Αγορά νέας τηλεόρασης | τι παίζει με τις Toshiba

chriskourou

Senior Member
24 December 2009
381
Καλησπέρα,

Σκέφτομαι να αγοράσω νέα tv και θα ήθελα τη γνώμη σας. Με μια πρόχειρη ματιά που έριξα, μου χτύπησαν στο μάτι οι:

1. http://www.skroutz.gr/s/4765865/LG-42LB650V.html
2. http://www.skroutz.gr/s/4993276/Toshiba-40L5435DG.html

Η απόσταση θέασης μου είναι στα 2-2,5 μέτρα. Δεν κοίταξα για μεγαλύτερες, γιατί ταινίες βλέπω συνήθως μέσω προτζέκτορα. Ρωτάω τι παίζει με τις toshiba γιατί από πλευράς σχεδιασμού, μου φαίνονται πιο ελκυστικές, ωστόσο δεν πολυκυκλοφορούν..

ΥΓ: Η LG είναι στα 500hz και η toshiba στα 400hz. Θα καταλάβω διαφορά;
ΥΓ2: Αξίζουν οι ακριβότερες Sony και Philips τα παραπάνω λεφτά ή πληρώνω και όνομα;
ΥΓ3: Τελικά οι smart tv's σου λύνουν τα χέρια ή είναι ταλαιπωρία;
ΥΓ4: Να προτιμήσω passive ή active 3D ;

Συγνώμη για το μακροσκελές thread.

Leonid

AVClub Addicted Member
29 June 2010
2,813
Καλησπέρα,

Σκέφτομαι να αγοράσω νέα tv και θα ήθελα τη γνώμη σας. Με μια πρόχειρη ματιά που έριξα, μου χτύπησαν στο μάτι οι:

1. http://www.skroutz.gr/s/4765865/LG-42LB650V.html
2. http://www.skroutz.gr/s/4993276/Toshiba-40L5435DG.html

Η απόσταση θέασης μου είναι στα 2-2,5 μέτρα. Δεν κοίταξα για μεγαλύτερες, γιατί ταινίες βλέπω συνήθως μέσω προτζέκτορα. Ρωτάω τι παίζει με τις toshiba γιατί από πλευράς σχεδιασμού, μου φαίνονται πιο ελκυστικές, ωστόσο δεν πολυκυκλοφορούν..

ΥΓ: Η LG είναι στα 500hz και η toshiba στα 400hz. Θα καταλάβω διαφορά;
ΥΓ2: Αξίζουν οι ακριβότερες Sony και Philips τα παραπάνω λεφτά ή πληρώνω και όνομα;
ΥΓ3: Τελικά οι smart tv's σου λύνουν τα χέρια ή είναι ταλαιπωρία;
ΥΓ4: Να προτιμήσω passive ή active 3D ;

Συγνώμη για το μακροσκελές thread.

ΥΓ: Δεν θα καταλάβεις τίποτα από τέτοιες διαφορές που είναι μόνο στα νούμερα.
ΥΓ2: Ναι αξίζουν οι Sony και Samsung, δεν είναι μόνο όνομα. Για τις Philips , σε όλες τις σειρές αλλά ειδικά στις φθηνές και μεσαίες , όχι δεν αξίζουν τα τελευταία χρόνια.
ΥΓ3: Εξυπηρετούν αρκετά αν ξέρεις να εκμεταλλευτείς αυτά που σου προσφέρουν και αν πάρεις μοντέλο που έχεις αρκετές δυνατότητες σε αυτό το τομέα ( το πιο δυνατό Smart και media Player το έχει η Samsung ). Δεν είναι όμως πανάκεια αυτά σε μια τηλεόραση, με σχετικά μικρό κόστος παίρνεις εξωτερικό εξοπλισμό που κάνει πολύ καλύτερα αυτή τη δουλειά από οποιαδήποτε Smart tv.
ΥΓ4: Το passive είναι πιο ξεκούραστο αλλά κατεβάζει την ανάλυση από Full HD στο μισό και αν κάθεσαι σε σωστή θέση απόστασης θέασης θα δεις χαμηλότερη ποιότητα εικόνας. Το active δείχνει φουλ ανάλυση εικόνα , καλύτερη ποιότητα εικόνας, αλλά κουράζει περισσότερο ( άλλους πολύ άλλους λίγο ).
Ανάλογα τα γούστα σου λοιπόν επιλέγεις. Passive όμως έχουν τηλεοράσεις με IPS πάνελ που χάνει σε ποιότητα εικόνας σε σύγκριση με αυτές που έχουν VA πάνελ και active.
Εξαίρεση είναι οι φετινές σονυ, που ενώ έχουν VA πάνελ και από τις καλύτερες εικόνες σε ποιότητα 2D, το 3D τους είναι active αλλά δείχνει όπως το passive, δηλαδή έχει τα κουσούρια και των δύο τεχνολογιών, οπότε για 3D δε συνιστώνται

chriskourou

Senior Member
24 December 2009
381
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Υπάρχει κάποια πρόταση κοντά στα 500 ευρώ και ποια η γνώμη σας για τις 2 που μου άρεσαν ;

hxostil

AVClub Addicted Member
Εγώ προτείνω αυτή...

https://www.skroutz.gr/s/4452550/Sony-KDL-48W605B.html

Έχει πάνελ Samsung τύπου VA και επεξεργασία εικόνας Sony. Για τα λεφτά της δεν νομίζω να κυκλοφορεί κάτι καλύτερο.

και εγω προτεινω αυτο το μοντελο...την εχω τσεκαρει και ειναι πολυ καλη επιλογη...μαλλον η καλυτερη

chriskourou

Senior Member
24 December 2009
381
Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας.

Άρα μου συνιστάτε να μην πάρω τηλεόραση 3D με τα λεφτά που προτίθεμαι να διαθέσω, αλλά αν το κάνω να προτιμήσω active 3D και αν κατάλαβα σωστά, οι toshiba είναι υποδεέστερες των Sony - Samsung.

Όσο αφορά τα hz, τι πρέπει να συγκρίνω εφόσον από μόνοι τους οι αριθμοί δεν αρκούν για να δω διαφορές;

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
BVR (Beyond Visual Range)
Σε μέγεθος κάτω των 50" (για να μην σου πω και παραπάνω) το 3D είναι πρακτικά άχρηστο.

Δεν υπάρχουν καλές και κακές μάρκες αλλά μοντέλα τα οποία είναι καλά για την τιμή τους και δοκιμασμένα.

chriskourou

Senior Member
24 December 2009
381
Άχρηστο γιατί; Άρα όσο αφορά τις toshiba θα πρέπει να βρω κριτικές χρηστών ή κριτικές από sites ώστε να έχω άποψη.

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
BVR (Beyond Visual Range)
Για να δεις σωστά 3D πρέπει η οθόνη να γεμίζει το οπτικό σου πεδίο όσο το δυνατόν περισσότερο , με τηλεοράσεις μικρομεσαίας διαγωνίου 42-48" αυτό είναι αδύνατο (εκτός και καθίσεις σε απόσταση 1 μέτρου) άρα χάνεις το 90% της αίσθησης.

chriskourou

Senior Member
24 December 2009
381
Λογικό μου ακούγεται, αλλά από τα 2,5 μέτρα που είναι η απόσταση θέασης, μια 50άρα τηλεόραση ίσως είναι υπερβολή. Όλα θέμα συνήθειας είναι βέβαια

chriskourou

Senior Member
24 December 2009
381
Νομίζω πως η αναζήτηση μου έφτασε στο τέλος της και η τελική απόφαση για την αγορά τηλεόρασης, βρίσκεται ανάμεσα στη sony και τη samsung.

Ξεχώρισα λοιπόν τα μοντέλα:

1. SAMSUNG UE48H6200 - 699 στο eshop
2. SAMSUNG UE48H6400 - 769
3. SAMSUNG UE46F6320 - 650 περίπου (αυτό είναι ένα μοντέλο ανάμεσα στα 2 πάνω; )
4. SONY KDL-48W605B - 650 περίπου

Η απόσταση μου είναι 2 μέτρα περίπου και με ενδιαφέρει αρκετά το τηλεοπτικό μιας και όταν θέλω να απολαύσω μια ταινία, τη βλέπω σε προτζέκτορα. Από τις 4, τείνω προς την 6400 γιατί φαίνεται αρκετά καλή προσφορά. Help!

chriskourou

Senior Member
24 December 2009
381

Έχω διαβάσει πολλα καλα και σχεδον κανενα αρνητικό σχόλιο για την 6400, αλλα δε θα με χαλούσε να γλίτωσω κάποια λεφτά. Το τηλεοπτικό της με απογοήτευσε κ στον Κωτσόβολο δε μου επέτρεψαν να τσεκάρω το 3d.

Tektonas

Senior Member
3 May 2014
517
Skroutz. ( Ναι για εσένα λέω :p )
Πάρε την H6200 , θα έχεις και 3D και smart και media player και κύριος 48 inches.
Μετά έρχεται η F6320 και μετά η Sony ( επειδή η τελευταία είναι 50 hertz ).

chriskourou

Senior Member
24 December 2009
381
Skroutz. ( Ναι για εσένα λέω :p )
Πάρε την H6200 , θα έχεις και 3D και smart και media player και κύριος 48 inches.
Μετά έρχεται η F6320 και μετά η Sony ( επειδή η τελευταία είναι 50 hertz ).

Ποια διάφορα έχουν οι 6200 και 6400;

kaliris

New member
11 July 2012
12
Η 6200 δεν σου δίνει γυαλιά και smart remote.. Η 6400 ναι! Η F6320 είναι περσινό μοντέλο. οπότε χαλάλι τα extra για την 6400 imo!

chriskourou

Senior Member
24 December 2009
381
Η 6200 δεν σου δίνει γυαλιά και smart remote.. Η 6400 ναι! Η F6320 είναι περσινό μοντέλο. οπότε χαλάλι τα extra για την 6400 imo!

Μάλιστα.. Σας ευχαριστώ αμφότερους για τις άμεσες απαντήσεις κ και τις πληροφορίες. Θα αναγκαστώ να αναίρεσω για ακόμη μια φορά λεγόμενα μου βάζοντας ote tv ή nova γιατι υπ τηλεοπτικό της digea θυμίζει 240p αλλα οκ! :)

kaliris

New member
11 July 2012
12
Εγώ πάντως το συνήθισα στην 55 f6400 το τηλεοπτικό της digea..Είναι και θέμα απαιτήσεων και γούστου βέβαια!

chriskourou

Senior Member
24 December 2009
381
Αν το συνηθίσες εσυ στις 55 λογικα θα τα καταφέρω σε ενα ποσοστό.. Οψομεθα