Αγορά νέας τηλεόρασης

Seonaidh

New member
24 October 2013
7
Καλησπέρα στα παιδιά, θέλω να κάνω την αγορά και έχω διαβάσει τα πάντα εδώ και μια βδομάδα και θέλω μια αντικειμενική άποψη οπότε μπαίνω κατευθείαν στο ψητό:

Maximum bugdet: 900
Απόσταση θέασης: μεταξύ 2 και 3 μέτρων
Κύρια χρήση: ταινίες & PS3
Σκοτεινός σχετικά χώρος
Απαραίτητα 3D

Ανεξάρτητα από τα μοντέλα που θα μου προτείνετε, έχω και κάποιες ερωτήσεις:

Γνωρίζω ότι για maximum απόσταση στα 3 μέτρα αντιστοιχή μια 50αρα, όπως πχ η LG 50LA620S που είναι μέσα στο budget, αλλά γενικά τι είναι προτιμότερο, μια 50αρα με χαμηλότερα Hz ή μια 47αρα (LG 47LA660S) με καλύτερο refresh rate?

Επίσης καταλαβαίνω ότι η Panasonic υπερτερεί σε ποιότητα εικόνας αλλά υστερεί σε extras σε σχέση με μια αντίστοιχη LG για παράδειγμα, σε τι δίνετε μεγαλύτερη βαρύτητα?

Ευχαριστώ.

Αν θέλεις να βλέπεις 3D ικανοποιητικά στα τρία μέτρα ούτε οι 55" δεν είναι αρκετές. Επίσης, αν δε βλέπεις αθλητικά, τα 100 Hz και πάνω δε θα σου χρειαστούν ιδιαίτερα. Με το budget που διαθέτεις και την απόσταση θέασης σου, κοίτα πρωτίστως για 50".

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Το "ικανοποιητικά" στο 3D μου φαίνεται λίγο υποκειμενικό, μπορείς να μου διευκρινίσεις τι είναι αυτό που "στραβώνει" ή θα με χαλάει στις 50 ίντσες στα 3 μέτρα?

Οπότε μεταξύ LG 50LA620S με πραγματικό refresh rate στα 50Hz και LG 47LA660S στα 100Hz προτείνεις την 50αρα?

Και αν ναι, τι προτείνεις μεταξύ LG 50LA620S και Panasonic TX-L50ET60E και ποιά τα ουσιαστικά pros & cons?

Λάζαρε ευχαριστώ, το είδα τώρα γιατί έγραφα την απάντηση στον Μιχάλη.

Last edited by a moderator:
Απλά στις 55" θα είναι ποιο ευδιάκριτο-έντονο το 3d.
Ξάνα τονίζω όλη η σειρα 6 της lg 620-660-690 είναι στα 50hz πραγματικά.

Για την LA620S το γνωρίζω αλλά ισχύει σίγουρα το ίδιο και για την LA660S? Σύμφωνα με αυτό το site είναι στα 100Hz, είναι λάθος?

Στα 50 Hz και αυτή. Μπορείς να δοκιμάσεις ο ίδιος σε κάποιο κατάστημα για διάφορα μεγέθη τηλεοράσεων και να δεις σε ποια απόσταση είναι καλύτερα. Ακόμα και σε κάποια κινηματογραφική αίθουσα να πας δε νομίζω να κάθεσαι τέρμα πίσω για να δεις 3D ταινία...

Re: Απάντηση: Αγορά νέας τηλεόρασης

Οπότε καταλήγουμε στην Panasonic με λίγα λόγια γιατί η Samsung που μου έδειξε ο Λάζαρος ξεφεύγει στην τιμή, εκτός αν υπάρχει κάποιο σοβαρό προτέρημα σε σχέση με την Panasonic, τι λέτε?

Επίσης, καθαρά για εγκυκλοπεδική γνώση Μιχάλη αν σου είναι εύκολο να μου δώσεις κάποιο link που να εξηγεί γιατί η LA660S είναι στα 50Hz, το 1/8 δηλαδή από αυτό που δηλώνει η εταιρία.

Ευχαριστώ και πάλι.

Η εταιρεία δηλώνει xxx Hz MCI, δεν είναι καθαρά Hz από το panel. Με τη χρήση κάποιου motion test διαπιστώνεται η συμπεριφορά της τηλεόρασης σε κίνηση και συνεπώς ο ρυθμός ανανέωσης του panel. Μεταξύ των δύο προτάσεων που έχουν γίνει επιλέγεις ουσιαστικά μεταξύ IPS panel και παθητικού 3D και VA panel και ενεργού 3D. To ξαναγράφω όμως, αν δε βλέπεις αθλητικά, μπορείς να δεις και κάποιες επιλογές στα 50 Hz.

Δε βρίσκω λόγο για να προτιμήσεις μια τηλεόραση για τα έξτρα της έναντι της εικόνας της. Η πρόταση των παιδιών είναι νομίζω η καλύτερη, ειδικά η Samsung. Καλή αγορά!

Μιχάλη το ότι δεν είναι το νούμερο που αναγράφει η εταιρία το γνωρίζω, απλά αν έριχνες μια ματιά στο link που σου έδειξα θα έβλεπες ότι για το MCI της LG ισχύει το 1/4 από αυτό που δηλώνει, για την 620S δηλαδή 50Hz από 200Hz και για την 660S 100Hz από 400Hz που δηλώνει η LG. Αυτό που σου ζήτησα είναι, αν υπάρχει, κάποιο link με κάτι σαν επίσημη μέτρηση ας το πούμε γιατί όσο να'ναι άλλα διαβάζει κανείς εδώ, άλλα διαβάζει εκεί και είναι δύσκολο στο τι να πιστέψεις τελικά. Το συγκεκριμένο site που σου έδειξα πάντως, αν και απευθύνεται αποκλειστικά στο αμερικάνικο κοινό, κάνει πολύ αναλυτικές και ποιοτικές μετρήσεις και προς το παρόν το εμπιστεύομαι.

Πάνο, σου κάνω copy/paste ένα post του lonlab σε ένα σχετικό thread για την LA660S σε σύγκριση με την ET60 και αναφέρεται στην ET60:
"Δεν θα έχω PVR, δορυφορικό δέκτη (είτε Nova είτε OTETV θέλουν δικό τους), flash, 2nd TV στο tablet (δεν δουλεύει ούτως η άλλως αν λειτουργεί το PVR) αλλά θα έχω 100Hz πραγματικά. Νομίζω ότι θα μου λείψει περισσότερο απ όλα η υποστήριξη flash. Και οι φωνητικές οδηγίες κατά την αναζήτηση στο Internet (η αναγνώριση δούλευε πολύ καλά)."
Όλα αυτά τα μείον δεν μπορώ να πω ότι περνάνε απαρατήρητα με αντίτιμο επιπλέον 50Hz όταν πρόκειται να δώσω 900 , τι λες?

Δεν πάει κατά αντιστοιχία. Ίδιο panel και περίπου ίδια επεξεργασία εικόνας έχει όλη η 6 σειρά της LG. Στο link που παρέθεσες δε γράφει για την LA660S παρά μόνο για την αντίστοιχη αμερικάνικη έκδοση της LA620S.

Απαντάς και μόνος σου στην ερώτηση σου!Θέλεις όλα αυτά τα καλούδια η καλύτερη εικόνα από μια τηλεόραση?Προσωπικά εγω καλύτερη εικόνα.
Εγώ έχω την et60 Και όταν βλέπω μπάλα 3d 1080p δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο!Έχει φοβερή επεξεργασία εικόνας!Ποτέ δεν θα διέθετα 900 ευρώ για μια τηλεόραση των 50hz!Και ας έκανε και καφέ.

Διαβαζω σκοτεινος χωρος στο πρωτο ποστ και ολη η συζητηση γινεται γυρω απο τηλεορασεις με IPS?
μακρια

Τελικά παρήγγειλα την Panasonic TX-L50ET60. Το πιο πειστικό στοιχείο πάντως σε όλη αυτή την χρονοβόρα έρευνα ήταν ο πωλητής του Κωτσόβολου όταν ρώτησα την γνώμη του μεταξύ της LG 50LA620S και της Panasonic και έπιασε με την μια την LG με τα χέρια του και άρχισε να την κουνάει με δύναμη μπρος-πίσω (!) και μου έδειξε την τελείως μέτρια ποιότητα κατασκευής της. Αντιθέτως, άκουσα τα καλύτερα για την Panasonic και έτσι το προχώρησα παρόλο που δεν είναι διαθέσιμη ούτε στην Αθήνα και θα περιμένω 2 βδομάδες, ενώ η LG ήταν ετοιμοπαράδοτη.

Μιχάλη, σε παρέπεμψα στο site για να δεις αυτό που σου έλεγα για το refresh rate, όχι για τα χαρακτηριστικά της LA660S που ναι, το ξέρω ότι δεν τα έχει γιατί σου είπα ότι απευθύνεται σε αμερικάνικο κοινό. Ακόμα δεν μου έδειξες ένα επίσημο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι όντως η LA660S λειτουργεί στα 50Hz.

Λάζαρε, έχεις δίκιο, τελικά και εγώ επέλεξα την ποιότητα! Ελπίζω να μείνω και εγώ εξίσου ικανοποιημένος.

Αγαμέμνων, το σκοτεινό δωμάτιο φωτίζεται εύκολα, το φωτεινό δωμάτιο όμως όχι το ίδιο! Και όπως και να'χει, δεκτή η κριτική αλλά δεν προτείνεις τίποτα καλύτερο.

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για την βοήθεια σας.

Καλορίζικη και καλές θεάσεις. Πολύ καλή επιλογή. Αυτή τη στιγμή ισως το καλύτερο vfm στις τηλεοράσεις αυτής της κατηγορίας.

Δεν υπάρχει επίσημο στοιχείο που να αναγράφει πως είναι στα 50 Hz η LA660S, όπως επίσης ισχύει το ίδιο για όλες τις τηλεοράσεις αφού πλέον δεν αναφέρονται τα πραγματικά νούμερα με τους ρυθμούς ανανέωσης. Αφού κοίταξες το thread της LA660S δε νομίζω να χρειάζεσαι περαιτέρω αποδείξεις. Δυστυχώς πρέπει να ψάχνεσαι αρκετά πριν αγοράσεις μια τηλεόραση σήμερα. Αν αναγράφονταν τα πραγματικά χαρακτηριστικά της κάθε τηλεόρασης θα ήταν πιο εύκολο και λιγότερο χρονοβόρο για όλους μας.

Απαντάς και μόνος σου στην ερώτηση σου!Θέλεις όλα αυτά τα καλούδια η καλύτερη εικόνα από μια τηλεόραση?Προσωπικά εγω καλύτερη εικόνα.
Εγώ έχω την et60 Και όταν βλέπω μπάλα 3d 1080p δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο!Έχει φοβερή επεξεργασία εικόνας!Ποτέ δεν θα διέθετα 900 ευρώ για μια τηλεόραση των 50hz!Και ας έκανε και καφέ.

Εσυ φιλε μου πως βλεπεις 1080ρ 3δ μπαλα?