Αγορά νέας TV LG ή Samsung

panzeruser

New member
11 October 2008
85
Με την ευκαιρία της έναρξης μετάδοσης ψηφιακού σήματος και από τους ιδιώτες θέλω να πάρω καινούργια TV.
Έχω καταλήξει στις 40-42 ίντσες (λόγω απόστασης 3m). Σε μάρκες LG ή Samsung (λόγω εγγύησης) και θα προτιμούσα 200Hz
Η τηλεόραση θα παίζει τηλεοπτικό σήμα, DVD, Blueray (στο μέλλον). Ακόμα θα ήθελα να παίζει αρχεία avi και MKV με υπότιτλους σε ξεχωριστά αρχεία srt από usb sticks ή δίσκους.
Δεν σκοπεύω να παίζω games (αν και στο μέλλον ποτέ ξέρεις). Όσο για sport δεν είμαι μεγάλος fan (βλέπω λίγα παιχνίδια τον χρόνο).
Σε χρήματα θα προτιμούσα κάτι στα 1000€ (επειδή όμως μιλάμε μία TV που θα την κρατήσω για αρκετά χρόνια μπορώ να ανέβω μεχρι τα 1500€).
Σαν μοντέλλα είμαι μεταξύ της LG LH5000 και της Samsung LE40B750 χωρίς να απορρίπτω και άλλες προτάσεις.

Tα 200 Ηz της LG επιτυγχανονται εν μερη με σβησιμο του φωτισμου (backlight) και ειναι πιο πολυ marketing παρα "πραγματικα"...
Διαβασε εδω...

http://www.fullhd.gr/2008-03-25-10-47-10/2008-03-25-10-57-46/1574--200hz.html
http://www.fullhd.gr/2008-03-25-10-47-10/2008-03-25-10-57-46/1072-200hz-lcd-tv.html

Και εδω τις δοκιμες...

http://www.techradar.com/reviews/au.../plasma-and-lcd-tvs/lg-42lh4000-591914/review
http://www.techradar.com/reviews/au.../plasma-and-lcd-tvs/lg-42lh5000-592829/review

Με λιγα λογια θα σου ελεγα αν δεν παρεις την B750 να δεις σε επομενη φαση την Samsung B650 και την Sony W5500 που εχουν καλυτερη εικονα απο την LH5000.

Ευχαριστώ, θα δω και την 650. Για την Sony δεν νομίζω λόγω της εγγύσης (εκτιμώ ιδιαίτερα το ότι την παραλαμβάνουν και την επιστρέφουν). Επειδή από το όσο κοίταξα στο internet δεν βρήκα κάποιο ελληνικό forum για τις 750, θα παίζει τα avi και τα mkv με υπότιτλους;

Με την ευκαιρία της έναρξης μετάδοσης ψηφιακού σήματος και από τους ιδιώτες θέλω να πάρω καινούργια TV.
Έχω καταλήξει στις 40-42 ίντσες (λόγω απόστασης 3m).
........
Η τηλεόραση θα παίζει τηλεοπτικό σήμα, DVD, Blueray (στο μέλλον). ............
Σε χρήματα θα προτιμούσα κάτι στα 1000 (επειδή όμως μιλάμε μία TV που θα την κρατήσω για αρκετά χρόνια μπορώ να ανέβω μεχρι τα 1500).
.........

Επειδή η απόσταση που έχεις είναι 3 μέτρα, επειδή θα βλέπεις Blue Ray και mkv, και επειδή θα κρατήσεις την τηλεόραση για αρκετά χρόνια, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις για 46" - 47" ή ακόμα και για 50".

Θέαση Blue Ray στα 3 μέτρα σε 42άρα τηλεόραση...... άσε, δεν παλεύεται.

Σου το λέει κάποιος που βλέπει σε 50άρα από τα 2,90 μέτρα.

Οπότε, αύξησε λίγο το budget σου, ίσως να περίμενες και λίγο ακόμα, και να πάρεις τηλεόραση για την οποία δεν θα μετανοιώσεις μετά.
-bye-

Επειδή η απόσταση που έχεις είναι 3 μέτρα, επειδή θα βλέπεις Blue Ray και mkv, και επειδή θα κρατήσεις την τηλεόραση για αρκετά χρόνια, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις για 46" - 47" ή ακόμα και για 50".

Θέαση Blue Ray στα 3 μέτρα σε 42άρα τηλεόραση...... άσε, δεν παλεύεται.

Σου το λέει κάποιος που βλέπει σε 50άρα από τα 2,90 μέτρα.

Οπότε, αύξησε λίγο το budget σου, ίσως να περίμενες και λίγο ακόμα, και να πάρεις τηλεόραση για την οποία δεν θα μετανοιώσεις μετά.
-bye-

Πολυ σωστα , 42" αρκουν το πολυ για 2-2.5 μετρα...ειδικα για HD απο τα 3 μετρα ειναι ανεπαρκεις...

συμφωνω και εγω με τον kblacho οτι για την αποσταση που θα βλεπεις ισως θα πρεπει να κοιταξεις και τις 50'.
εγω προσωπικα δεν εχω μετανοιωσει για την επιλογη που εκανα,αν και στην αρχη μου φαινοταν τεραστια η αλλαγη απο 32' σε 50', την οποια απολαμβανω απο μια αποσταση 3 μετρων και μπορω να σου πω οτι ειναι απολαυση οταν βλεπεις blue ray.
καλη αγορα και καλες θεασεις.

Θα σκεφτώ την πρόταση σας για μεγαλύτερη τηλεόραση. Έχετε δίκιο όσο αφορά την θέαση HD και Blueray, αλλά τι γίνεται με το τηλεοπτικό σήμα?Θα ήθελα να μου πείτε πως φαίνεται το τηλεοπτικό σήμα σε μεγάλες τηλεοράσεις στην συγκεκριμένη απόστάση γιατί όλοι πάντα αναφέρονται στο HD ή Full HD.

οσο καλυτερο ειναι το σημα που λαμβανει η τηλεοραση τοσο καλυτερα θα αποδιδεται στην τηλεοραση.
το μονο κακο με τις μεγαλες διαστασεις ειναι οταν δεν εχεις καλο τηλεοπτικο σημα(κατι που ελπιζουμε να διορθωθει με την ψηφιακη μεταδοση των καναλιων αρχης γενομενης απο το φθινοπωρο)εμφανιζονται οι οποιες ατελειες και φαινονται εντονοτερες λογω της μεγαλης διαστασης της οθονης.
προσωπικα παντως εγω στα καναλια που εχω καλο σημα(ετ1,νετ,αντενα,αλφα,αλτερ σταρ)η ποιοτητα της εικονας ειναι ιδια με την crt phillips 32' αλλα στο μεγαλυτερο της.
βεβαια σε dvd και ειδικα σε blue ray η εικονα ειναι απαιχτη(το εχει παραδεχτει και το ετερο ημισυ).
ελπιζω να σε βοηθησα.

Μου επιβεβαίωσες ότι υπέθετα. Επειδή στο σπίτι κάποιες φορές έχω είδωλα, περίμενα να αρχίσουν να εκπέμπουν ψηφιακά τα κανάλια πριν προχωρήσω σε αγορά νέας tv (έχω μία sony 32' crt). Επειδή διάβασα ότι θα ξεκινήσουν το Φθινόπωρο είπα να ξεκινησω το ψάξιμο.

Άρα για να συνοψίσω
1. Είναι προτιμότερη η αγορά Samsung από Lg στα 200Ηz και συγκεκριμένα η 750 (δεν είδα κάποια άλλη πρόταση σε samsung).
2. Να προτιμήσω τις 46'-47' από 40'-42' που είχα στα υπόψιν μου μέχρι σήμερα.

Αν δεν βγει κάτι άλλο θα προχωρήσω στην αγορά μόλις εκπέψουν ψηφιακά οι ιδιώτες.

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας.

Σκοπος σου δεν πρεπει να ειναι τα 200 Hz γιατι υπαρχει περιπτωση τηλεοραση με 100 Hz να εχει καλυτερη εικονα απο μια με 200...

Eγω προσωπικα θα κατετασα τις τηλεορασεις ως εξης...

B750>W5500>B650>LH5000>LH4000

Και σιγουρα θα προτιμουσα 46 εναντι 40" για 3 μετρα (εγω βλεπω σε 46" απο την αποσταση αυτη και αν αγοραζα τωρα θα επαιρνα 50")...

και μονο το panel lottery της samsung αρκει...ετσι κι αλλιως ιδια τιμη εχουν

Aπλά κατά την γνώμη μου η B650 έχει περισσότερες multimedia δυνατότητες και ρυθμισιμότητα χωρίς να υστερεί σε κάτι σε θέματα εικόνας.

Σύντομα θα έχω την δυνατότητα να τσεκάρω από κοντά την 40άρα, οπότε θα γράψω πιο αναλυτικές εντυπώσεις.