Αγορά νέας τηλεόρασης για δωμάτιο.

s2t2s

New member
4 January 2009
2
Καλησπέρα σας. Ενδιαφέρομαι για αγορά νέας τηλεόρασης για το υπνοδωμάτιο-γραφείο μου.
Αυτή τη στιγμή έχω μια 22αρα LG που είναι μόνιτορ για pc, έχει και τηλεοπτικό δέκτη, και έχω και το ps3 συνδεδεμένο πάνω της. Επειδή όμως ψήνομαι να πάω σε μοντέλο που θα υποστηρίζει 3D, και το νέο ψηφιακό σήμα ψήνομαι να αγοράσω μια καινούρια τηλεόραση η pc μόνιτορ σε μεγαλύτερο μέγεθος. Προϋπόθεση είναι να έχει active 3D και ψηφιακό δέκτη. Η τηλεόραση θα χρησιμοποιείται κυρίως για να λειτουργώ τον υπολογιστή (οπότε θα πάει πάνω από το γραφείο), για gaming από υπολογιστή και ps3 και φυσικά για ταινίες blue ray, ή τηλεοπτικές σειρές. Δηλ. 90% για λειτουργία υπολογιστη, gaming, ταινίες, και 10% για ψηφιακή τηλεόραση. Για λειτουργία υπολογιστή ή gaming η απόσταση μου από την οθόνη θα είναι μικρότερη του μισού μέτρου. Όταν θα βλέπω ταινίες ή σειρές ή ακόμη και τηλεόραση θα είμαι ξάπλα στο κρεβάτι που είναι κάτι παραπάνω από 3 μέτρα μακρυά από το γραφείο (άρα και από την οθόνη). Η οθόνη που γλυκοκοιτάζω αυτή τη στιγμή είναι η Sony KDL-40H850 (πάντα μου άρεσαν τα προϊόντα της sony) και η τιμή της (γύρω στα 1100) είναι τα περισσότερα που είμαι διατεθειμένος να διαθέσω. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα πάρω κάτι άλλο αν μου προταθεί και είναι και καλύτερο για τη δουλεία που το θέλω.
Οπότε για να κλείσω αυτό που θέλω να μάθω είναι:
Οι 40 ίντσες είναι πολλές για να δουλεύεις-παίζεις σε κοντινή (περίπου μισό μέτρο) απόσταση; Αν τα υπολόγισα σωστά η sony θα έχει το μέγεθος του γραφείου μου.
Θα έχω κάποιο πρόβλημα θέασης αν βλέπω 3D ταινίες και είμαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι;
Αυτά μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή.
Ευχαριστώ πολύ για όποιες προτάσεις-παρατηρήσεις.
Σωτήρης.

Λοιπόν, τις 32" ίσως και να τις αντέχεις για κάποια ώρα στο μισό μέτρο απόσταση. Επίσης, 3D στα τρία μέτρα με 40" καλύτερα να το ξεχάσεις. Χρειάζεσαι τουλάχιστον 55". Οπότε, αν έχεις χώρο, άσε το υφιστάμενο monitor σου για τη χρήση με τον υπολογιστή και πάρε μια τηλεόραση για όλα τα υπόλοιπα. Ούτως ή άλλως πάνω στο γραφείο η τηλεόραση είναι αρκετά ψηλά οπότε θα χρειαστείς κάποιο άλλο χαμηλότερο έπιπλο ή κάποια επιτοίχια βάση.

Re: Απάντηση: Αγορά νέας τηλεόρασης για δωμάτιο.

Λοιπόν, τις 32" ίσως και να τις αντέχεις για κάποια ώρα στο μισό μέτρο απόσταση. Επίσης, 3D στα τρία μέτρα με 40" καλύτερα να το ξεχάσεις. Χρειάζεσαι τουλάχιστον 55". Οπότε, αν έχεις χώρο, άσε το υφιστάμενο monitor σου για τη χρήση με τον υπολογιστή και πάρε μια τηλεόραση για όλα τα υπόλοιπα. Ούτως ή άλλως πάνω στο γραφείο η τηλεόραση είναι αρκετά ψηλά οπότε θα χρειαστείς κάποιο άλλο χαμηλότερο έπιπλο ή κάποια επιτοίχια βάση.

Και εγώ φοβάμαι πως είναι πολλές οι ιντσες. Έτσι και αλλίως η τηλεόραση θα πήγαινε πάνω σε επιτοίχια βάση κατά προτίμηση με βραχίωνα, απλά έλεγα να μην έχω την μια οθόνη πάνω από την άλλη. Καμιά πρόταση για μοντέλα είτε σε 32 είτε σε 40;

Κοίτα καλύτερα για κάποια στις 46"-47", αν όχι μεγαλύτερη. Στις 32" δεν υπάρχει νόημα να κοιτάζεις εκτός αν θα πάρεις δύο καινούργιες τηλεοράσεις, μια στις 32" και μια μεγαλύτερη.