Αγορά νέας ΤV

sakisaa

Established Member
17 January 2009
156
Θα ήθελα την βοήθεια σας για την επιλογή TV λαμβάνοντας υπ´ οψην τα εξής:

--- Απόσταση 2,3 εως 2,5 μέτρα
--- Κυρίως τηλεοπτικό
--- 2-3 ταινίες (dvd ή divx) εβδομαδιαία
--- 4-5 ώρες PC game εβδομαδιαία
--- Δέκτη mpeg4
--- usb (για divx)
--- έως 900 ευρώ.

Έχω διαβάσει πολλά εδώ μέσα και σκέφτομαι την LG 42PQ6000
Φοβάμαι όμως λίγο τις plasma γιατί δεν έτυχε να πάρω ποτέ . . .

Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη
Ευχαριστώ

Last edited:
Aπλώς επειδή το 90% της χρήσης θα είναι τηλεοπτικό σκέφτηκα την συγκεκριμένη TV.

.... --- 4-5 ώρες PC game εβδομαδιαία ....

Αν παίζεις 4-5 ώρες συνεχόμενα για μια ημέρα, πιθανόν να αντιμετωπίσεις πρόβλημα..

Αν παίζεις 4-5 ώρες (και αρκετά παραπάνω), επί του συνόλου, μοιρασμένες σε μια εβδομάδα, τότε δεν νομίζω να αντιμετωπίσεις πρόβλημα...

Υ.Γ.: Η δική μου εμπειρία από τις Panasonic 42PX80 & 46G10, αυτό μου έχει δείξει...

Re: Απάντηση: Αγορά νέας ΤV

Χρηστο σωστο αυτο που λες αλλα η συνδεση PC με τηλεοραση 1024x768 αποτελει προβλημα γιατι το desktop θα ειναι παραμορφωμενο (aspect ratio 4:3).

Καλημέρα Γιάννη...-bye-

...γιατί δεν έχουν ρυθμίσεις aspect 16:9 και οι κάρτες γραφικών και οι τηλεοράσεις??...

...την ΡΧ80 που έβαλα στο υπνοδωμάτιο, τρύπησα τον τοίχο επειδή στο διπλανό δωμάτιο έχω το desktop και πέρασα ένα καλώδιο HDMI - DVI και ένα καλώδιο USB, για την μεταξύ τους σύνδεση...

... όποτε θέλω να δω ταινία ή να χαζέψω στο internet 'ξάπλα', απλά παίρνω το ασύρματο πληκτρολόγιο, το ποντίκι και τον ασύρματο αντάπτορα από το γραφείο, πάω στην κρεβατοκάμαρα, βάζω τον αντάπτορα στο καλώδιο USB και χειρίζομαι το PC....όλα είναι ΟΚ.

Πολύ καλή η σειρά της Samsung Β650, αλλά διάβαζα σε ένα άλλο θέμα ότι στη σύνδεση με υπολογιστή φαίνεται κάποιο ίχνος του κέρσορα στην οθόνη κατά την κίνηση.

Last edited:
Πολύ καλή η σειρά της Samsung Β650, αλλά διάβαζα σε ένα άλλο θέμα ότι στη σύνδεση με υπολογιστή φαίνεται κάποιο ίχνος του κέρσορα στην οθόνη κατά την κίνηση.

Για να πω την αλήθεια είμαι λίγο προκατειλήμενος με τις Samsung γιατί η TV των γονιών μου (5ετιας CRT) έχει βγάλει πολλά προβλήματα (τώρα παίζεί μόνο αν φάει μπουνιά) και τελικά βλέπω να την τρώει η σκόνη στην αποθήκη (με τις τιμές LCD-plasma).

Έχω την 47LG7000, της γνωστής σειράς, που είχες και εσύ και σου παρουσίασε πρόβλημα. Αν η LG διόρθωνε αυτό το θέμα με τα σπασίματα, δεν θα την άλλαζα, γιατί δεν ξέρω αν αυτή που θα πάρω θα είναι καλύτερη.
Επειδή λοιπόν ψάχνομαι για νέα tv, εμένα μου αρέσει η Samsung αλλά κολάω σε αυτό που έγραψα και στον θόρυβο που λένε ότι κάνει.
Από την άλλη η Sony w5500 καλή επιλογή και αυτή κατά τα λεγόμενα αλλά δεν ξέρω, δεν με τρελαίνει.
Το σίγουρο είναι ότι θα είναι πάλι LCD, γιατί έχω δει πως είναι οι πλάσμα με ίχνος στην οθόνη.
Δεν ξέρω επίσης αν οι καινούριες LG συνεχίζουν το πρόβλημα.

Την συγκεκριμένη TV την θέλω σαν δεύτερη (κυρίως για τα παιδιά).
Για ¨καλή¨ όταν με το καλό αντκατασταθεί η LG7000 σκέφτομαι την PHILIPS 8404, LH5000 και W5500

Re: Απάντηση: Αγορά νέας ΤV

Η Sony ειναι εγγυηση στις LCD , στο λεω γιατι εχω δυο σπιτι μου και δεν ειχα ποτε προβλημα , μαλιστα οταν οι Sony επαιζαν τα 24p και ειχαν 100 Hz που λειτουργουσαν σωστα οι αλλοι κατασκευαστες LCD ηταν ακομα στις σπηλιες...

Βεβαια και οι φετινες Samsung ειναι εξισου καλες αν οχι και καλυτερες.

Με λιγα λογια θα σου ελεγα να κοιταξεις W5500 και Β650...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά νέας ΤV

Η Sony ειναι εγγυηση στις LCD , στο λεω γιατι εχω δυο σπιτι μου και δεν ειχα ποτε προβλημα , μαλιστα οταν οι Sony επαιζαν τα 24p και ειχαν 100 Hz που λειτουργουσαν σωστα οι αλλοι κατασκευαστες LCD ηταν ακομα στις σπηλιες...

Βεβαια και οι φετινες Samsung ειναι εξισου καλες αν οχι και καλυτερες.

Με λιγα λογια θα σου ελεγα να κοιταξεις W5500 και Β650...

Και γω την W5500 σκεφτόμουν αλλά έχει ένα σοβαρό πρόβλημα (για μένα)
δεν μεταφέρει τον ήχο αναλογικά (καρφί) από το pc.
Το πρόβλημα αυτό δεν έχει λύθεί από την Sony οπότε πρός το παρόν την απορρίπτω.
Η Β650 δεν μου κάνει αυτό το κλικ που θέλω για να χαλαλήσω για πάρτη της το 1+ χιλιάρικο