Αγορα νεας ΤV 55'' 4m

kingrim

New member
29 August 2013
47
καλησπέρα παιδια λεω να παω tomorow να παρω νεα TV

είμαι αναμεσα σε αυτά τα μοντελα

Samsung 55'' UE5
Η6240 999€
SONY 55'' KDL-5W828BB 1300€
Samsung 55'' UE5H6500 1400€
Samsung 55'' UE5H6
400 1300€
H TV θα μπει στα 4 μετρα λιγο πιο ψηλα από το ματι στον τοιχο
οι ερωτήσεις που εχω είναι η εξης
α) επιρεαζει το 3
d η γωνια θεασης ως προς το υψος
β) η διαφορες ανα μοντελα είναι αρκετες ώστε να δικαιολογουν την διαφορα τιμης ΠΧ η Η6240 εναντι της Η6400 ποσο μαλλον της Η6500 εχει 400ε διαφορα οπου θα μπορουσα να παρω πχ κατι άλλο ένα
Playstation ή ένα home cinema

εσεις τι θα διαλέγατε και γιατι ή εχετε κατι άλλο να προτηνετε

Σας ευχαριστω παρα πολύ εκ των προτερων και οποιος θελει κερναω καφε ποτο μπυρα :Ρ

Last edited:
οσο διαβαζει μαθαινει κανεις

βγαζω την H6500 εκτος γιατι η μονη διαφορα είναι το dual tuner από ότι εχω καταλαβει και δεν με ενδιαφερει
βγαζω την Η6240 εκτος γιατι από ότι καταλαβα εκτος από τα 200hz διαφορα δεν εχει μεσα το Smart remote controll και τα γυαλια
Βγαζω την Sony εκτος γιατι από ότι διαβαζω σε 3d και σε Smart είναι κατοτερη + ότι δεν παιρνει Universal βαση τοιχου ώστε να δωσω μια μικρι κλιση προς τα κατω

Αρα μας μενει η H6400 στα 1300€ εκτος εάν καποιος διαφωνει ή εχει να προτείνει
κατι άλλο

Στα 4 μέτρα εικάζω πως θα σου προτείνουν να πας για μεγαλύτερη. Επίσης καλό θα ήταν να γράψεις τι χρήση θα της κάνεις, πχ bluray movies, gaming, 2D κτλ ή με ποια σειρά προτεραιότητας σε ενδιαφέρουν αυτά

1) 2d Ταινιες/ΤV (από media Player Mede8er 6003d kai nova)
2) 3d / Smart από media Player Mede8er
3) blueray δεν εχω και δεν παιζει στα κοντα
4) Παιχνιδομηχανη δεν εχω και δεν παιζει στα κοντα

60'' διαβασα ότι για σπιτι παρα παει και ότι εχεις πιο πολλα προβλήματα από ότι κερδος..,

οσο διαβαζει μαθαινει κανεις

Βγαζω την Sony εκτος γιατι από ότι διαβαζω σε 3d και σε Smart είναι κατοτερη + ότι δεν παιρνει Universal βαση τοιχου ώστε να δωσω μια μικρι κλιση προς τα κατω

Η KDL-55W8xxB μπαίνει σε universal βαση τοιχου.Αν θέλεις να απολαμβάνεις στα 4 μέτρα και οι πηγές εικόνας είναι υψηλής ευκρίνειας,πήγαινε σε μεγαλύτερη.

παει παρα πολύ το χρημα για μια πιο μεγαλη στις 60'' ή Η6200 χωρις γυαλια χωρις σμαρτ χειρηστιριο και στα 200hz παει 1700 είναι πολλα τα 400€ δεν τα εχω εκτος αν υπαρχει κατι στα 1400μαξ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ασε που στην Η6400 θα κοψω κανα 50ρικο αν και πρωτα θα προσπαθήσω να μου δωσουν δωρο την καμερα για το skype

60'' διαβασα ότι για σπιτι παρα παει και ότι εχεις πιο πολλα προβλήματα από ότι κερδος..,

Όντως η μεγάλη τηλεόραση είναι πρόβλημα , αρχίζουν να σε επισκέπτονται φίλοι/γνωστοί για ποδόσφαιρο και έχουν και απαιτήσεις για πίτσες και μπύρες , η γυναίκα θέλει να δει Dancing with the stars στην μεγάλη οθόνη , τα παιδιά βάζουν disney channel και Playstation και δεν ξεκολλάνε κτλ κτλ.

xaxaxaxaxaxaxaxaxaxa takis kai yperion

δυστηχως δεν παει πιο κοντα η τv και στα χρηματα που θελω να δωσω για να παω σε 60'' χανω το 3D και το Smart Tv
Τωρα εχω μια 42'' σε αυτην την αποσταση οποτε οπως και να εχει θα δω διαφορα
ειδα σημερα και την Η6700 την οποια εχει προσφορα ο κοτσοβολος στην ιδια τιμη με την Η6500 οποτε θα παω απο εκει να την δω

κατα τις 11 θα παω απο εκει μεχρι και 5λεπτα πριν την αγορασω ακουω προτασεις :)

Αν πιστεύεις ότι είναι απαραίτητο το 3d και το smart tv σε σχέση με το μέγεθος οθόνης τότε οκ. Πρωτού βιαστείς να αγοράσεις, άκουσε και τις απόψεις των υπολοίπων παιδιών, το μέγεθος πάντα θα είναι πιο σημαντικό από άχρηστα έξτρα, τα οποία θα χρησιμοποιήσεις 5-10 φορές τον πρώτο μήνα..

Το 3D από 55 ίντσες σε απόσταση 4μ, είναι άχρηστο , εδώ από 55 ίντσες σε απόσταση 2,8μ το βλέπω και είναι πολύ όριο, φαντάσου στα 4μ, αλλά και στις 60 ίντσες μικρή η διαφορά σε 3D, σε 2D όμως πολύ σημαντική η διαφορά ειδικά για την απόστασή σου.
Το Smart κομμάτι το καλύπτεις με εξωτερικό μηχάνημα που είναι και πολύ φθηνά πια και πολύ καλύτερα από οποιασδήποτε τηλεόρασης, αν σου είναι τόσο απαραίτητο, και δε σε καλύπτει αυτό που έχει η τηλεόραση.

3d σε 65 θελει 2-2,30-2.40μ με τις μπαρες εννοω,οποτε καταλαβαινεις οτι ειναι αχρηστο! Εγω εχω δει ολες κ ολες 2 ταινιες να σκεφτεις!! Μσλλον και οι υπολοιποι κατεχοντες!!

εθχαριστω πολύ παιδια δεν εχω κανει αγορα ακομα γιατι οι ατοκες δωσεις που μου λεγαν εχουν τοκους 280€ :music-smiley-005:

οποτε 1680δεν δινω για 55'' ΤV θα κανω καποιες άλλες κινησεις οι οποιες θα χρειαστουν καμια 20μερες οποτε εχω χρονο να το δω το Smart δεν με καιει σχεδόν καθολου αλλα το 3D είναι ο λογος που αλλαζω ΤV εχω και media Player mede8er που παιζει 3d

Το Smart κομμάτι το καλύπτεις με εξωτερικό μηχάνημα που είναι και πολύ φθηνά πια και πολύ καλύτερα από οποιασδήποτε τηλεόρασης, αν σου είναι τόσο απαραίτητο, και δε σε καλύπτει αυτό που έχει η τηλεόραση.

Εγώ διαφωνώ , το media player το καλύπτεις , το smart tv όχι (εκτός και υπάρχει κάποιο μηχάνημα που να έχει screen morroring , θέαση δεύτερου καναλιού σε κινητό/ταμπλετ και ότι άλλο προσφέρει μια "εξοπλισμένη" τηλεόραση , κάτι το οποίο δεν το νομίζω).

Εγώ διαφωνώ , το media player το καλύπτεις , το smart tv όχι (εκτός και υπάρχει κάποιο μηχάνημα που να έχει screen morroring , θέαση δεύτερου καναλιού σε κινητό/ταμπλετ και ότι άλλο προσφέρει μια "εξοπλισμένη" τηλεόραση , κάτι το οποίο δεν το νομίζω).
Έχεις δίκιο, και εγώ το media Player εννοούσα, λόγω κεκτημένης ταχύτητας έγινε λάθος..
Όσο αφορά το σμαρτ κομμάτι πάντως, εμένα με αφήνει εντελώς αδιάφορο, πρώτα από όλα είναι να έχει καλή εικόνα η τηλεόραση, τι να το κάνω να έχει τη δυνατότητα σε όλα τα άλλα για παπάδες, αν για αυτό που πραγματικά προορίζεται μια τηλεόραση υστερεί. Υπάρχει βέβαια κόσμος που τον ενδιαφέρει πάρα πολύ και αυτό είναι σεβαστό, απλά τη δική μου γνώμη αναφέρω. Ποιοτική εικόνα σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέγεθος για το χώρο που προορίζεται , είναι για μένα το κριτήριο κατά 95% για μια τηλεόραση, όλα τα υπόλοιπα όσο καλά και αν είναι, αν υπάρχουν έχει καλώς, αλλιώς την ουσία την έχω, τα άλλα βρίσκεις κάποιο τρόπο να τα καλύψεις και συνήθως με φθηνό κόστος.

3d σε 65 θελει 2-2,30-2.40μ με τις μπαρες εννοω,οποτε καταλαβαινεις οτι ειναι αχρηστο! Εγω εχω δει ολες κ ολες 2 ταινιες να σκεφτεις!! Μσλλον και οι υπολοιποι κατεχοντες!!

Κι εγώ δύο έχω δει σύνολο...

Σε 60" τι προτείνετε χωρίς να εκτοξευθεί το κόστος;
Δεν με ενδιαφέρει το 3D ούτε smart? έχω raspberry Pi.