Αγορά Νέας Τηλεόρασης. Μόνιμη σύνδεση με PC

dackman

New member
14 April 2012
72
Κιλκίς
Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι να αγοράσω καινούρια τηλεόραση και θα ήθελα κάποιες προτάσεις και βοήθεια στο να ξεκαθαρίσω καποια πράματα.

Κατ' αρχάς η παλιά TV είναι η LG 37LF2500 την οποία την έχω μόνιμα συνδεδεμένη με τον υπολογιστή.

Η απόσταση παρακολούθησης: ο πιο κοντινος θεατής είναι στα 1,9μ και ο πιο μακρινός γύρο στα 2,6μ. Συνήθεις απόσταση τα 2,2μ.

Δεν με ενδιαφέρει σε καμία περίπτωση το 3D και το smart tv, κοιτάω μόνο την ποιότητα εικόνας. Για την ακρίβεια με βολεύει να μην έχει 3D και smart tv επειδή ετσι θα πέσει το κόστος της τηλεόρασης και εγώ θέλω να είναι φθηνή.

Θα είναι μόνιμα συνδεδεμένη με τον υπολογιστή.
Και η χρήση θα είναι για παιχνίδια και ταινίες. Αθλητικά δεν βλέπω, αλλά νομίζω πως οι ταινίες και τα παιχνίδια απαιτουν την ίδια ποιότητα εικόνας.

Ενδιαφέρομαι για τηλέοράσεις απο 37'' έως 42''

Οι προτάσεις σας θα ήθελα (αν είναι ευκολο) να είναι για όλο το παραπάνω εύρως ιντσών. Δηλάδη, πέστε μου και για 37'' και για 40'' και για 42''. Εγώ προτιμώ μια 37'' με καλύτερη εικόνα παρά μια 42'' με χειρότερη εικόνα.

Επίσης θα ήθελα, αν γίνετε, μαζί με την τηλεόραση που προτείνετε να γράφετε και πόσα Hz πραγματικά είναι το πανελ και ποιάς χρονιάς μοντελο είναι.

Το μπάτζετ. Καλό θα ήταν να μην ξεπερασουμε τα 500 . Αλλά θα ήθελα να ακούσω και τις ελαφρως ακριβότερες προτάσεις.

Κάτι ακόμα, το soap opera effect τι ακριβώς είναι; ποιές τηλεοράσης το παρουσιάζουν;

Last edited:
Κοίτα καλύτερα μεταξύ 40" και 47". Αν χρειάζεσαι μεγάλες γωνίες θέασης κάποια με IPS panel, δηλαδή LG και Panasonic κυρίως. Το soap opera effect εμφανίζεται κυρίως σε τηλεοράσεις που εφαρμόζουν motion interpolation σε σήμα 24p (ταινίες) μετατρέποντάς το σε εικόνα ανάλογη σαπουνόπερας (video).

Re: Απάντηση: Αγορά Νέας Τηλεόρασης. Μόνιμη σύνδεση με PC

Κοίτα καλύτερα μεταξύ 40" και 47". Αν χρειάζεσαι μεγάλες γωνίες θέασης κάποια με IPS panel, δηλαδή LG και Panasonic κυρίως. Το soap opera effect εμφανίζεται κυρίως σε τηλεοράσεις που εφαρμόζουν motion interpolation σε σήμα 24p (ταινίες) μετατρέποντάς το σε εικόνα ανάλογη σαπουνόπερας (video).

Δηλαδή αν δεν κανεις χρηση σήμα 24p δεν θα έχεις πρόβλημα;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά Νέας Τηλεόρασης. Μόνιμη σύνδεση με PC

Δηλαδή αν δεν κανεις χρηση σήμα 24p δεν θα έχεις πρόβλημα;

Δεν κατάλαβες. Απλά αφήνεις το motion interpolation απενεργοποιημένο στις ταινίες και είσαι οκ. Εκτός αν υπάρχουν άλλα "προβλήματα", pulldown κλπ.

http://www.skroutz.gr/s/3255421/Sony-KDL-42W650.html Πιό μικρή δεν σου προτείνω δεν έχει νόημα, αυτή έχει καλή εικόνα σε ταινίες και είναι πολύ καλή για gaming. Αν μπορείς να ανέβεις λίγο σε χρήματα, η http://www.skroutz.gr/s/3005576/Samsung-UE46F6100.html θα σου δώσει μαζί με την μεγαλύτερη επιφάνεια και τα 100Ηz και 3d.

H σονυ πόσα πραγματικά Hz είναι;
Με αυτήν τι διαφορά εχει; https://www.skroutz.gr/s/3284388/Sony-KDL-42W651.html?keyphrase=SONY+KDL-42W651

Για πάνω απο 42'' δεν το σκέφτομαι καθόλου μα καθόλου. πρωτον είναι πιο ακριβές. Δευτερον, κανω συχνές μετακομοίσεις. Αν πάω σε καποιο σπίτι που δεν βολέυει ο χόρος θα είμαι σε ένα μικρό σαλόνι με μία γιγαντιαία τηλεόραση.

Δεν προλαβαίνω να γράφω...

Το pulldown που γράφτηκε πιο πάνω τι είναι;

Αν δεν βολέυει ο χόρος και οι 46αρες γιγαντιαίες γίνονται.

Γιατί, στα παιχνίδια και στις ταινίες (μέσω υπολογιστή) τα 50Hz και τα 100Hz δεν έχουν διαφορά;

Πάντως την σονυ την είχα προσέξει και γω απο πρίν. Όντως καλή φαίνεται.

καμία άλλη πρόταση;

Re: Απάντηση: Αγορά Νέας Τηλεόρασης. Μόνιμη σύνδεση με PC

Πιο κάτω σε ποιότητα εικόνας...

Σ' ευχαριστώ φίλε μου.

Η W650 τι πάνελ έχει; Θέλω να πω είναι IPS; Το φτιάχνει η ίδια η σονυ ή το παίρνει π.χ. απο την LG; Τα 200hz τα φταχνει χρησημοποιόντας εξ'ολοκλήρου υπερδιπλασιασμό των καρε ή χρησημοποιεί και τον φωτησμό όπως οι LG;

motion interpolation είναι η τεχνολογία που ανεβάζει τα Hz στα 200; (ή 100 ή 400 ή 800 αναλογα την τηλεόραση)

IPS panel βρίσκεις κυρίως σε LG και Panasonic LCD τηλεοράσεις. Κύριο προτέρημά τους είναι οι μεγάλες γωνίες θέασης. Υστερούν όμως σε σχέση με τα VA ή άλλα παρεμφερή σε μαύρο και αντίθεση. Η W650 έχει VA panel στα 50 Hz, αλλά για τη χρήση που την προορίζεις δε θα έχεις πρόβλημα με αυτή τη συχνότητα ανανέωσης του panel. Επίσης, η μέγιστη συχνότητα στις LCD είναι τα 200 Hz από το panel. Οτιδήποτε βλέπεις πιο πάνω, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σε σχεση με την LG 37LF2500 που έχω τώρα θα δω μεγάλη διαφορά ή θα είναι μικρή η διαφορά και δεν θα αξίζει να δώσω τόσα λεφτά;

Θα δεις διαφορά μεν, αλλά όπως έχω γράψει και πιο πάνω καλύτερα να δεις κάποια μεγαλύτερη.

οι μεγαλύτερες ξεφέυγουν σε λεφτα. πες μου μια προταση για μεγαλυτερη.

προτείνεις μεγαλήτερες γιατί θα έχουν και καλύτερη ποιότητα εικόνας ή μόνο για το μέγεθος;

να επανέλθω λίγο στο προηγούμενο θέμα και ελπίζω να μην σε ζαλιζω. Η διαφορά θα είναι μεγάλη ή μικρη; θα θελα την γνώμη σου. Αν και θα έπρεπε να πάω μια βόλτα απο τα μαγαζιά και να παρακαλάω κάποιο απο αυτά τα μαγαζιά να την έχει μέσα για να την δώ με τα μάτια μου. αλλά η αγορα του κιλκις είναι μικρή, μακάρι να την έχουν.

Κατ´αρχάς, χρειάζεσαι μεγάλες γωνίες θέασης ? Κοινώς, θα κάθονται αρκετά άτομα στην τηλεόραση ? Αν ναι, δες την LG LN5400. Για κάτι καλύτερο, με VA panel, την Samsung F6100 που έχει προταθεί προηγουμένως. Αν δε μπορείς να δώσεις τόσα χρήματα, κοίτα για τις μικρότερες εκδόσεις τους. Μπορείς να δεις επίσης την LG LA6130. Οι δύο LG και η W650 είναι στα 50 Hz, η F6100 στα 100 Hz. Δες τις από κοντά και αποφάσισε.