αγορα νεας τηλεορασης μετα απο επισκεψη σε καταστημα

nigio

Established Member
22 December 2008
284
παιδια καλησπερα!διαβαζοντας εδω και καιρο την ενοτητα των τηλεορασεων ψαχνουμε μαζι με την κοπελια μου για μια τηλεοραση γυρω στις 40 ιντσες.αποσταση θεασης 1,5-1,7 μετρα...Να τονισω οτι δεν μας ενδιαφερει το 3d.Μπατζετ γυρω στα 700-800 ευρω.Επισκεφτικαμε ενα μεγαλο καταστημα και ειδαμε απο κοντα διαφορες τηλεορασεις..

Στα ματια μου καλυτερη απ ολες φανηκε η c6000 παρολο που στο φορουμ δεν εχει αποσπασει τα καλυτερα σχολια..πολυ καλη επισης μου φανηκε η c650(best lcd 2dtv κατα πολλους),που δεν ειχε την "σπιρταδα" και την ενταση της c6000..Eιναι τυχαιο οτι η εικονα των samsung μου φανηκε καλυτερη απο οτι τηλεοραση βρεθηκε μπροστα μου στην ιδια κατηγορια?βλ.philips,sharp,sony..
Kαι τωρα η μεγαλη μου απογοητευση..Ειδα απο κοντα την 50u20 που οπως λετε ολοι ειναι ενα σκαλι πιο κατω απο την s20,που ηταν υποψηφια προς αγορα..Δεν μπορω να καταλαβω το λογο που εκθιαζεται τοσο πολυ η συγκεκριμενη σειρα της panasonic καθως:

1)το μαυρο της στους τιτλους τελους της ταινιας επαιζε (mkv κινουμενων σχεδιων πρεπει να ταν) ηταν ενα μαυρο-γκρι σε αντιθεση με το υπεροχο μαυρο των samsung
2)τα χρωματα της σε ενταση και ζωντανια δεν συγκρινοταν με τα ζωντανα χρωματα της c6000.
3)H Φωτεινοτητα της ηταν λες και με το ζορι αγγιζε το 50% των αλλων 2..

Ειναι τα ματια μου τοσο υποκειμενικα κ απειρα ή δεν ελαβα υποψη κατι?Μπορει να με διαφωτισει καποιος που τις εχει δει απο κοντα ολες?

Η U20 είναι καλή τηλεόραση,με την προυπόθεση ότι δεν θα πεύτει πάνω στην οθόνη φως...μιας και δεν έχει αντιανακλαστικό φίλτρο.Η S20 αντιθέτως έχει.Λόγω της τεράστιας φωτεινότητας των led lcd σου φάνηκε καλύτερη...αλλά σε οικιακές συνθήκες δεν μπορείς να δεις έτσι!

Φιλικά,
Ανδρέας

Αχα..Πες το ετσι...Μα λεω κ εγω ειναι δυνατον να πεφτω τοσο εξω,ενω ολοι λενε για το μαυρο τον panasonic..Θα προσπαθησω να βρω και την S20.Οποιεσδηποτε αλλες αποψεις καλοδεχουμενες.Περιμενω με αγωνια!

δεν έλαβες υπόψη τον έντονο φωτισμό του καταστήματος και τις ρυθμίσεις που παίζουν οι τηλεοράσεις. όταν βάλεις τις τηλεοράσεις στο σπίτι, το γκρι μαυρο στις Plasma είναι μαύρο, το μαύρο των lcd-led είναι γκρι, τα ζωντανά χρώματα της 6000 είναι υπερτονισμένα και υπερκορεσμένα σαν να παίζεις playstation και τα χρώματα της plasma είναι κινηματογραφικά. (θεωρώ ότι η plasma έχει στρωθεί κανονικά).

Απάντηση: Re: αγορα νεας τηλεορασης μετα απο επισκεψη σε καταστημα

Αχα..Πες το ετσι...Μα λεω κ εγω ειναι δυνατον να πεφτω τοσο εξω,ενω ολοι λενε για το μαυρο τον panasonic..Θα προσπαθησω να βρω και την S20.Οποιεσδηποτε αλλες αποψεις καλοδεχουμενες.Περιμενω με αγωνια!
και την s20 να δεις σε μαγαζί θα σε απογοητεύσει!!

Re: Απάντηση: Re: αγορα νεας τηλεορασης μετα απο επισκεψη σε καταστημα

και την s20 να δεις σε μαγαζί θα σε απογοητεύσει!!

Για θεαση HD ταινιων τι προτεινεται ως καλυτερο?

Eγω παντως με μια LCD, ενα παλιο μοντελο, την LE-40F86BD, ειτε πρωι ειναι, ειτε απογευμα, ειτε βραδυ, η εικονα της ειναι υπεροχη.

Δηλαδη οταν βλεπω F1 το μεσημερι, με τιγκα ηλιο, τι θα επρεπε να κανω με μια Plasma? Να κλεινω οχι μονο τις κουρτινες αλλά και το πατζουρι; Ή μηπως να παρακαλαω για βροχινο αγωνα (οχι εκει, αλλά εξω απο το σπιτι μου για να κοψει την ηλιοφανεια...)

Τελος παντων.
Και τωρα να αλλαζα, παλι LCD θα επαιρνα. Και παλι Samsung.

ΥΓ. Ο λογος που σου αρεσαν ειναι λογω του "clear panel". Και οντως, εχει διαφορά. Και που να δεις 1080p... θα σου φυγουν τα σαγονια...

Eγω παντως με μια LCD, ενα παλιο μοντελο, την LE-40F86BD, ειτε πρωι ειναι, ειτε απογευμα, ειτε βραδυ, η εικονα της ειναι υπεροχη.

Δηλαδη οταν βλεπω F1 το μεσημερι, με τιγκα ηλιο, τι θα επρεπε να κανω με μια Plasma? Να κλεινω οχι μονο τις κουρτινες αλλά και το πατζουρι; Ή μηπως να παρακαλαω για βροχινο αγωνα (οχι εκει, αλλά εξω απο το σπιτι μου για να κοψει την ηλιοφανεια...)

Τελος παντων.

ΥΓ. Ο λογος που σου αρεσαν ειναι λογω του "clear panel". Και οντως, εχει διαφορά. Και που να δεις 1080p... θα σου φυγουν τα σαγονια...

Απ' οτι καταλαβα μαλλον εχουμε το ιδιο ματι.Χωρις να θελω να το φανω "fanboy" η εικονα της samsung ηταν ενα σκαλι πανω απ ολες..

Για θεαση HD ταινιων τι προτεινεται ως καλυτερο?
Εγώ θα σου πρότεινα την s20 είναι απλά τέλεια και αξίζει το κάθε ευρώ της και παραπάνω από τα 700 που έδωσα.

Σε πληροφορώ φίλε μου δεν είναι έτσι την έχω απέναντι από το παράθυρο και πέφτει νταλα ο ήλιος και δείχνει μια χαρά με κλειστές κουρτίνες (φυσικά το βράδυ δείχνει 4φορές καλύτερα) αλλά δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Επίσης με ανοιχτές κουρτίνες τον ήλιο να πέφτει έτσι και η plasma και το monitor του pc LCD που είναι και τα δυο δεν αποδίδουν καλά. Το μόνο που πιστεύω είναι ότι η plasma θέλει διαφορετικές ρυθμίσεις σε έντονο φως από αυτές σε σκοτάδι. Όσο για τα μαγαζία έχουν διαφορετικό φωτισμό που δεν έχει σχέση ούτε με ηλιακό ούτε με οικιακό.

Η C6000 μια χαρα τηλεοραση ειναι (που ειδες αρνητικα σχολια).

Σε αλλο καταστημα που την ειχα δει διπλα με την C650 η διαφορα στην εικονα μεταξυ των δυο ηταν μηδαμινη. Οπως και η C750 που εδειχνε το ιδιο και καλυτερα με την C8000.

Τελος παντων.

Έτσι πίστευα κ εγώ φίλε. Όταν πρωτοπήρα τη σειρά 6 της samsung (full hd 100hz) έλεγα απίστευτη εικόνα. Όταν αγόρασα την panasonic όμως , πλέον δεν μπορώ να δω στη samsung, όλα μου φαίνονται ψεύτικα. Αν είναι καλή ταινία τη βλέπω στην panasonic, αν είναι αδιάφορη κ θέλω να περάσει η ώρα στη samsung. Στη μία είναι απλά μια ταινία και στην άλλη είναι κινηματογράφος. Άσε που ο κόσμος είναι προκατειλημμένος αρνητικά με τις plasma, όχι γιατί έχει δει κ δεν του αρέσει αυτό που βλέπει αλλά από αυτά που ακούει από πωλητές και από αυτά που δεν μπορεί να δει σε μαγαζί.

Τηλεοραση με τηλεοραση εχει διαφορά.
Ειτε απο LCD σε LCD, ειτε απο Plasma σε Plasma.
Oποτε το οτι δεν σου αρεσει η δικη σου LCD δεν μου λεει απολυτως τιποτα.

Το θεμα ειναι να παιζει καλα σε ολες τις συνθηκες, σε ολα τα φορμά, ακομα και στα αναλογικα καναλια... και φυσικα να εχει καλο ηχο.

Οσο για τις προκαταληψεις κτλ οφειλεις να παραδεχτεις πως κανενα αρνητικο δεν ειναι μυθος. Ολα ειναι πραγματικοτητα. Απλα αλλαζει το ποσο εντονα ειναι ανα μοντελο ή σε σχεση με παλαιοτερα.
Ξεκινησαν και ειχαν τεραστια προβληματα. Τοσο χοντρα που κανονικα δεν θα επρεπε να υπηρχαν στην αγορα.
Καταναλωση, ζεστη (εκπομπη πολυ μεγαλης θερμοτητας), κακιστη αποδοση οταν πεφτει φως (και ναι εχω δει πως ειναι μια plasma και με φως της ημερας), προβλημα με στασιμες εικονες/λογοτυπα, και πολλα αλλα...
Και ομως, και τοτε που ηταν απλα για τα σκουπιδια και παλι υπηρχαν καποιοι που τις εκθειαζαν...

Οσο για τον ενδιαφερομενο το μονο που μενει ειναι να συγκρινει τις τηλεορασεις για τις οποιες ενδιαφερεται (στα οικονομικα του) με τις ωρες.
Αν και με ρυθμισεις shop mode θα βρει τεραστιες διαφορες αναμεσα σε διαφορετικα μοντελα. Που αλλες οφειλονται στις διαφορετικες ρυθμισεις και αλλες σε διαφοροποιηση του μοντελου.

Δυστυχως δεν υπαρχει ανθρωπος που να εχει δοκιμασει ο ιδιος στο σπιτι του πολλα μοντελα της ιδιας χρονιας ωστε να εχει μια καπως ολοκληρωμενη αποψη.

Μπορώ άνετα να σου κάνω μια τριπλή σε μέγεθος λίστα με τα προβλήματα των lcd,αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου...όσο το να καταλάβεις ότι η κάθε τεχνολογία προορίζεται για διαφορετική χρήση.Πχ οι lcd είναι monitors που απλά δείχνουν και tv...οι plasma είναι τηλεοράσεις.Ας πάρουμε ένα ένα τα μειονεκτήματα που ανέφερες.
1)Αντανακλάσεις.
Δεδομένου του ότι η εμπρόσθια επιφάνεια είναι από γυαλί είναι αναπόφευκτες,αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι η δραματική κατάσταση που βλέπει κάποιος σε ένα κατάστημα.Επίσης οι περισσότερες πλέον έχουν κάποια αντιανακλαστική επιφάνεια προς την αποφυγή αντανακλάσεων.

Κατανάλωση:
Η κατανάλωση τους σε σχέση με μια lcd μπορεί να είναι το πολύ 10-15 ευρώ...μιλώντας πάντα για οθόνες ίδιων διαστάσεων,είναι άτοπο το να συγκρίνεις μια 32'' με μια 50''.

Θερμότητα:
Δεν νομίζω πλέον να υφίσταται τέτοιο πράγμα...πολλές plasma είναι πιο κρύες από διάφορες lcd.

Ir
Με προσεκτική χρήση-χρήση για παρακολούθηση ταινιών-τηλεόρασης,δεν θα έχεις απολύτως κανένα πρόβλημα.Οι μόνες χρήσεις που δεν ενδίκνεται να πάρεις plasma είναι το ατέλειωτο gaming και η χρήση της ως επιφάνεια εργασίας.

Αυτά τα ολίγα...

Φιλικά,
Ανδρέας

Υ.Γ Αμ ήτη άλλο η απάντηση σου θα ήθελα να είναι εμπεριστατωμένη και να μην αναφέρεις επιγραμματικά 3 προβλήματα μιας και βγαίνουν λάθος συμπεράσματα πολύ εύκολα.

Last edited:

Θερμότητα:
Δεν νομίζω πλέον να υφίσταται τέτοιο πράγμα...πολλές plasma είναι πιο κρύες από διάφορες lcd..
Τώρα που είναι ακριβό το πετρέλαιο δεν θα με πείραζε να έχω μια έξτρα πηγή θερμότητας, αλλά γμτ η panny δεν ζεσταίνεται καθόλου.

Στη μία είναι απλά μια ταινία και στην άλλη είναι κινηματογράφος.

:SFGSFGSF:

Aυτη ειναι η διαφορα τηλεορασης (plasma) με μονιτορ (LCD-LED).

Ύστερα από αρκετούς συμβιβασμούς, είμαι πλεόν κάτοχος μιας LG 42LD450, η τηλεόραση δείχνει πολύ καλή, όλα τα λεφτά στην θέαση HD mkv αρχείων από τον Media Player του X-treamer.
Την προτείνω ανεπιφύλακτα μιας και το κόστος αγοράς ( ~600 ευρώ ) σε σχέση με αυτά που προσφέρει για μένα κρίνεται πολύ καλό.

Στο αντίστοιχο νήμα το Σαββατοκύριακο θα κάνω εκτενέστερη παρουσίαση.
Η σειρά S και σε μένα έδειξε τα πλεονεκτήματά της, ωστόσο θέλει λίγο ψάξιμο για να βρείς διαθέσιμα κομμάτια πλεόν μιας και το μοντέλλο τείνει προς κατάργηση.

Στη μία είναι απλά μια ταινία και στην άλλη είναι κινηματογράφος.

:SFGSFGSF:

Aυτη ειναι η διαφορα τηλεορασης (plasma) με μονιτορ (LCD-LED).

Aναλογως πως το εννοουμε. Μεχρι πριν λιγο καιρο οι Plasma ειχαν μικρη αναλυση. Παλι ομως "κινηματογραφικης αισθησης" τις χαρακτηριζαν.
Και φυσικα αναμεσα σε ποια μοντελα κανουμε συγκρισεις.

Οι συγχρονες ταινιες θελουν μια διαφορετικη προσεγγιση απο αυτη του "κινηματογραφου".

ΥΓ. Εγω ημουν "τυχερος" μιας και με 1000 ειχα αγορασει την ναυαρχιδα της Samsung, που πριν μερικους μηνες απο την αγορα της κοστιζε 2200 και ηταν και πολυ φθηνη για την κατηγορια της σε σχεση με τον ανταγωνισμο...

Και εγώ όταν είδα plasma σε ένα κατάστημα Saturn απογοητεύτηκα προφανώς απο τον φωτισμό και τις λάθος ρυθμίσεις ισως. Πραγματικά σαν να μην ηθελαν να τις πουλήσουν, τόσο χάλια!

Σε δευτερο κατάστημα (Public) ήταν όπως θα έπρεπε. Τα ανειδικευτα μάτια μου θα χαρακτηριζαν πιο "αληθινά" τα χρωματά τους...

Σε δευτερο κατάστημα (Public) ήταν όπως θα έπρεπε. Τα ανειδικευτα μάτια μου θα χαρακτηριζαν πιο "αληθινά" τα χρωματά τους...
Κ εμένα στο μόνο κατάστημα που μου πρότεινε ο πωλητής plasma ήταν στο Public στο Cosmos στη Θεσσαλονίκη.