Αγορα νεας TV για PC gaming

CarbonPro

New member
28 August 2017
2
Καλησπερα παιδια!

Οπως αναφερω και στον τιτλο ψαχνω για μια νεα τηλεοραση κυριως για pc gaming.
Εχω ηδη μια αρχαια 50αρα sony που πιστευω οτι το pc μου(1070/6700κ) χαραμιζεται χωρια που αρχιζει και κανει νουμερα.
Ψαχνω για καμια καλη 4Κ και ειχα ψιλοκαταληξει σε μερικες LG αλλα μολις εψαξα λιγο την υποθεση με το RGBW δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα,χωρια που δεν εχω και καμια ιδιαιτερη γνωση στον τομεα οποτε ειπα να ρωτησω αυτους που εχουν! :D
Η αποσταση απο την τηλεοραση ειναι περιπου 2 μετρα.
Το response time δεν με πολυαπασχολει γιατι δεν πεζω και πολλα FPS και αυτα που παιζω δεν παιζω competitive.
Το budget μου αν και θα ακουστει λιγο ειναι μεχρι 600 βαρια 650..

Ευχαριστω πολυ!

Απάντηση: Αγορά νέας TV για PC gaming

Εντός budget δεν υπάρχουν πολλές επιλογές, με 4K ανάλυση και τουλάχιστον 50" (όσο η υφιστάμενη τηλεόραση δηλαδή). Μπορείς να δεις την LG UH635V και τη Samsung KU6000 (αμφότερες με 50 Hz panels).

Μέχρι 43" οι περισσότερες τηλεοράσεις (full HD και 4K) έχουν 50 Hz panels. Ίσως η Panasonic DX700 να διαθέτει 100 Hz panel. Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ ακριβή, αν υπάρχει ακόμα σε stock.

Για θέαση αθλητικών (ή ακόμα και για ενασχόληση με αθλητικά και racing παιχνίδια), καλύτερα κάποια με 100 Hz. Επίσης, το πόσο ενοχλεί τον καθένα το motion blur (ή κάποια άλλα "προβλήματα", ελέω 50 Hz) διαφέρει ανά άτομο και επηρεάζεται από την απόσταση και τις συνθήκες θέασης. Εξαρτάται και από τη χρήση. Πάντως, για τηλεοπτικό και ταινίες, η ομαλότερη κίνηση (με ενεργοποίηση motion interpolation σε 100 ή 200 Hz τηλεοράσεις) δεν είναι τόσο απαραίτητη.

Κυριοι ευχαριστώ για τα responses

Κανοντας μια ερευνα απτο πρωι ειναι τοοοοσα πολλα πραγματα που θεωρητικα πρεπει να προσεξεις αλλα πρακτικα δεν ξερω κατα ποσο εχουν σημασια
οπως το μεγεθος εν τελη που θα παρεις με την αναλυση,αν υποστηριζει chroma 4:4:4 αν ειναι true ή native 4κ και και και..
Δεν ξερω ακομα πρεπει να το ψαξω και αλλο και δυστιχως γ**ω την ελλαδα μου δεν εχουμε και μεγαλη ποικιλια κυριως στα φτηνοτερα μοντελα..