Αγορά νέας τηλεόρασης...τα φώτα σας !

matsakonists

New member
14 January 2011
38
Καλησπέρα,
είμαι σε αναζήτηση νέας τηλεόρασης αλλά δεν έχω ιδέα ποια κατεύθυνση να πάρω.
Ας βάλουμε τα πράγματα στη σειρά:
Ψάχνω μια 40"-42" μάλλον LED λόγω τεχνολογίας. Η τηλεόραση θα χρησιμοποιηθεί για καθημερινά προγράμματα και ταινίες οπότε δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις ως προς τα hz (πιστεύω 100 θα με καλύπτουν).
Το 3D δε με πολυενδιαφέρει με την έννοια ότι είναι τεχνολογία στις απαρχές της. Προτιμώ μια ιδιαίτερα ποιοτική LED παρά μια μέση 3D.
Με ενδιαφέρει κυρίως η ποιότητα στην εικόνα. Ο ήχος σχεδόν καθόλου καθώς σκέφτομαι να αγοράσω home theater.
Και το σημαντικότερο.....το budget:
800-1000 ευρώ

Τι έχετε να προτείνετε;
Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη....

Ευχαριστώ πολύ !

Εγώ προσωπικά θα σου πρότεινα plasma και την εξής panasonic TX-p42g20 (φυσικά αν μπορείς να περιμένεις μέχρι μέσα Μαρτίου θα βγει η G30).

Πρώτον δεν υπάρχουν ακόμα καθαρά LED(δηλαδή παντού LED στο πίσω μέρος για φωτισμό) αυτό που πουλάνε είναι edge LED (δηλαδή LCD με LED στις άκρες) όποτε δεν αξίζουν τα λεφτά τους έκτος αν θες το λεπτό desing. Τώρα για τις πλάσμα έχουν καλύτερη εικόνα και χρώματα, κίνηση smooth και καλύτερη απόδοση των αποχρώσεων του γκρίζου. Ένα κακό που μπορώ να πω είναι ότι δεν ενδεικνύονται για πολύ φωτεινούς χώρους. Επίσης στα ίδια λεφτά σε σχέση με τις LCD θα πάρεις καλύτερη Plasma. Αυτά είναι η άποψη μου.

Γιατί plasma και όχι LED?

Γιατι αν παρεις μια πλασμα και μια LED LCD με τα ιδια λεφτα η πλασμα σιγουρα θα δειχνει καλυτερα.

Και γενικα οι πλασμα εχουν εικονα που πλησιαζει πολυ τις γνωστες μας CRT σε μαυρο-αντιθεση-χρωματα. Οι LCD-LED αντιθετα δειχνουν αρχικα εντυπωσιακες λογω εντονων χρωματων και μεγαλης φωτεινοτητας αλλα μετα απο λιγο γινονται κουραστικες ειδικα σε οικιακο περιβαλλον.

Οι LED πωλουνται ακριβα λογω διαφημισης γιατι ο κοσμος δεν ξερει οτι ειναι απλα LCD με λεντακια περιμετρικα της οθονης για φωτισμο.

Last edited: