ΑΓΟΡΑ ΝΕΑΣ TV LCD H PLASMA

lemo13

Established Member
1 February 2010
106
Καλημέρα παιδιά και καλή ανάσταση να έχουμε .
Εχω θέσει ως καταληκτική ημερομηνία τέλη μαιου για να αγοράσω τη νέα μου tv.
η απόσταση θέασης είναι 3-3.5 μετρα.
θα βλέπω κυρίως ταινίες σε mkv και αθλητικα με ψηφιακό σήμα.
αυτες που μέχρι τώρα εχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μου ειναι η
samsung ps50c7000 σε πλάσμα
και η samsung UE46C7000/UE55C7000 σε led
αυτο που μου αρεσε και στις 2 είναι εκτός οτι είναι πληρεις απο χαρακτηριστηκά , έχουν αποκωδικοποιητη dts( για να παιζει ο ηχος απο mkv) και εχουν και real time μετατροπη 2D se 3D.

περιμένω τις δικές σας προτάσεις ως πιο ειδικοί στο θέμα
ευχαριστώ

Για διαστασεις απο 50" και πανω η πρωτη σου επιλογη πρεπει να ειναι πλασμα κατα την γνωμη μου...λογω ομοιομορφιας και κινησης οι LCD σε τοσο μεγαλες διαστασεις δεν "τραβανε"...

Πρέπει να επισημάνω ότι υπάρχει τεράστια διαφορά στην επιλογή από τις 46 ως τις 55 ίντσες.
Προσωπικά πρώτα θα κατέληγα στις ίντσες που θέλω και μετά σε κάποια συγκεκριμένη TV.
Κατά την προσωπική μου γνώμη αν καταλήξεις σε TV μέχρι 46 ίντσες να πάρεις LCD και από 50 και πάνω plasma όπως ανέφερε και ο Yperion.
Όμως στις LED LCD έχω παρατηρήσει μεγάλη ανομοιορφία εικόνας σε σχέση με τις κλασικές LCD οπότε αν θες δεν και την 46C750 που επίσης υποστηρίζει dts 2.0 + Digital Out
που σε ενδιαφέρει ( και ενδιαφέρει και εμένα επίσης )

κοιτα αν θα παω σε πλασμα σιγουρα θα ειναι 50 ιντσες.
για τη χρηση που τη θελω πλασμα δεν ειναι καλυτερα?
για τη συγκεκριμενη που γραφω τι εχετε να μου πειτε?
επισης ηθελα να ρωτησω τα προβληματα που ειχαν οι πλασμα μεχρι τωρα (που εμενε το σημα του καναλιου κ.α) πιστευετε οτι λυθηκαν στις φετινες?

50άρα να πάρεις!

Για την χρήση που την θέλεις είναι μια χαρά, διάβασε λίγο και άλλα ποστ που λένε για αγορά νέας τηλεόρασης.

Το πρόβλημα που λες δεν θα σου συμβεί ποτέ αν στρώσεις την τηλεόραση σου όπως πρέπει για τις πρώτες 100 με 200 ώρες.

καλησπέρα παιδιά και από εμενα.θέλω να σας κάνω μια ερώτηση.ενδέχεται να αγοράσω τηλεόραση και πραγματικά έχω βρεθεί σε αδιέξοδο λόγο του ότι δε γνωρίζω και πολύ καλά τα της τηλεόρασης πλέον.έχω αποφασίσει να αγοράσω μια τηλεόραση 37-42' και απότι έχω διαβάσει μέχρι στιγμής καλύτερα σε αυτές τις διαστάσεις θα ήταν μια led full hd 200hz εάν υπάρχει βεβαια.αυτή που έχω ξεχωρίσει είναι η LG 42LH9000.πιστεύετε ότι είναι καλή επιλογή?αξίζει τα 900 ευρώ που έχει.μήπως υπάρχει σε καλύτερη τιμή?εάν δεν αξίζει μπορείτε να μου προτείνεται μια άλλη με περίπου τα ίδια λεφτά και πάνω κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά?επιλέγω μέχρι 42' διότι δεν υπάρχει δυνατότητα μεγαλύτερης διάστασης.απλά θέλω να είναι led διότι πιστεύω πως αξίζει(εκτος βεβαια εάν εσείς έχετε διαφορετική άποψη και θα ήθελα να την ακούσω)επίσης θέλω να είναι και 200 hz για 3d(ισχύει αυτό)?

φιλε μου jpil δε μπορω να ανοιξω τις σελιδες που μου εστειλες για το στρωσιμο

καλησπέρα παιδιά και από εμενα.θέλω να σας κάνω μια ερώτηση.ενδέχεται να αγοράσω τηλεόραση και πραγματικά έχω βρεθεί σε αδιέξοδο λόγο του ότι δε γνωρίζω και πολύ καλά τα της τηλεόρασης πλέον.έχω αποφασίσει να αγοράσω μια τηλεόραση 37-42' και απότι έχω διαβάσει μέχρι στιγμής καλύτερα σε αυτές τις διαστάσεις θα ήταν μια led full hd 200hz εάν υπάρχει βεβαια.αυτή που έχω ξεχωρίσει είναι η LG 42LH9000.πιστεύετε ότι είναι καλή επιλογή?αξίζει τα 900 ευρώ που έχει.μήπως υπάρχει σε καλύτερη τιμή?εάν δεν αξίζει μπορείτε να μου προτείνεται μια άλλη με περίπου τα ίδια λεφτά και πάνω κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά?επιλέγω μέχρι 42' διότι δεν υπάρχει δυνατότητα μεγαλύτερης διάστασης.απλά θέλω να είναι led διότι πιστεύω πως αξίζει(εκτος βεβαια εάν εσείς έχετε διαφορετική άποψη και θα ήθελα να την ακούσω)επίσης θέλω να είναι και 200 hz για 3d(ισχύει αυτό)?

Δεν μας αναφερεις την χρηση (τηλεοπτικο , HD, gaming , PC κτλ) που θα κανεις και την αποσταση θεασης που ειναι τα πιο σημαντικα...

Επισης δεν υπαρχουν LED τηλεορασεις , αυτο που υπαρχει ειναι LCD με φωτισμο απο LED...δηλαδη LED LCD...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1024291

Τα 200 Hz της LH9000 δεν υπαρχουν (ουσιαστικα 100 Hz ειναι η ανανεωση της οθονης) , ειναι δηλαδη κολπο του μαρκετινγκ , διαβασε και εδω...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44629

Τελος το αν ειναι μια τηλεοραση 100 η 200 Hz δεν εχει σχεση με το αν ειναι 3D Ready...

την χρήση της τηλεόρασης τη θέλω σχεδόν για όλα όσα προανέφερες σε αρκετό βαθμό.και ταινίες σε υψηλή ευκρίνεια και παιχνίδια και τηλεόραση και για υπολογιστή.η απόσταση θέασης είναι περίπου 2,5 με 3 metra.ti θα μου πρωτεΐνες εσύ σε αυτά τα λεφτά που μπορώ να διαθέσω.ποια θα ήταν η καλύτερη επιλογή σύμφωνα με αυτά που ζητάω?αυτό που ζητάω είναι ποιότητα εικόνας πολύ καλή σε όλες τις περιπτώσεις.

Στην αποσταση αυτη ελαχιστο μεγεθος ειναι οι 46"...

Αν δεν σκοπευεις να παιζεις πολλες ωρες ημερησιως συνολικα οι πλασμα προσφερουν καλυτερη εικονα απο τις LCD οποτε μπορεις να πας σε κατι τετοιο...

http://www.skroutz.gr/s/260432/Panasonic-TX-P46G20E-46".html

Αν σκοπευεις ομως να την "καψεις" στο gaming καλυτερα να πας σε LCD πχ...

http://www.skroutz.gr/s/264716/Samsung-LE46C650-46''.html

όπως σου είπα και πριν η μεγιστη διάσταση που μπορώ να βάλω είναι 42' οποτε δε μπορώ να κοιτάζω τις 2 διαστάσεις που μου προτείνεις διότι το έπιπλο μου χωράει τηλεόραση με μήκος έως 110cm.οποτε επικεντρώνομαι αυστηρά μέχρι 42'.όπως σου είπα και πριν την τηλεόραση τη χρειάζομαι σχεδόν για τα πάντα.για ταινίες για τηλεοπτικά προγράμματα για παιχνίδια και για σύνδεση με υπολογιστή.οποτε στις 42' τι προτείνεις για agora.plasma η lcd.και εάν προτείνεις lcd να είναι led η δεν αξίζει?τα 200hz που αναφέρουν μερικές τηλεοράσεις μπορείς να δεις 3d ταινίες?η μήπως και αυτό είναι ουτοπία?μερικές πλάσμα που λένε ότι έχουν 600hz μπορείς να δεις 3d ταινίες?από πλάσμα έχω ξεχωρίσει την panasonic txp42s20e και την txp42g20e.αλλα όπως σου είπα και πριν δε γνωρίζω εάν σε αυτές τις διαστάσεις αξίζει μια πλάσμα

Πιστεύω ότι για την χρήση που λες (απ' όλα) και ειδικά για την χρήση σε H/Y (στατικές εικόνες συχνά και για αρκετή ώρα) η plasma ίσως δεν σου κάνει (δυστυχώς!). Η c650, που σου λέει ο Yperion, είναι μια καλή επιλογή, αν κρίνουμε από την περσυνή b650. Μιας και ανέφερες το 3d δες και την c750. Ανεβαίνεις βέβαια από τα 900-1000 ευρώ που λες. Τώρα όσο αφορά την s20 ή την g20, η c650 ή η c750 δεν τις φτάνουν σε εικόνα (που είναι και το ζητούμενο) κατά την γνώμη μου.
Τα 200hz που αναφέρουν ορισμένες τηλεοράσεις, δεν σημαίνει ότι είναι και 3d. Δες την hx700 που είναι επίσης μια καλή επιλογή. (Προσωπικά Sony > Samsung).
Τα 600hz που αναφέρουν οι plasma επίσης δεν σημαίνει ότι είναι 3d.
Και για το τελευταίο που λες: Πιστεύω ότι μια καλή τηλεόραση αξίζει ανεξαρτήτως ιντζών.-bye-

Last edited:
όπως σου είπα και πριν η μεγιστη διάσταση που μπορώ να βάλω είναι 42' οποτε δε μπορώ να κοιτάζω τις 2 διαστάσεις που μου προτείνεις διότι το έπιπλο μου χωράει τηλεόραση με μήκος έως 110cm.

Και παλι μπορεις να βρεις 46αρα με 110 cm πλατος πχ.

http://www.skroutz.gr/s/264716/Samsung-LE46C650-46''.html