Αγορά νέας tv 40 - 42''

sotnik

New member
24 September 2011
3
Χαιρετίζω όλα τα μέλη του AVClub. Ενδιαφέρομαι για αγορά νέας tv 40-42'' που θα είναι δώρο για τους γονείς μου. Μέχρι τώρα βλέπουν σε μία crt Sony Trinitron 32''. Το διαθέσιμο ποσό είναι μέχρι 1.000 ευρώ. Η απόσταση είναι περίπου 2,80 μέτρα αλλά λόγω επίπλου δεν μπορώ να πάω σε πάνω από 42'' (αν και ξέρω ότι αρκετοί θα μου προτείνετε να ανέβω στις 46'').
Η χρήση θα είναι περίπου 60% τηλεοπτικό σήμα (αναλογικό και ψηφιακό), 30% NOVA (κυρίως ποδοσφαιρικοί αγώνες), 5% DVD και 5% χρήση για μένα (σύνδεση με pc, internet, 3D αν και δεν τρελλαίνομαι κιόλας).
Θα προτιμούσα να αποφύγω plasma tv (χωρίς να είμαι απόλυτος σε αυτό), γιατί ο χώρος έχει έντονο φωτισμό (ακριβώς δίπλα υπάρχει μεγάλη μπαλκονόπορτα) και δεν θα υπάρχει από τους γονείς μου συνεπής χρήση, τουλάχιστον στο στρώσιμο. Μου φαίνονται ενδιαφέρουσες περιπτώσεις οι Samsung D6100-6530 και η Sony HX720, αλλά θα ήθελα και τη γνώμη πιο ειδικών από μένα.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε πρότασή σας.

Εφόσον υπάρχει έντονος φωτισμός μάλλον καλά κάνεις και κοιτάζεις προς LCD. Καλές οι συγκεκριμμένες που έχεις ήδη ξεχωρίσει, αλλά με δεδομένο πως το 3D θα σου είναι στην τελική κάτι ανεκμετάλλευτο (εξαιτίας και της απόστασης) θα έλεγα να κοίταζες και φθηνότερα ,2D μοντέλα, όπως η LG LV5500 και η Panasonic E30.

Το 2D της Panasonic Ε30 είναι καλύτερο από τα μοντέλα που ανέφερα; Επίσης τα 100 hz είναι πραγματικά, αφού με ενδιαφέρουν λόγω αθλητικών; Την Samsung D6100 την έχει ο Κωτσόβολος στα 771 ευρώ μέχρι απόψε το βράδυ. Σε αυτή την τιμή δεν είναι value for money;

Βρίσκεις την E30 από 700, οπότε με τις 2" επιπλέον νομίζω πως είναι καλύτερη επιλογή. Είναι 200 Hz (100+100) οπότε για αθλητικά είσαι καλυμένος.

Μιχάλη καταρχήν ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σου. Μπήκα στο Skroutz και είδα ότι η Ε30 ουσιαστικά ξεκινάει από 749 ευρώ (μόνο ένας την έχει στα 701). Έτσι κι αλλιώς έχεις δίκιο στο ότι έχει καλύτερη τιμή από την D6100. Επίσης αναφέρει 100 hz. Το +100 τι ακριβώς είναι (δεν είμαι και πολύ σχετικός όπως καταλαβαίνεις).
Το σημαντικότερο ερώτημα είναι: Η Ε30 έχει καλύτερη εικόνα από την D6100, ιδιαίτερα σε τηλεοπτικό σήμα (αναλογικό και ψηφιακό) ή οι διαφορές στην πραγματικότητα είναι αμελητέες στα μάτια ενός μη ειδικού τηλεθεατή;

H Ε30 είναι 200 Hz, έχει 100 Hz από το panel και άλλα 100 μέσω λογισμικού της τηλεόρασης. Προσωπικά η ποιότητα της εικόνας της μου έχει αφήσει αρκετά καλές εντυπώσεις και σε σχέση με την D6100 είναι σχετικά κοντά, όντας και οι δύο edge led.

Επειδή εγώ έχω την L42E30E κι ένας φίλος την Samsung 6100 και με δεδομένο το χώρο σου και το τι ζητάς, θα σου έλεγα να πας προς Panasonic μεριά. Αν θες να ρωτήσεις κάτι, ελεύθερα!