Αγορά νέας τηλεόρασης για κουζίνα

apos1982

New member
11 September 2008
14
Καλησπέρα,
θελω να παρω μια μικρη τηλεοραση γυρω στις 24 ιντσες για την κουζινα.
λογικα θα ειναι monitor-tv και απο οτι εχω δει καλο ειναι να εχει ips πανελ για να μπορεις να βλεπεις απο διαφορες γωνιες (αν καταλαβα καλα)
εχω βρει αυτη
http://www.cosmodata.gr/product/162903/

βεβαια εχω βρει και αυτη
http://www.plaisio.gr/thleoraseis/tv/tileoraseis/Samsung-LED-TV-Monitor-23-6-T24C300EW.htm
η οποια εχει και usb, ωστε να μπορω να βαλω και καμια ταινια.
εχετε να προτεινετε κατι αλλο?
ευχαριστω πολυ

Λογικά θα σου πουν πως οι τηλεοράσεις που κοιτάς είναι πολύ μικρές για κουζίνα και να κοιτάξεις γύρω στις 50 ίντσες :P

Λογικά θα σου πουν πως οι τηλεοράσεις που κοιτάς είναι πολύ μικρές για κουζίνα και να κοιτάξεις γύρω στις 50 ίντσες :P

Παπαπαπα!!!!!!Δηλητηριο σταζεις.....χεχεχε!Περα απο την πλακα,κατι εχεις παρεξηγησει!Και στο θεμα του φιλου,οποια και απο τις 2 να παρεις για την κουζινα,μια χαρα θα σου ειναι φιλαρακι!

Μια μέτρια κουζίνα έχει απόσταση θέασης 2,5 με τρία μέτρα, άρα σύμφωνα με τα γραφόμενα εδώ οι 37 ίντσες είναι το μίνιμουμ :p
Σοβαρά τώρα εγώ πήρα μια arielli σε προσφορά από το eshop και για την κουζίνα είναι ότι πρέπει.....

Φιλε , κοίτα κάτι σε προtzεκτορα και πανί 120 ιντσών.

¬_¬

Πάρε την samsung και απόφυγε την lg.
Αν πάλι εσύ είσαι ο αφέντης της κουζίνας και τρέχεις πέρα δώθε και παράλληλα θες να ρίχνεις κλεφτες ματιές σε tv , πάρε την LG με IPS panel δεν θα έχεις πρόβλημα να κοιτάς από οποια γωνια θες.

Και κάτι άλλο σημαντικό.
Αν η κουζίνα είναι ΠΑΝΤΑ φωτισμένη ( πρωί βραδυ , που πιστεύω ότι θα είναι ) τότε σίγουρα κοίτα σε LG.
Η samsung υποφέρει ( σχεδόν όπως η πλάσμα ) σε φωτισμένο χόρo , ενώ η LG με το IPS panel δεν θα έχει κανένα πρόβλημα και τα χρώματα θα είναι ένα σκαλί πιο ζωντανά από την samsung.

Last edited:
Φιλε , κοίτα κάτι σε προtzεκτορα και πανί 120 ιντσών.

¬_¬

Χαχα that's the spirit...

Τελικά δεν έχω καταλάβει πλήρως... σε σκοτεινό περιβάλλον επιλέγουμε non IPS και σε φωτεινό το αντίθετο; Οι non IPS δεν έχουν καλή εικόνα στις γωνίες και έχουν χειρότερα χρώματα;

Oι τηλεορασεις με ips panel αποδιδουν καλυτερα σε φωτεινο χωρο και εχουνε καλυτερες γωνιες θεασης.Σε σκοτεινες συνθηκες θεασης εχουνε τρομερο προβλημα με την απεικονιση του μαυρου,βασικα δεν εχουνε μαυρο,αλλα γκρι.Οι αλλες με va panel εχουνε εμφανως καλυτερο μαυρο,αλλα υστερουνε σε γωνιες θεασης!

Δηλαδή IPS για γενικής χρήσεως τηλεοράσεις και VA για καλύτερη κινηματογραφική εμπειρία κτλ.

Πάντως, επειδή και εγώ βρίσκομαι εις αναζήτηση νέας τηλεόρασης, σήμερα απογοητεύτηκα με το τηλεοπτικό σήμα βλέποντας τηλεοράσεις του επιπέδου της Samsung 6400. Ακόμα και σε μεγαλύτερες αποστάσεις από αυτές που αναφέρονται ως "ιδανικές", το θέαμα είναι τραγικό. Το αναφέρω αυτό με αφορμή το σχόλιο που έκανα στο συγκεκριμένο thread, αλλά και λόγω του ότι σε πολλές περιπτώσεις θεωρώ (κουζίνα, τηλεόραση για ηλικιωμένους, αποστάσεις 1.5 μέτρου κτλ) πως οι προτάσεις που γίνονται είναι μη ρεαλιστικές.