια τηλεοραση πλασμα με λιγοτερο απο 200 ωρες δεν θα συνιστουσα τετοια πραγματα.

Σε καινούρια και σε περίοδο στρωσίματος όντως. Είναι πάντως αρκετά καθησυχαστικό.