- 30 January 2022
- 4
Καλησπέρα, θέλω να αγοράσω καινούργια τηλεόραση από 48 έως 50 ιντσες, απόσταση 3 μέτρα, χρήση ταινίες ντοκυμαντέρ tv box θέλω κάτι μέχρι 700-800 ευρώ.
Σ'ευχαριστώ για την άμεση απάντηση φίλε μου, να διευκρινίσω ότι την θέλω για το υπνοδωμάτιο μου και η θέαση είναι σχεδόν απέναντι, δεν υπάρχει περιθώριο θέασης από τα πλάγια διότι το υπνοδωμάτιο είναι σχετικά μικρό και η τηλεόραση θα βρίσκεται απέναντι από το κρεβάτι μου.Καλωσόρισες. Για τρία μέτρα απόσταση θέασης, ιδανική επιλογή θα είναι κάποια τηλεόραση 65" και άνω, εκτός αν θα προβάλλεται μόνο τηλεοπτικό πρόγραμμα, οπότε ίσως είναι αρκετά μεγάλη και μια 55". Έπειτα, αν χρειάζονται σχετικά μεγάλες γωνίες θέασης ή/και θα χρησιμοποιείται ταυτόχρονα από πολλά άτομα, θα είναι πιο σωστή η αγορά ενός (LCD) μοντέλου με IPS panel. Διαφορετικά, κάποιαν (LCD) τηλεόραση με VA panel, η οποία θα διαθέτει και μεγαλύτερη αντίθεση.
Επίσης, μάλλον θα είναι καλό να αλλάξεις το username σου, αφού περιλαμβάνει τρία ονόματα...
Ναι θα ήθελα να με βοηθήσεις να επιλέξω ανάμεσα σε 55' και 65' λέω και τις δύο διαστάσεις γιατί δεν ξέρω ποια θα με ικανοποιήσει περισσότερο εξ αιτίας του χώρου από άποψη τετραγωνικών, μιλάμε για ένα υπνοδωμάτιο που αν αφαιρεθεί η ντουλάπα μένουν 10 τμ που θέλω να την χρησιμοποιήσω.Δεν τίθεται θέμα λάθους στο username, απλά δε γνωρίζει το άτομο που συνομιλεί μαζί σου ή διαβάζει τα posts σου, ποιο από τα τρία ονόματα γράφει κάθε φορά... Για προτάσεις, εφόσον συμφωνείς για τις 65", μπορούν κάλλιστα να αναφερθούν κάποια μοντέλα.
Μιχάλη ξέρεις να μου πεις για την Q80A αν η αλλαγή των καναλιών γίνεται άμεσα ή αν καθυστερεί; Επειδή με ενοχλεί πολύ σε παλιότερη τηλεόραση που είχα η αργοπορημένη αλλαγή. Σ'ευχαριστώ εκ των προτέρων.Λοιπόν, μια 65" έχει πλάτος γύρω στα 150 εκατοστά και περίπου 40% μεγαλύτερη επιφάνεια από μια 55", με πλάτος γύρω στα 120 εκατοστά. Περαιτέρω, οι OLED τηλεοράσεις λαμβάνουν κανονικά όλα τα κανάλια που εκπέμπουν στη χώρα. Δεν υπάρχει κάποια ασυμβατότητα. Απλά, δεν αξίζει τόσο η αγορά τους, αν πρόκειται να προβάλλεται κυρίως τηλεοπτικό σήμα και σε χαμηλή ανάλυση. Πάντως, στο μεγαλύτερο κομμάτι της Ελλάδας, αν όχι σε ολόκληρη, υπάρχουν κανάλια που εκπέμπουν σήμα σε 1080i, το οποίο δείχνει αρκετά καλά στις πλείστες 4K τηλεοράσεις, ανεξαρτήτως τεχνολογίας και επεξεργασίας της εικόνας. Επίσης, σε ταινίες οι OLED έχουν συνήθως καλύτερη απόδοση, σε σύγκριση με τις τηλεοράσεις LCD.
Σε προτάσεις, βάλε υπό παρακολούθηση τις τιμές για τις 55" Samsung Q80A και Sony X90J/X93J, καθώς και τις αμέσως φθηνότερες λύσεις, Samsung Q70A και Sony X85J . να αποκτήσεις κάποιαν από τις προαναφερθείσες στις 65», με ένα ποσό κοντά στον προϋπολογισμό σου. Διαφορετικά, σε 65" θα πρέπει να δεις για φθηνότερα μοντέλα, με ανανέωση ρυθμού 50 Hz, όπως οι οικονομικές Samsung AUxxxx., για ταινίες και πάντως σε ανάλυση 4K, στα τρία μέτρα μακριά, οι 65" είναι σαφώς καλύτερη επιλογή, σε σύγκριση με τις 55".
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.